ویزای تحصیلی

ویزای تحصیلی چیست؟

امروزه افراد زیادی با هدف های مختلفی مهاجرت می کنند که اولین قدم برای مهاجرت گرفتن ویزا است. یکی از انواع ویزا و راه های ورود به دیگر کشورها اخذ ویزای تحصیلی است.

با اخذ این ویزا دانشجو برای اقامت در کشور مقصد به مدارک دیگری جهت تایید شهروندی یا مهاجرت به کشور مقصد احتیاج ندارد. برای گرفتن ویزای تحصیلی اول باید پذیرش تحصیلی از دانشگاه مورد تحصیل و در رشته مورد نظرتان را بگیرید.

سپس باید بدانید که به کدام دانشگاه می خواهید بروید و خیال تحصیل در چه رشته ای را دارید و بعد از بررسی این موارد برای گرفتن این ویزا اقدام نمایید. در ادامه با شرایط و مدارک این ویزا آشنا می شوید.

شرایط اخذ ویزای تحصیلی

ویزای تحصیلی چیست؟

ویزای تحصیلی چیست؟

 

اولین شرط درخواست ویزای تحصیلی دریافت پذیرش قطعی از موسسه یا دانشگاهی شما در کشور مورد نظرتان است.
شرط بعدی برای این که برای تحصیل در خارج از کشور اقدام‌کنید،این است که باید با ارائه مدارک تان سفارت را نسبت به تامین هزینه‌های (شخصی یا بورسیه) در دوران تحصیلتان متقاعد کنید.

برای تحصیل در خارج از کشور باید به نسبت دانشگاهی که در آن پذیرش گرفته‌اید، باید از سطح قابل قبولی از دانش زبان برخوردار باشید و حتی در بیشتر موارد داشتن مدرک زبان (مانند آیلتس یا تافل) الزامی است.

یکی از شرایط اخذ ویزای تحصیلی نداشتن سن بالا یا به عبارتی، نداشتن فاصله زیاد بین فارغ التحصیلی و پذیرش از دانشگاه مقصد است. البته بیشتر دانشگاه‌ها محدودیتی برای ادامه تحصیل به ویژه در مقاطع تحصیلات تکمیلی اعمال قائل نمی‌شوند.

مراحل درخواست ویزای تحصیلی

مراحل و مدارک درخواست ویزای تحصیلی بسته به دستورالعمل سفارت کشورها متفاوت است، ولی به طور معمول مراحل زیر باید طی شود.

1. تعیین وقت سفارت

تعیین وقت سفارت و تکمیل فرم درخواست که به صورت آنلاین یا از طریق مراجعه حضوری انجام می‌شود.

2.تحویل مدارک و مصاحبه

لیست مدارک با توجه به شرایط کشورها متغیر است، ولی مدارکی مانند:

  • گذرنامه دارای اعتبار
  • شناسنامه
  • کارت ملی
  • گواهی پذیرش تحصیلی
  • مدارک تحصیلی (گواهی پایان دوره دبیرستان، پیش‌دانشگاهی، کارشناسی یا کارشناسی ارشد)
  • عکس، اسناد تمکن مالی و..

از جمله موارد مشترک در لیست مدارک درخواستی سفارت‌خانه‌ها برای صدور ویزای تحصیلی مشترک است.  نسخه اصلی مدارک تان باید به همراه ترجمه به سفارت ارائه شوند.

مدارک جهت اخذ ویزای تحصیلی

ویزای تحصیلی چیست؟

ویزای تحصیلی چیست؟

1.پاسپورت معتبر

اولین شرط مهم و لازم برای ورود به هر کشور اقدام از طریق پاسپورت است نکته ای که لازم است بدانید این است که، برای تحصیل در کشور های مختلف شرایط اعتبار پاسپورت ممکن است متفاوت باشد.

ویزای تحصیلی بعضی از کشور ها تا پایان مدت اعتبار پاسپورت شما، معتبر می باشند. همچنین شما باید در پاسپورت خود، حداقل دو صفحه خالی برای مهر زدن برای ویزای تحصیلی خود داشته باشید.

2.اثبات دانشجو بودن

مهم نیست که شما برای کدام کشور درخواست ویزا می دهید، اگر تقاضا برای هر نوعی از ویزای دانشجویی دارید، باید بتوانید ثابت کنید که شما یک دانشجوی ایرانی هستید. این اثبات، اغلب با تائیدیه از موسسه آموزشی که در آن تحصیل میکنید نیاز دارد.

3.پذیرش تحصیلی

یک نامه تاییدیه از دانشگاهی که برای تحصیل به آن درخواست داده اید، باید همراه مدارکتان داشته باشید.

4.گواهی پایان دوره سه ساله متوسطه

گواهی پایان دوره سه ساله متوسطه، همان مدرک دیپلم تان می باشد.مدرک دیپلم تان به همراه ترجمه رسمی آن باید در مدارک تحویلی به سفارت کشور مورد نظرتان موجود باشد. (زبان ترجمه مدارک هر کشوری با کشور دیگر متفاوت است.

5.گواهی پایان دوره پیش دانشگاهی (به همراه ترجمه رسمی)

6.گواهی پایان دوره کارشناسی و یا کارشناسی ارشد (به همراه ترجمه رسمی)

7.فرم درخواست ویزا

8.شناسنامه شما به همراه ترجمه رسمی و دو کپی از آن

9.گواهی پشتیبانی مالی

این گواهی می‌تواند به دو صورت به سفارت کشور مقصد ارائه شود: روش اول ارائه گواهی تمکن مالی به ارزش اعلام شده توسط سفارت کشور موردنظرتان. روش دوم ارائه گواهی ضمانت و پشتیبانی توسط یکی از بستگان شما در کشور مقصد که در کل مدت زمان تحصیل توانایی پشتیبانی شما را داشته باشد.

10.مدارک شغلی و یا سوابق شغلی

11.دو قطعه عکس رنگی پاسپورتی

12.انگیزه نامه

انگیزه نامه، انگیزه و هدف شما برای تحصیل در کشور مورد نظر را اعلام می کند. این نامه می تواند هدف های بعد از اتمام تحصیل، هدف از تحصیل در کشور مقصد و مواردی این چنین را ذکر کند که تحویل آن ضروری است.

13.زندگی نامه

زندگی نامه شما، باید یک متن کلی در مورد نحوه زندگی تان از کودکی تا زمانی که درخواست ویزای تحصیلی می کنید ارائه دهید. در این متن شما باید کلیه کارهایی که از کودکی انجام داده اید و تمام حرفه ها و تخصص هایی که یاد گرفته اید را، به طور کامل ذکر کنید.

14.مدارک زبان

مدرک دیگری که بسیار مهم است، مدارک آموزش های زبان شما می باشد. به طور کلی شما باید با این مدارک به سفارت کشور مورد نظر خود اثبات کنید که به راحتی می توانید در این کشور با دیگران ارتباط برقرار کرده و تحصیل کنید و بدون دردسر کار های روز مره خود را انجام دهید. به طور کلی مدارک زبان شامل: TOFEL IELTS و PHD است که در اخذ ویزای تحصیلی تاثیر به سزایی خواهد دارد.

در پایان

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید همه روزه از ساعات 9 الی 17 با موسسه حقوقی آوات تماس گرفته و با وکلای مجرب ما مشاوره شوید. همچنین می توانید فرم ارزیابی مهاجرتی ما را پر کنید و از طریق آن مشاوران ما تمام شرایط شما را بررسی کرده و با شما تماس می گیرند و راه کارهای لازم را به شما عزیزان بیان می کنند.

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *