ترکیه, کشورها

راه های مهاجرت به ترکیه

مهاجرت به ترکیه

در این مقاله سعی بر این داریم تا تمامی راه های مهاجرت به ترکیه برای ایرانیان در سال 2022 را برای شما بیان کنیم تا بسیاری از سوالات شما را در این خصوص پاسخ داده باشیم.

داشتن اطلاعات مفید در خصوص امر مهاجرت بسیار کمک مناسبی برای متقاضیان مهاجرت به ترکیه خواهد بود. در این مقاله در خصوص مهاجرت به ترکیه اطلاعات کاملی را برای شما به اشتراک گذاشته ایم که امیدواریم مفید باشد.

مزیت های مهاجرت به ترکیه

  1. گرفتن اقامت موقت این کشور.
  2. با گذراندن چند دروه (سالیانه) از اقامت موقت می توانید اقامت دائم کشور ترکیه را بگیرید. بعد از دریافت اقامت دائم و گذراندن روش های قانونی پاسپورت ترکیه را دریافت کنید.
  3. فاصله زمانی کم ترکیه به ایران (راحتی سفر از کشور ایران به ترکیه برای دیدن فرزندان مشغول تحصیل، سفرهای تفریحی، سرمایه گذاری، ازدواج، خرید ملک و پیدا کردن کار و ساختن آتیه ای برای خود و خانواده).
  4. گرفتن کارت بازرگانی از طریق ثبت شرکت در این کشور.
  5. امکان زندگی در کشوری اروپایی با قوانین اروپایی.
  6. زندگی در کشوری امن.
  7. گرفتن وام های بانکی با بهره های بسیار پایین و تسهیلات مختلف از دولت ترکیه.
  8. افتتاح حساب های بین المللی در بانکهای جهانی.

نیم نگاهی به کشور ترکیه

  • ترکیه به سبب موقعیت جغرافیایی عالی یکی از کشورهای جاذب مهاجر در جهان است.
  • کشور ترکیه همسایه کشور ایران و یکی از نزدیک ترین کشور به ایران است. کشوری که نیمی از آن در آسیا و نیمه دیگر آن در اروپا قرار دارد.
  • آذربایجــان ارمنستان گرجستان سوریه و عراق و از طرفی یونان و بلغارستان را می توان بعنوان همسایگان ترکیه نام برد.
  • در ترکیه زبان ترکی استانبولی رواج دارد اما بسیاری به زبان انگلیسی هم صحبت می کنند.
  • لیـــر TL واحد پولی رواج در ترکیه است. تاریخ جالب لیر در ترکیه این است که به دلیل ارزش بسیار پایین لیر در حوزه جهانی دولت این کشور تصمیم به حذف شش صفر از واحد پول ترکیه نمود. این کار باعث رونق و ارزش این پول در حوزه جهانی و اروپا شد.
  • شهرهای بسیار زیبا و توریستی را در ترکیه مشاهده می نماییم پایتخت آن آنکارا و شهر صنعتی و توریستی آن استانبول است.
  • شهر ازمیر، کوش آداسی و آنتالیا همه ساله میزبان اروپاییان و دیگر کشورها هستند.

برای مهاجرت به ترکیه دو مرحله را پیش رو دارید:

1. دریافت اقامت موقت

اقامت موقت خود به چند دسته تقسیم می شود. اقامت موقت به مقاصد مختلفی از جمله گردشگری و توریستی، کاری، فعالیت های اقتصادی و تحصیلی تعلق می گیرد. برخی از اجازه اقامت ها قابل تمدید بوده و برخی فاقد این امکان هستند.

2. دریافت اقامت دائم

اقامت دائم مجوز زندگی و سکونت در کشور ترکیه را به فرد می دهد. پس از گذشت 8 سال از اقامت موقت (یعنی با 8 دفعه تمدید اقامت موقت) و یا گذشت 5 سال متوالی، اقامت موقت به دائم ارتقاء می یابد.

مهاجرت به ترکیه

نکاتی درباره شرایط مهاجرت به ترکیه

  1. طبق قرارداد ایران و ترکیه برای ورود به خاک ترکیه نیازی به ویزا ندارید. می توانید با داشتن پاسپورت ایرانی با اعتبار نــــود روزه به این کشور وارد شوید. مدت زمان اقامت شما در ترکیه ســه ماه می باشد. پس از آن باید شما یکبار خروج داشته باشید.
  2. اگر شما برای مدت بیش از سه ماه می خواهید در کشور ترکیه باشید باید درخواست ویزای آن را ارائه دهید. که در این قسمت و در این مقاله در خصوص ویزای ترکیه و اقامت آن می پردازیم.
  3. ویزای توریستی که به مسافران داده می شود که اصولا هنگام ورود به ترکیه مهر داخل پاسپورت شما زده می شود.
  4. ویزای تجاری همانند ویزای توریستی است اما برای تجار و کسانی که جلسه و کنفرانس و … در کشور ترکیه دارند. در این نوع ویزا به یک نامه از سوی کارفرمای خود نیاز دارید که بتوانید این ویزا را دریافت نمایید (داشتن یک معرفی نامه).
  5. ویزای دانشجویی را پس از دریافت پذیرش از دانشگاه های ترکیه یا مدارس و یا کلاس های زبان ترکیه می توانید درخواست نمایید. برای ارائه درخواست ویزای دانشجویی نیازمند یک معرفی نامه از محل تحصیل و پذیرش خود می باشید (نامه پذیرش)
  6. شما بعد از ورود به کشور ترکیه به مدت یک ماه زمان دارید تا در اداره پلیس محل زندگی خود، خود را معرفی و ثبت نام کنید و اقامت خود را تایید نمایید.
  7. قبل از به پایان رسیدن ویزا حتما نسبت به تمدید آن اقدام نمایید.
  8. زمان دریافت اقامت می توانید از کنسولگری برای تمدید ویزای دانشجویی سوال بپرسید که دچار مشکل نشوید.
  9. اگر می خواهید اقامت بیشتری داشته باشید دو ماه قبل از سفر خود مدارک خود را برای دریافت اقامت ترکیه ارائه دهید. تمامی مدارک را از کنسولگری ترکیه می توانید سوال کنید و یا می توانید با کارشناسان ما تماس حاصل فرمائید.

انواع راه های مهاجرت به ترکیه

1. مهاجرت به ترکیه از طریق کار

این نوع مهاجرت یکی از پیشنهادات موسسه مهاجرتی آوات می باشد. اگر تخصص خاصی دارید شرکت هایی در ترکیه هستند که طی مراحلی که از طریق موسسه مهاجرتی آوات می توانید اقدام کنید قادر به استخدام شما می باشند. کافیست تخصص لازم را داشته باشید، تلفن خود را بردارید و با مشاوران آوات تماس بگیرید تا راهنمایی های کامل را به شما ارائه دهند.

البته توجه داشته باشید که کاریابی از ایران برای افراد با رزومه قوی و همچنین سطح زبان ترکی بالا امکان پذیر است. در صورتی که رزومه قوی و یا سطح زبان شما ضعیف است بهترین راه دریافت کیملیک کارت ترکیه است. با دریافت کیملیک شما اجازه اقامت یک ساله در ترکیه را خواهید داشت و می توانید به کاریابی بپردازید.

تمامی مدارک شما در وزارت کار و امور اجتماعی نهایتا تا سه ماه بررسی خواهد شد. پس از دریافت جواب هزینه های مربوطه را پرداخت می نمایید. در صورتی که شما به مدت ۵ سال مداوم در ترکیه کار کنید، در این صورت به شما اقامت دائم داده خواهد شد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه کار در ترکیه پیشنهاد می کنیم که به مقاله ای با نام شرایط کار در ترکیه مراجعه کنید.

2. مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل

یکی دیگر از راه های مهاجرت به ترکیه اخذ ویزای تحصیلی و تحصیل در این کشور است. دانشگاه های ترکیه به دو بخش خصوصی و دولتی تقسیم می شوند. تحصیل در دانشگاه های دولتی به مراتب هزینه پایین تری دارند. دریافت پذیرش تحصیلی ترکیه در تمام مقاطع تحصیلی امکان پذیر است.

برای مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل باید به این موضوع توجه داشته باشید که تحصیل در ترکیه صرفا منجر به اقامت دائم نمی شود. برای مهاجرت و دریافت اقامت در ترکیه باید بعد از اتمام تحصیل در این کشور به جستجوی کار بپردازید. در صورتی که موفق به کاریابی و استخدام شوید و شرایط قسمت قبلی (مهاجرت به ترکیه از طریق کار) را داشته باشید می توانید اقامت دائم بگیرید.

  • زبان تحصیل

تحصیل در ترکیه به زبان ترکی و انگلیسی هم امکان پذیر است. البته نگران مدرک زبان نباشید شما می توانید قبل از شروع تحصیل، در دوره های زبان این کشور شرکت کنید.

  • بورسیه تحصیلی

امکان دریافت بورسیه تحصیلی در یکی از دانشگاه های این کشور وجود دارد. هرساله دانشگاه های ترکیه اقدام به اعطای بورسیه ی تحصیلی به دانشجویان سراسر دنیا می کنند.

متقاضیان ادامه تحصیل در مقطع دکتری شانس بیشتری برای اخذ بورسیه تحصیلی در ترکیه را دارند. با این حال امکان اخذ بورسیه های تحصیلی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد نیز وجود دارد. دانشگاه های ترکیه همه ساله از همه جای دنیا دانشجو می پذیرد.

برای آنکه از تمام موارد و تمام مقاطع و رشته های دانشگاه ها و همچنین مراحل اقامت از طریق تحصیل در ترکیه آشنا شوید توصیه می کنیم که به مقاله ای با نام تحصیل در ترکیه مراجعه کنید. مقاله ای جامع در این زمینه می باشد.

3. مهاجرت به ترکیه از طریق خرید ملک و سرمایه گذاری

یکی از راه های آسان برای مهاجرت به ترکیه خرید ملک است. با خرید خانه یا یک ملک در ترکیه و تمدید اقامت موقت به مدت 5 سال می توان اقامت دائم ترکیه را اخذ نمود. این کار دو مزیت را برای فرد دارد: اول آن که اقامت ترکیه را به دست می آورد. دوم اینکه یک سرمایه گذاری در کشوری خارجی انجام داده است.

طبق قانونی که در سال ۲۰۱۳ میلادی در کشور ترکیه تصویب شد متقاضیان مهاجرت به ترکیه می توانند با خرید ملک در ترکیه، اقامت این کشور را دریافت نمایند. جهت اطلاعات بیشتر با کارشناسان آوات تماس حاصل فرمائید.

 سوالی که بسیاری از ایرانیان از ما می پرسند این است که آیا اقامت ترکیه با خرید ملک امکان پذیر است؟ در جواب باید بگویم بله امکان پذیر است. این مبحث دارای قوانین و شرایطی است که برای اطلاع از آن به مقاله خرید ملک در ترکیه یک سری بزنید و تمام موارد در آن ذکر شده است.

4. مهاجرت به ترکیه از طریق ثبت شرکت

ثبت شرکت در ترکیه مزایای فوق العاده ای برای متقاضیان این امر فراهم می کند. با ثبت شرکت در ترکیه دیگر نگرانی بابت مشکلات بانکی و مشکلات ناشی از تحریم های خارجی مواجه نخواهید بود. در واقع، مهاجرت از این طریق یک بستر بسیار خوب برای واردکنندگان، صادرکنندگان و تجار ایرانی می باشد.

در صورتی که یک واحد صنعتی و تولیدی در مناطق آزاد تجاری ترکیه ثبت نمایید، دولت ترکیه مزایا و تسهیلاتی برای شما فراهم می سازد. شما می توانید زمین به قیمتی مناسب خریداری کرده و از تسهیلات دولت ترکیه برای ساخت سوله و واحد صنعتی بهره مند شوید.

مورد دیگر، معافیت های مالیاتی و همچنین بیمه ی مناسب برای شماست. در استخدام کارگر و کارمند نیز دولت ترکیه به شما کمک می کند. توجه داشته باشید که ثبت شرکت به شرطی مزایای فوق را برای متقاضیان در بر دارد که واحد صنعتی کالایی تولید کند و به صادرات و ارزآوری کشور ترکیه کمک کند.

هزینه حدودی ثبت شرکت در ترکیه ۵۰۰۰ لیر در سال 2022 برآورده شده است. برای اطلاعات بیشتر در زمینه شرکت و ثبت آن در ترکیه توصیه می کنیم به مقاله ای با نام ثبت شرکت در ترکیه مراجعه کنید.

5. مهاجرت به ترکیه از طریق ازدواج

مهاجرت به ترکیه از طریق ازدواج یکی از آسان ترین و سریع ترین راه ها برای مهاجرت به ترکیه است. یک فرد خارجی از طریق ازدواج با یک شهروند ترکیه می تواند اقامت دائم ترکیه را بگیرد. البته دریافت اقامت دائم از این طریق شرایطی دارد که در ادامه بیان می کنیم.

در برخی کشورها مانند ایران ازدواج یک زن غیر ایرانی با مرد ایرانی منجر به کسب تابعیت ایرانی برای آن خانم می شود. در حالی که  عکس این قانون الزاما برقرار نمی باشد؛ یعنی ازدواج یک مرد غیرایرانی با یک زن ایرانی الزاما اخذ تابعیت را برای آن مرد در پی ندارد. در دسته دیگر کشورها اخذ تابعیت هم برای مرد و هم برای زن خارجی ممکن است. ترکیه از جمله این کشورهاست.

پس از ازدواج با یک فرد شهروند کشور ترکیه، باید 5 سال به طور متوالی این پیوند ادامه یابد. با گذشتن 3 سال از این 5 سال می توانید درخواست اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج را بدهید. در طول این سه سال باید ثابت کنید که ازدواج شما صوری نبوده و تحقق این امر با انجام تحقیقاتی توسط مأمورین مربوطه مورد بررسی قرار می گیرد.

در این روش همانند دیگر کشورها ازدواج با یک فرد تبعه ترکیه می توانید طی مراحل قانونی اقامت ترکیه بدست آورید.

6. مهاجرت به از طریق اقامت توریستی

اقامت توریستی حداکثر 90 روز طول می کشد. ایرانیان برای ورود و اقامت در ترکیه نیازی به ویزا ندارند و می توانند به مدت سه ماه داخل کشور ترکیه اقامت داشته باشند. اما این ویزا حق هیچ گونه کار و فعالیتی در کشور ترکیه را به افراد نمی دهد.

در صورتی که بخواهید بیش از سه ماه اقامت داشته باشید باید نسبت به دریافت دفترچه اقامت اقدام کنید. فرآیند اخذ این دفترچه حدودا 15 روز طول کشیده و پس از آن افراد می توانند 6 ماه در ترکیه بمانند. در این نوع مانند مورد قبل اجازه کار و تحصیل و تجارت داده نشده است؛ اما امکان خرید و یا اجاره ملک میسر است. این کار منجر به اقامت یک ساله برای فرد خواهد شد.

شما می توانید بدون خرید خانه هم اقامت ترکیه را دریافت کنید برای اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به مقاله ای با نام اقامت توریستی ترکیه مراجعه کنید.

هزینه های زندگی در ترکیه به چه صورت است؟

هزینه زندگی در ترکیه متناسب با شهر محل زندگی یا تحصیل، مسکن و نوع دانشگاه متفاوت است. با توجه به جمعیت فزاینده مهاجران به سمت ترکیه در دهه ی اخیر لازم است اطلاعات کافی از مخارج زندگی در این کشور حاصل گردد. کشور ترکیه بی شک به علت دارا بودن استانداردهای بالای زندگی یکی از بهترین انتخاب ها برای تحصیل و زندگی است.

چیزی که ترکیه را متمایز می کند ارزش بالای پول ترکیه به علاوه ی مخارج زندگی و شهریه پایین در این کشور است. تحصیل در ترکیه تجربه ای جذاب و جدید خواهد بود. مکان های تفریحی فراوان و گوناگونی در ترکیه و به ویژه در استانبول وجود دارد.

همچنین سایر شهر های ترکیه مثل ازمیر و آنکارا نیز از ارزش بالایی برای گردش و تفریح برخوردار هستند. در کنار جاذبه های تاریخی و طبیعی حیرت انگیز ترکیه مثل مسجد آبی معروف، پل بُسفر، کاپادوکیه، پاموک کاله و اِفسوس ورزشگاه های 2 باشگاه مشهور ترکیه یعنی فنرباغچه و گالاتاسرای نیز بسیار دیدنی هستند.

ترکیه یک کشور واسط میان قاره های اروپا و آسیا است. با این وجود در قیاس با سایر کشورهای اروپایی همچون انگلستان خرج و مخارج زندگی و تحصیل در ترکیه بسیار پایین تر است.

هزینه زندگی در ترکیه را می توان به چند دسته تقسیم کرد:

هزینه های مصروف به خرید یا اجاره مسکن، هزینه های خوراک، پوشاک و تحصیل و مسافرت. در مورد خرید یا اجاره مسکن در ترکیه توصیه می شود که اگر امکان اجاره خوابگاه از طرف دانشگاه محل تحصیل در ترکیه را دارید، حتما اقدام کنید. هزینه اجاره و خرید خانه در ترکیه خیلی بیشتر از خوابگاه است.

اگر بخواهیم بخواهیم به طور مختصر از هزینه های زندگی و تحصیل در ترکیه بگوییم، می توان گفت که در مجموع زندگی در ترکیه چیزی بین 3000-2500 لیر خواهد بود؛ یعنی بین 500 تا 600 دلار آمریکا.

برای اطلاعات بیشتر از هزینه ها می توانید به مقاله ای با نام هزینه های زندگی در ترکیه مراجعه کنید.

در پایان

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید همه روزه از ساعات 9 الی 17 با موسسه حقوقی آوات تماس گرفته و با وکلای مجرب ما مشاوره شوید. همچنین می توانید فرم ارزیابی مهاجرتی ما را پر کنید و از طریق آن مشاوران ما تمام شرایط شما را بررسی کرده و با شما تماس می گیرند و راه کارهای لازم را به شما عزیزان بیان می کنند.

5/5 - (12 امتیاز)

نوشته های مرتبط

  1. فربد گفت:

    وب خیلی خوبیه

    1. سینا روحی گفت:

      سلام و درود
      سپاس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *