ترکیه

شرایط تحصیل در ترکیه

شرایط و هزینه های تحصیل در ترکیه

در این مقاله قصد داریم تمام اطلاعات لازم را در اختیار کسانی که می خواهند تجربه تحصیل در ترکیه را داشته باشند قرار دهیم، تا در انتخاب مسیر خود دچار اشتباه نشوند. می توان گفت که تحصیل در ترکیه یک فرصت خوب و استثنایی برای ایرانیان است که می توانند در جهت پیشرفت تحصیلی خود از آن بهره ببرند. شانس قبولی برای ایرانیانی که می خواهند تجربه تحصیل در ترکیه را بدست آورند، به چند دلیل زیاد می باشد که در زیر برخی از آن‌ها را نام می بریم:

  • بالاتر بودن سطح علمی دانش آموزان ایرانی نسبت به متقاضیان سایر کشورها.
  • بالا بودن اعتبار علمی دانشگاه های ترکیه.
  • پایین بودن هزینه های تحصیلی و معیشتی در این کشور.
  • برگزاری آزمون به زبان انگلیسی.
  • راحت تر بودن امکان تردد به کشور ترکیه.
  • نزدیک بودن سطح فرهنگی کشور ترکیه با ایران.

نکاتی کلی درباره تحصیل در ترکیه

تحصیل در ترکیه

از مزایای تحصیل در ترکیه نزدیکی دو کشور ایران و ترکیه از لحاظ مسافت به یکدیگر هزینه پایین تحصیل نسبت به بیشتر کشورهای جهان هزینه های زندگی پایین و ایده آل برای دانشجویان سفر اقوام و خانواده دانشجو به ترکیه بدون داشتن ویزا

عزیزانی که قصد مهاجرت را دارند برای ورود به دانشگاه های ترکیه بایستی دارای مدرک کامل دوره متوسط یا دانش آموزان سال آخر باشند.

مهاجرت تحصیلی برای دانشجویان در مقاطع مختلف تحصیلی امکان پذیر می باشد. تحصیل در دانشگاه های ترکیه به زبان های ترکی و انگلیسی ارائه می شود.

در دانشگاه های که به زبان ترکی تدریس صورت می گیرد. هزینه های پرداختی برای دانشجویان بسیار پایین تر است. این موضوع باعث شده که متقاضیان زیادی از کشورهای دیگر برای مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل اقداماتی مبنی بر ورود به این کشور را انجام دهند.

دانشگاه های دیگری نیز وجود دارد که تحصیل به زبان انگلیسی تدریس می شود. هزینه های تحصیلی در این دانشگاه ها بیشتر از دانشگاه های ترک زبان است. ترکیه نسبت به بیشتر کشورهای اروپایی هزینه های دانشگاهی کمتری را دارد. هزینه های زندگی در این کشور نیز پایین تر است.

عزیزانی که قصد مهاجرت تحصیلی را دارند می توانند با خانواده خود این کشور مهاجرت کرده و از مزایای اقامتی کشور ترکیه بهره مند شوند. افراد با سرمایه گذاری و خرید ملک در ترکیه می توانند راه هایی برای ورود فرزندان خود به کشور ترکیه ایجاد کنند، تا آنها بتوانند برای مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل آماده شوند.

پادکست تحصیل در ترکیه

شرایط لازم برای تحصیل در مقاطع مختلف ترکیه

در دنیای امروز با توجه به مرزهای جغرافیایی و شرایط و قوانین مختلفی که هر کشوری دارد، باید با آگاهی کامل مسیر و مقصد تحصیلی خود را انتخاب نماییم.

دانشگاه ها و مدارس ترکیه هم مانند سایر کشورها طبق شرایط و قوانینی اقدام به جذب و پذیرش دانشجویان و دانش آموزان خارجی می نمایند. در ادامه به بررسی شرایط تحصیل در ترکیه از ابتدایی تا دکتری می پردازیم:

تحصیل در مدارس ترکیه

ممکن است به فکر این باشید که فرزندانتان ترکیه تحصیل کنند، در صورت کلی تحصیل در این مدارس کشور برای دانش آموزان اجباری بوده، در سه مقطع 4 ساله ابتدایی، 4 ساله متوسطه و 4 ساله دبیرستان باید به تحصیل می پردازند. طول دوره تحصیلی قبل از دانشگاه 12 سال می باشد. از سن 5 سالگی به بعد تحصیل برای همه افراد اجباری است یعنی از سن 5 سالگی تا 9 سالگی در مقطع ابتدایی تحصیل می کنند، پس از آن در دو دوره 4 ساله در مقاطع متوسطه و دبیرستان به تحصیل بپردازند. زبان اصلی تحصیل در مدارس کشورترکیه ترکی می باشد و زبان انگلیسی را نیز به عنوان زبان دوم از سال چهارم دبستان آموزش می بینند. اگر دانش آموزی در مدارس بین المللی در حال تحصیل باشد زبان اول برای تحصیل انگلیسی و زبان دوم ترکی می باشد.

مهم‌ترین مدارس ترکیه:

مدرسه بین المللی استانبول
مدرسه بین المللی Istanbul International Community School
مدرسه بین المللی آمریکایی Üsküdar Amerikan Lisesi – Üsküdar American High School
مدرسه بین المللی International Pre-school and Kindergarten
مدرسه بین المللی MEF International School
مدرسه بین المللی Özel Izmir Amerikan Koleji (ACI)

هزینه تحصیل در ترکیه مقطع دبیرستان

تحصیل در دبیرستان های دولتی ترکیه تقریبا رایگان می باشد. بسیاری از دانش آموزان ترکیه در مدارس دولتی تحصیل می کنند. دبیرستان های خصوصی به طور متوسط بین 30 تا 40 هزار لیر در سال از دانش آموزان شهریه دریافت می کنند.

البته در ترکیه دبیرستان های بین المللی زیر نظر کشورهای آمریکا، کانادا و استرالیا وجود دارد که به دلیل امکانات بسیار زیاد از خوابگاه تا دوره های ورزشی در طول ترم و حتی در تابستان ها و سطح بالای آموزشی، هزینه بسیار بالاتری در حدود 15 تا 30 هزار دلار در سال دریافت می کنند.

تحصیل در ترکیه در مقطع کارشناسی

کارشناسی یا لیسانس:‌ دوره‌ ای از آموزش عالی است که تحصیل آن به‌طور معمول در مدت 4 سال و حداکثر 6 سال طول می کشد.

سنجش اعتبار مدرک قبلی

متقاضی برای ورود به دانشگاه در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد باید مدارک مورد نیاز برای تحصیل در ترکیه را فراهم نماید. اولین قدم این است که اعتبار مدرک قبلی متقاضی که در کشورهای دیگر اخذ شده، در کشور ترکیه سنجیده شود.

در دوره کارشناسی، در مرحله ورود به دانشگاه، برای تهیه مدارک مورد نیاز برای تحصیل در ترکیه، فرد باید با مراجعه به کنسولگری ترکیه مدرک ترجمه شده دیپلم خود را نیز به همراه سایر مدارک برای اعتبار سنجی و گرفتن نامه برابری دیپلم دبیرستان با دیپلم ترکیه ثبت کند.

در مرحله تحصیلات تکمیلی، برای تهیه مدارک مورد نیاز برای تحصیل در ترکیه، شورای آموزش عالی ترکیه به نام یوک YOK مسئولیت دارد مدرک قبلی دانشگاه را تایید کند. از دانشگاه های ایران معمولا اعتبار دانشگاه های سراسری و آزاد تایید می شود. اما اعتبار بقیه انواع دانشگاه در برخی مواقع تایید نمی شود. این موضوع در گذشته در برخی موارد باعث اخراج دانشجویان ایرانی از ترکیه شده است.

پس از اعتبار سنجی مدرک، برای ورود به هر مقطع تحصیلی مدارکی نیاز است. بهترین منبع برای استعلام مدارک مورد نیاز برای ورود به ترکیه، مراجعه به سایت دانشگاه های و کنسولگری های ترکیه در کشور محل اقامت است.

هزینه تحصیل در ترکیه در مقطع لیسانس

  • دانشگاه دولتی ترکیه

برای دانشجویان ترکیه ای: 300 تا 700 دلار در سال.
برای دانشجویان بین المللی: 1500 تا 2500 دلار در سال.
دانشگاه هایی که زبان تدریس آن ها انگلیسی می باشند: برای دانشجویان ترکیه ای: 400 تا 800 دلار در سال و برای دانشجویان بین المللی: 2000 تا 3500 دلار در سال.

  • دانشگاه خصوصی ترکیه

هزینه تحصیل برای دانشجویان بین المللی از 5000 تا 25000 دلار در سال متغیر است.

مدارک مورد نیاز برای تحصیل در ترکیه در مقطع کارشناسی

  • ترجمه دیپلم دبیرستان
  • ترجمه مدرک پیش دانشگاهی
  • ترجمه ریز نمرات دیپلم و پیش دانشگاهی(رسیدن معدل به حد نصاب ضروری است.)
  • مدرک تومر یا دیپلم زبان ترکی برای دانشگاه های ترک زبان
  • قبولی آزمون یوس YOS
  • اخذ نمره مورد نیاز در آزمون های بین المللی احتمالی مورد نیاز دانشگاه، نظیر ست SAT که در شرایط اختصاصی دانشگاه اعلام می شود.
  • اصل و کپی پاسپورت

اگر مدرک لیسانس ندارید و می خواهید از این طریق وارد کشور ترکیه شوید توصیه می کنیم مطلبی با عنوان تحصیل در مقطع کارشناسی در ترکیه را مطالعه کنید. در این مقاله تمامی نکات و مدارک و مراحل به طور کامل توضیح داده شده است.

 تحصیل در ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد

دانشجویان خارجی برای پذیرش در دانشگاه های ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد نیازمند به ارائه مدارک تحصیلی کارشناسی و ریز نمرات قبولی، مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی خود و ارائه مدرک زبان انگلیسی می باشند. در صورتی که سوابق تحصیلی مناسبی داشته باشند، قدرت انتخاب بیشتری برای دانشگاه مقصد خود خواهند داشت.

البته دانشجویان دانشگاه های ترکیه، می توانند در یکی از دانشگاه های دولتی و یا خصوصی با توجه به فرصت های موجود در زمینه رشته تحصیلی خود تحصیل نمایند. تحصیل در دانشگاه های خصوصی در ترکیه هزینه های بالاتری دارند.

برخی مدارکی که برای پذیرش از دانشگاه های ترکیه دراین مقاطع لازم است به شرح زیر بیان می کنیم:

  • کارنامه آزمون ALES  یا GRE

این آزمون سالی دو باربه صورت متمرکز توسط سازمان ÖSYM برگزار می گردد که شامل 100 سوال از مهارت های ریاضی و هوش و 100 سوال از مهارت های استدلال منطقی و درک مطلب زبان ترکی می باشد.

  • دیپلم زبان انگلیسی

به غیر ازبرخی دانشگاه های ترکیه و بعضی رشته ها و یا شرایط خاص در مقطع کارشناسی ارشد، الزامی به داشتن مدرک دیپلم زبان انگلیسی وجود ندارد. برای پذیرش دربقیه رشته ها نیاز به مدرک انگلیسی یکی از آزمون های بین المللی زبان انگلیسی مانندILETS  یا TOEFL و یا مدرک آزمون های زبان انگلیسی سازمان سنجش ترکیه و یا یکی از دانشگاه های این کشور می باشد.

  • دیپلم زبان ترکی TÖMER

این دیپلم مدرکی است که پس از شرکت و قبولی در آزمونی به نام تومر به متقاضیان داده می شود. آزمون تومر به صورت هفتگی و یا روزانه در دانشگاه های ترکیه برگزار می گردد.

هزینه تحصیل در ترکیه در مقطع مقطع کارشناسی ارشد

  • دانشگاه دولتی ترکیه

دانشگاه هایی که زبان تدریس فقط ترکی می باشند:
برای دانشجویان ترکیه ای: 200 تا 400 دلار در سال.
برای دانشجویان بین المللی: 1000 تا 2000 دلار در سال.

دانشگاه هایی که زبان تدریس آن ها انگلیسی نیز می باشند: برای دانشجویان ترکیه ای: 400 تا 600 دلار در سال و برای دانشجویان بین المللی: 1500 تا 2500 دلار در سال.

مدارک مورد نیاز برای تحصیل در ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد

  • ترجمه مدرک لیسانس
  • ترجمه ریز نمرات مدارک تحصیلی قبلی
  • نمره قبولی آزمون آلس ALES برای دانشگاه های انگلیسی زبان و ترک زبان. (در صورت نیاز)
  • نمره قبولی آزمون جی آر ای GRE (در صورت نیاز)
  • مدرک زبان بین المللی نظیر تافل TOEFL یا آیلتس IELTS (در صورت نیاز)
  • دیپلم زبان ترکی تومر TOMER (در صورت نیاز)
  • اصل و کپی پاسپورت
  • رزومه تحصیلی و پژوهشی و شغلی مرتبط
  • مدارک مورد نیاز اختصاصی خواسته شده در سایت دانشگاه

اگر مدرک لیسانس دارید و می خواهید از این طریق وارد کشور ترکیه شوید توصیه می کنیم مطلبی با عنوان تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه را مطالعه کنید. در این مقاله تمامی نکات و مدارک و مراحل به طور کامل توضیح داده شده است.

تحصیل در ترکیه در مقطع دکتری

طول دوره تحصیل دکتری در ترکیه معمولاً 3 تا 5 سال است. شروع سال تحصیلی در این مقطع در ماه های اکتبر، فوریه و ژوئیه می­ باشد. اکثر برنامه ها و ساختار دکتری در ترکیه مشابه با ساختار و محتوای برنامه های دکتری در کشورهای اروپایی است.

در دوره­ دکتری در ترکیه بیشترین تمرکز دانشجویان بر روی تحقیق و پایان نامه نویسی است. در صورت تأیید پایان نامه های دانشجویان توسط اساتید به آنان مدرک دکتری اعطا خواهد گردید.

هزینه تحصیل در ترکیه در مقطع مقطع دکتری

  • دانشگاه دولتی ترکیه

دانشگاه هایی که زبان تدریس فقط ترکی می باشند:
برای دانشجویان ترکیه ای: 500 تا 900 دلار در سال.
برای دانشجویان بین المللی: 1000 تا 2500 دلار در سال.

دانشگاه هایی که زبان تدریس آن ها انگلیسی نیز می باشند: برای دانشجویان ترکیه ای: 600 تا 1000 دلار در سال و برای دانشجویان بین المللی: 1500تا 2500 دلار در سال.

مدارک مورد نیاز برای تحصیل در ترکیه در مقطع دکتری

  • ترجمه مدرک کارشناسی پیوسته یا ناپیوسته
  • ترجمه مدرک کارشناسی ارشد
  • ترجمه ریز نمرات مدارک تحصیلی قبلی
  • قبولی آزمون آلس ALES برای دانشگاه های انگلیسی زبان و ترک زبان (در صورت نیاز)
  • قبولی آزمون جی آر ای GRE (در صورت نیاز)
  • مدرک زبان بین المللی نظیر تافل TOEFL یا آیلتس IELTS (در صورت نیاز)
  • دیپلم زبان ترکی تومر TOMER (در صورت نیاز)
  • اصل و کپی پاسپورت
  • معرفی و توصیه نامه دو استاد
  • رزومه تحصیلی و پژوهشی و شغلی مرتبط
  • شرکت در مصاحبه اختصاصی که در خود دانشگاه مخصوص دانشجو طراحی می شود.
  • مدارک مورد نیاز اختصاصی خواسته شده در سایت دانشگاه.

شرایط تحصیل دکتری در دانشگاه های ترکیه در مقاله ای با نام تحصیل دکتری در ترکیه نگارش شده است. اگر از طریق تحصیل در مقطع دکتری خواهان مهاجرت به ترکیه هستید، این مطلب را از دست ندهید.

آشنایی با انواع آزمون های ورودی برای تحصیل در ترکیه

در کشور ترکیه تا سال 2010 آزمون های ورودی پکپارچه برای ورود به دانشگاه مخصوصا در دوره کارشناسی برگزار می شد. معروف ترین آنها آزمون YOS است. از 2010 طبق مصوبه جدیدی، برگزاری آزمون سراسری لغو شد. از این تاریخ هر دانشگاه برای پذیرش دانشجو، با توجه به استانداردهای داخلی خود اقدام به طرح آزمون انحصاری می کند.

در مقاطع مختلف در ترکیه آزمون های ورودی مختلفی گرفته می شود. هر دانشگاه و هر مقطع تحصیلی و هر رشته ای آزمون مورد نظر خود را تعیین دارد. شرکت و کسب حدنصاب نمره در این آزمون ها مبنای پذیرش قرار می گیرد:

آزمون های ورودی دانشگاه

آزمون یوس(YÖS) تعداد سوالات آزمون یوس 80 سوال است که 45 سوال هوش و 35 سوال ریاضیات و هندسه در سطح پیش دانشگاهی رشته تجربی می باشد. معمولا این آزمون به صورت ۵ گزینه ای برگزار می شود و به هر پاسخ اشتباه 4/1 (یک چهارم ) امتیاز منفی تعلق می گیرد.

لازم است بدانید که برخی از دانشگاه ها معدل دوره دبیرستان را نیز جزو یکی از شرایط پذیرش دانشجویان خارجی اعلام می کنند. مورد دیگری که باید ذکر شود این است که دفترچه دیگری هم مشتمل بر سوالات درس زبان ترکی به داوطلبان داده می شود که پاسخ به آن اختیاری می باشد و در نمره آزمون یوس تاثیری ندارد؛ ولی هنگام ثبت نام قطعی در دانشگاه در صورتی که داوطلب حدنصاب نمره را کسب ننموده باشد باید در آزمون تومر (TÖMER) آن را جبران کند.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه آزمون یوس به مقاله ای بانام آزمون YOS ترکیه مراجعه کنید.

آزمون آلس ALES آزمون آلس ALES برای ورود به دوره کارشناسی ارشد و دکتری برگزار می شود. این آزمون یک بخش ریاضی و هوش و یک بخش ترکی استانبولی دارد. بسته به رشته و دانشگاه، مبنای پذیرش در این آزمون متفاوت است. برخی رشته ها نمره ریاضی بالاتر و برخی نمره ترکی بالاتر و برخی میانگین را نیاز دارند.
آزمون  تومر TOMER

 

آزمون تومر TOMER یا دیپلم زبان ترکی برای دانشگاه های ترک زبان و دو زبانه در ترکیه برگزار می شود. این آزمون تحت نظر چهار دانشگاه آنکارا، غازی، استانبول و اژه برگزار می شود. آزمون دانشگاه آنکارا که با استانداردهای زبان آموزی اروپا سازگاری دارد اعتبار بیشتری از سایرین دارد. نمره قبولی در این آزمون C است.
آزمون توس TUS آزمون توس TUS برای رشته های پزشکی صرفا برای پزشکان عمومی جهت انتقال به دوره تخصصی دو بار در سال برگزار می شود. سوالات آن شامل ادبیات ترکی و سوالات پزشکی است. قبولی در آن دو سال اعتبار دارد.
آزمون دوس DUS آزمون دوس DUS برای رشته های دندانپزشکی در مقطع تخصص، دو بار در سال برگزار می شود.
آزمون لس LES آزمون لس LES که برای مقاطع بالاتر از لیسانس و دوره های تخصصی، سالانه دوبار از طرف مرکز گزینش و جابجایی ترکیه برگزار می شود.
آزمون ست SAT آزمون ست SAT برای دانشجویان تبعه خارج در مقطع کارشناسی برگزار می شود. این سوالات در دانشگاه های ایالات متحده طراحی شده و اعتبار آن دو سال است. ست 1 برای ادامه تحصیل در ترکیه و ست 2 برای ادامه تحصیل در امریکا اعتبار دارد.

دریافت ویزای تحصیلی ترکیه

یکی از راه‌هایی که افراد برای آشنایی با فرهنگ و استفاده از منابع علمی یک کشور، استفاده می‌کنند، تحصیل در آن کشور است. کشور ترکیه به دلیل داشتن دانشگاه‌های بین‌المللی و سطح بالا که از لحاظ علمی در سطح جهانی اعتبار دارند، همواره مورد توجه بسیاری از افراد محصل کشورهای خارجی بوده است.

پس از اخذ پذیرش در رشته مورد نظر باید اقدام به دریافت ویزای دانشجویی نمود. این ویزا از طریق کنسولگری ترکیه صادر می شود و از درون خاک ترکیه صادر نخواهد شد.

صدور ویزا ممکن است 8 هفته طول بکشد. پس از دریافت آن و ورود به خاک ترکیه باید به اداره امنیت مراجعه شود، با پرداخت هزینه و ارائه مدارک دانشگاهی و پاسپورت و ویزا، برای دریافت مجوز اقامت یک ساله در خاک ترکیه اقدام شود. با این ویزا امکان 20 ساعت کار در هفته نیز هست. در میان ویزاها ویزای 6 ماهه نیز وجود دارد که برای پذیرش در دوره های زبان ترکی به متقاضیان اعطا می شود.

با داشتن مدارک تحصیلی از ترکیه به آسانی می‌توان در نقاط دیگر اروپا کار پیدا کرد. کشور ایران نیز جزو کشورهایی است که سالانه دانشجوهای زیادی برای تحصیل در دانشگاه‌های کشور ترکیه، اقدام می‌کنند.

برای آنکه با ویزای تحصیلی کشور ترکیه آشنا شوید و تمامی مواردی را که در این زمینه بررسی کنید پیشنهاد می کنیم که مقاله ای با نام ویزای تحصیلی ترکیه مطالعه بفرمایید.

هزینه های تحصیل در ترکیه

یکی از مواردی که در این بخش به آن می پردازیم موضوع هزینه های تحصیل در ترکیه است که توجه به آن می تواند به داوطلبان دراین راه کمک کند تا با دید بازتری این مسیر را انتخاب نمایند. به طور کلی دانشگاه های ترکیه داوطلبان خارجی غیر ترک را به دو صورت بورسیه و آزاد پذیرش می کنند. در اینجا به بررسی هر دو مورد می پردازیم.

در صورتی که افراد بخواهند به صورت آزاد و با هزینه شخصی خود به تحصیل درترکیه بپردازند باید تمام هزینه های اقامتی و تحصیلی خود را به شرح زیر بپردازند:

  1. خوراک
  2. پوشاک
  3. مسکن
  4. حمل ونقل
  5. هزینه های ارتباط با خانواده و دوستان (اینترنت یا تلفن)
  6. هزینه های تحصیلی در دانشگاه ها

پادکست هزینه تحصیل در ترکیه

شهریه دانشگاه های ترکیه

تحصیل در کشور ترکیه در زمان حال مورد استقبال و توجه بسیاری از دانشجویان بین المللی گرفته است. چرا که این کشور دارای استانداردهای آموزشی مطابق با کشور آمریکا بوده و رشته های تحصیلی متنوعی در دانشگاه هایش در حال تدریس است.

نکته ی دیگر این است که دانشگاه های ترکیه دارای اعتبار بین المللی بوده و مدارک صادر شده از آن ها در تمام کشورها پذیرفته شده می باشد.

میزان شهریه دانشگاه های خصوصی و دولتی در ترکیه

شهریه های دانشگاه های دولتی به لیر است، که به نسبت ارزان می باشد. دانشجویان دانشگاه های خصوصی به نسبت رشته ی تحصیلی شان باید مبلغی بین 10 تا 30 هزار دلار را برای یک سال تحصیلی در این کشور، پرداخت نمایند. هم چنین تحصیل در دانشگاه های نیمه خصوصی هزینه ای ما بین 15 تا 20 هزار لیر سالانه برای دانشجو به همراه دارد.

نکته ی مهم در رابطه با شهریه دانشگاه های ترکیه این است که میزان این شهریه ها در هر سال برای هر دانشگاه هر چند به صورت جزیی تغییر خواهد کرد. لذا دانشجو، در مرحله ی پذیرش گرفتن از هر دانشگاه، از مبلغ دقیق شهریه آگاه خواهد شد.

هزینه تحصیل دانشجویان خارجی در ترکیه

هزینه های دانشگاه های دولتی ترکیه هزینه این دانشگاه ها ارزان تر از دانشگاه های خصوصی است و تحصیلات تکمیلی گران تر از تحصیلات کارشناسی است. هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در ابتدای هر سال تحصیلی توسط دولت تعیین می شود.

دانشگاه هایی که زبان آموزش ترکی است

  • اتباع ترک: 100 تا 350 دلار
  • اتباع خارجی: 600 تا 1500 دلار

دانشگاه هایی که زبان آموزش انگلیسی است

  • اتباع ترک: 200 تا 800 دلار
  • اتباع خارجی: 700 تا 2500 دلار

نکاتی کلی  درباره هزینه های دانشجویی در ترکیه

1. برای مدیریت بهتر هزینه ها بهتر است در صورتی که دانشجو محدودیت مالی داشته باشد به جای وسایل نو با قیمت بالا، لوازم و مایحتاج دست دوم برای محل سکونت خود خریداری کند واین کار فقط با 4000 لیر امکان پذیر است. درصورتی که برای تهیه لوازم نو ممکن است به 9000 لیر پول نیاز باشد.

2. یکی دیگر از راه هایی که برای کم کردن هزینه ها پیشنهاد می شود استفاده از بیمه درمانی است؛ زیرا بدون داشتن بیمه، هزینه یک درمان سرپایی و ساده ممکن است درحدود 400 لیر هزینه را به فرد تحمیل نماید.

3. بهتر است دانشجویان برای غذا خوردن از سلف سرویس دانشگاه استفاده نمایند، تا مجبور به پرداخت هزینه های بالای مراجعه به رستوران نشوند.

4. ازنظر پرداخت هزینه قبوض آب و برق و غیره باید گفت: با وجود اینکه قیمت آب نسبت به سایر انرژی ها کم است؛ ولی هزینه سایر انرژی ها هر شش ماه یکبار افزایش می یابد.

5. از نظر هزینه اجاره مسکن و خوابگاه در ترکیه باید گفت که بستگی به محل و سبک زندگی خود فرد دارد. در واقع هزینه مسکن در شهرستان ها نسبت به استان ها بسیار پایین تر است.

از طرفی برای کم کردن هزینه مسکن می توان از خوابگاه های دانشجویی استفاده نمود. دانشگاه های ترکیه دارای خوابگاه هایی با ظرفیت دو تا چهار نفره هستند.

هزینه استفاده از خوابگاه ها از 150 تا 300 لیر تا 7000 لیر در سال می باشد که مربوط به خوابگاه های خصوصی می باشد که از امکانات رفاهی بیشتری نسبت به خوابگاه های دولتی برخوردارند.

بورسیه تحصیلی در ترکیه

بورسیه تحصیلی در ترکیه از بهترین بورسیه های تحصیلی در دنیا است. با فراهم نمودن شرایط بسیار عالی تحصیلی برای دانشجویان خارجی، درجذب علاقمندان به تحصیل در ترکیه نقش به سزایی را داشته است. این بورسیه هر ساله برای اتباع غیرترک کشورهای مختلف به شرح زیر ارائه می گردد:

برای گرفتن بورسیه دانشگاه های دولتی ترکیه باید دو مرحله را طی نمود:

  1. ثبت نام در سایت و گزینش
  2. مصاحبه حضوری یا اینترنتی

شرایط اولیه ثبت نام

  • نداشتن تابعیت کشور ترکیه حتی تحت عنوان تابعیت دوم.
  • عدم مشغولیت به تحصیل متقاضیان یک مقطع، در یکی از بورسیه های تحصیلی یا در یکی از دانشگاه های ترکیه در مقطع مورد تقاضا.
  • فارغ التحصیلی دانشجو تا روز 30 ام ماه ژوئن.
  • داشتن مدرک فارغ التحصیلی در مقطع قبلی.
  • داشتن سلامتی جسمی و روحی در حدی که به ادامه تحصیل متقاضی لطمه ای وارد ننماید.
  1. شرایط سنی
  • مقطع کارشناسی: متولدین بعد از 13 دی 1378
  • مقطع کارشناسی ارشد: متولدین بعد از 11 دی 1369
  • مقطع دکتری: متولدین بعد از 11 دی 1364
  1. شرط معدل
  • حداقل نمره برای قبولی در مقطع کارشناسی: 14 از 20 یا 70 از 100
  • حداقل نمره برای قبولی در مقطع کارشناسی ارشد: 15 از 20 یا 75 از 100
  • حداقل نمره برای قبولی در مقطع دکتری: 15 از 20 یا 75 از100

اگر می خواهید که درباره بورسیه تحصیلی در این کشور بیشتر اطلاعات کسب کنید. پیشنهاد می کنیم که به مقاله ای با نام بورسیه تحصیلی ترکیه مراجعه کنید. در این مقاله تمامی راه کارها و نکات درباره بورسیه کشور ترکیه توضیح داده شده است.

مدارک لازم برای گرفتن بورسیه تحصیلی ترکیه

  1. آخرین مدرک تحصیلی یا گواهی موقت آن.

در صورت عدم اتمام نهایی مقطع دانشگاهی، باید نامه ای مبنی بر فارغ التحصیلی تا پایان سال جاری تحصیلی تهیه شود.

  1. کارت شناسایی معتبر مانند کارت ملی یا گذرنامه بین المللی.
  2. ریز نمرات

در صورت فارغ التحصیلی تاپایان سال تحصیلی جاری، ریز نمرات دروسی که تا زمان ثبت تقاضا گذرانده شده اند، باید تهیه شود.

  1. مدارک و یا گواهی نامه های علمی و تجربی داوطلب (درصورتی که داشته باشد)
  • چکیده ای ازپایان نامه تحصیلی
  • گواهی نامه های مقالات ملی یا بین المللی چاپ شده.
  • مدارک مربوط به گذراندن دوره های زبان خارجی.
  1. توصیه نامه علمی و اخلاقی از جانب دو نفر از اساتید دانشگاهی متقاضی.
  2. یک قطعه عکس ۴در۶

تحصیل در ترکیه در رشته پزشکی

پزشکی در کشور ترکیه یکی از محبوب ترین و پرطرفدارترین رشته های تحصیلی در ترکیه است. تحصیل پزشکی در ترکیه هر ساله دانشجویان بسیار زیادی از سراسر دنیا به خصوص از ایران را به سوی خود جذب می کند.

کشور ترکیه دارای دانشگاه‌های معتبر و بزرگ در سطح بین المللی است و در زمینه پزشکی نیز از اعتبار جهانی برخوردار است. سیستم آموزشی ترکیه از سال ۲۰۰۱ به سیستم آموزشی اتحادیه اروپا پیوسته است. تمام مدارک آموزشی صادره از کشور ترکیه مورد تایید اتحادیه اروپا و کشورهای غربی می باشد. دانشگاه‌های ترکیه همکاری نزدیک علمی با دانشگاه‌های معتبر جهانی داشته و اساتید بین المللی کشورهای آمریکایی و اروپایی در آن تدریس می‌کنند.

مدارک مورد نیاز برای تحصیل در ترکیه در رشته های پزشکی

  • مدرک قبولی در آزمون توس TUS برای دانشجویان پزشکی
  • پاسپورت
  • مدارک شخصی
  • کپی مدارک قبلی
  • ریز نمرات مدارک قبلی

برای اطلاعات بیشتر در زمینه این رشته پر طرفدار می توانید به مقاله ای با نام تحصیل پزشکی در ترکیه مراجعه کنید.

تحصیل در رشته دندانپزشکی در ترکیه

متقاضیان برای تحصیل در ترکیه باید دارای مدرک دیپلم در یکی از رشته های ریاضی فیزیک و یا علوم تجربی باشند. همچنین نمرات دروس تخصصی آنها باید بالا باشد.

متقاضیان برای اخذ پذیرش از دانشگاه های ترکیه باید در آزمون ورودی دانشگاه ها که YOS نام دارد شرکت نمایند. هر کدام از دانشگاه های ترکیه به صورت جداگانه آزمون YOS را که شامل سوالات ریاضی، هوش و زبان است را برگزار می ­نماید. لازم به ذکر است، تحصیل در ترکیه به دو زبان ترکی و انگلیسی امکان پذیر است. بنابراین کسانی که می­ خواهند به زبان انگلیسی در رشته دندانپزشکی تحصیل نمایند باید به سوالات زبان آزمون SAT پاسخ دهند. در صورت تحصیل به زبان ترکی پاسخگویی به سوالات زبان این آزمون ضروری نخواهد بود. کسانی که می­ خواهند دوره های تحصیل در ترکیه را به زبان انگلیسی بگذرانند باید دارای مدرک زبان با نمره آیلتس بالاتر از 5/5 باشند.

تحصیل دندانپزشکی در ترکیه 5 سال به طول می ­انجامد و هر یک سال شامل دو ترم می ­باشد.

دانشگاه های ترکیه همانند دانشگاه های ایران شامل دو دسته دولتی و خصوصی هستند. پذیرش در دانشگاه های خصوصی راحت تر و آسان تر انجام می­ گیرد، اما مستلزم پرداخت شهریه بیشتر است.

چنانچه متقاضیان بخواهند به زبان ترکی تحصیل نمایند می­ توانند به راحتی در دوره های یادگیری زبان ترکی استانبولی شرکت نمایند. طول دوره 6 ماه است و متقاضیان پس از 6 ماه آموزش می ­توانند مدرک خود را دریافت نمایند.

علاوه بر برگزاری آزمون YOS در برخی از دانشگاه های ترکیه آزمون دیگری به نام SAT برگزار می ­شود، که دارای سطح علمی بالاتر و به زبان انگلیسی می­ باشد.

دانشجویان دندانپزشکی در ترکیه می ­توانند در دو ترم آخر تحصیل خود در ترکیه در بیمارستان ها و یا کلینیک های این کشور به عنوان کارآموز مشغول به کار شوند و در نهایت با شرکت در یک آزمون نهایی و کسب نمره قبولی در آن مدرک خود را دریافت نمایند.

برای اطلاعات بیشتر دز زمینه این رشته پر طرفدار می توانید به مقاله ای بانام تحصیل دندانپزشکی در ترکیه مراجعه کنید.

تحصیل در رشته داروسازی در ترکیه

تحصیل داروسازی در ترکیه در 22 دانشگاه که 17 دانشگاه دولتی و 5 دانشگاه خصوصی را شامل می شود به زبان های انگلیسی و به زبان رسمی کشور ترکیه (ترکی استانبولی) ارائه می شود.

افرادی که قصد تحصیل را دارند می توانند با کار دانشجویی در این مقطع درآمدزایی با واحد پول رسمی کشور ترکیه (لیر ترکیه) زندگی خود را اداره کنند.

برای اطلاعات بیشتر دز زمینه این رشته پر طرفدار می توانید به مقاله ای بانام تحصیل داروسازی در ترکیه مراجعه کنید.

سیستم آموزشی و روش کار دانشگاه های ترکیه

 سیستم آموزشی دانشگاه های ترکیه کاملا با استانداردهایی که بر سیستم آموزشی دانشگاه های آمریکا حاکم است، مطابقت دارد و درس ها ترمی_واحدی ارائه می گردند.

آموزش ها بسته به هر دانشگاه و رشته ای به زبان متفاوتی تدریس می شوند که شامل: انگلیسی، فرانسه، آلمانی و ترکی می باشند.

  تاریخ شروع و پایان هر ترم در دانشگاه های ترکیه تقریبا مانند ایران است:

  • ترم پاییز: از ماه اکتبر تا انتهای ژانویه
  • ترم بهار: از ماه فوریه تا ماه ژوئن
  • ترم تابستان: از ماه جولای تا آگوست

لیستی از دانشگاه های مورد تائید در ترکیه

گروه الف (ممتاز)

  1. دانشگاه بیلکنت (Bilkent University)
  2. دانشگاه بوغازیچی (Bogazici University)

گروه ب (خوب)

  1. دانشگاه حاجت تپه (Hacettepe University)
  2. دانشگاه استانبول (Istanbul University)
  3. دانشگاه قاضی (Gazi Universitesi)
  4. دانشگاه سابانجی (Sabanci University)
  5. دانشگاه کوچ (KOC University)
  6. دانشگاه فنی استانبول (Istanbul Technical  University)
  7. دانشگاه فنی خاورمیانه (Middle East Technical University)

گروه ج (متوسط)

  1. دانشگاه دوکوز ایلول (Dokuz Eylul Universitesi)
  2. دانشگاه اژه (Ege Universitesi)
  3. دانشگاه مارمارا (Marmara Universitesi)
  4. دانشگاه چوکوروا (Cukurova Universitesi)
  5. دانشگاه آنادولو (Anadolu University)
  6. دانشگاه آنکارا (Ankara University)
  7. دانشگاه فنی ییلدیز (Yildiz Technical  University)

ویدئوی محیط چند دانشگاه در ترکیه

 

دانشگاه آکدینز

 

دانشگاه آنکارا

 

دانشگاه آتاتورک

 

دانشگاه خاورمیانه

 

دانشگاه قاضی

چگونه می توان اقامت ترکیه را از طریق تحصیل گرفت؟

اقامت ترکیه از طریق تحصیل نیز از موارد مهم در پیشرفت های علمی و آموزشی است. این انتخاب بابت وجود دانشگاه ها و کالج های معتبر اروپایی و آمریکایی است که در کشور ترکیه سال هاست تاسیس شده است.

دریافت اقامت ترکیه صرفا از طریق تحصیل امکان پذیر نیست. برای دریافت اقامت حتما باید بعد از اتمام تحصیل در ترکیه کار پیدا کنید. در صورتی که موفق به دریافت قرارداد کار از یک کارفرمای ترک شوید می توانید اقامت خود را به کاری تبدیل کنید.

اعتبار این مراکز و موسسات علمی بسیار بالاست و نسبت به شهرهای مختلف این کشور، درجه بندی و رتبه بندی جهانی دانشگاه ها مشخص شده است. اقامت ترکیه از طریق تحصیل برای افرادی که نسبت به سنین و مقاطع مورد نظر خود می خواهند در این کشور تحصیل کنند دولت برای آنان شرایط ایده آلی را فراهم کرده است.

اگر میخواهید اقامت ترکیه را دریافت کنید و به هر دلیلی شرایط لازم برای تحصیل در ترکیه را نداشتید جای نگرانی نیست راه های دیگری  وجود دارد که می توانید شانس خود را از آن طریق امتحان کنید که ما در مقاله ای با نام راه های اخذ اقامت ترکیه تمام این موارد را بیان کرده ایم.

تحصیل در شهر ازمیر چگونه است؟

دانشگاه ازمیر با اجرای برنامه های آموزشی مطابق با استانداردهای بین المللی سعی در آموزش نیروی کار مورد نیاز صنعت دارد. برای دستیابی به این هدف، از آموزش مشارکتی دانش آموزان با روش های نوین تدریس و فعالیت های حل مسئله پشتیبانی می شود.

آموزش و یادگیری در آزمایشگاه های مجهز به فن آوری های نوین، با رهبری کارکنان دانشگاهی که در زمینه های خود متخصص هستند و مهارت خود را در جامعه علمی ملی و بین المللی ثابت کرده اند، ارائه می شود.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه تحصیل در این شهر می توانید به مقاله ای با نام تحصیل در ازمیر مراجعه کنید.

در پایان

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید همه روزه از ساعات 9 الی 17 با موسسه حقوقی آوات تماس گرفته و با وکلای مجرب ما مشاوره شوید. همچنین می توانید فرم ارزیابی مهاجرتی ما را پر کنید و از طریق آن مشاوران ما تمام شرایط شما را بررسی کرده و با شما تماس می گیرند و راه کارهای لازم را به شما عزیزان بیان می کنند.

4.9/5 - (21 امتیاز)

نوشته های مرتبط

  1. honey گفت:

    سلام.من که هنوز دانش اموز هستم میتونم برای تحصیل برم ترکیه؟چطوری؟

    1. مدیر وب سایت گفت:

      با سلام
      بله امکان اقدام دارید. لطفا برای آگاهی کامل تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *