اتریش, روش های اقامتی

اقامت اتریش

اقامت اتریش

در این مقاله به بررسی شرایط دریافت اقامت اتریش در سال 2022 می پردازیم. همچنین انواع راه های اخذ اقامت اتریش را مورد بررسی قرار می دهیم. کشور اتریش یکی از کشور های اروپایی عضو شینگن است که سالانه پذیرای مهاجران بسیاری می باشد. زبان مردم کشور اتریش آلمانی بوده ولی در اغلب دانشگاه های اتریش دروس به زبان انگلیسی نیز تدریس می شود. از جمله راه های اخذ اقامت اتریش برای ایرانیان مهاجرت کاری و تحصیلی می باشد. با توجه به اینکه در این کشور رشد زاد و ولد و کمبود نیروی کار به وضوح آشکار است، کشور اتریش با سختگیری کمتری نسبت به سایر کشورها به مهاجران اجازه دریافت اقامت اتریش را می دهد.

در هر صورت برای مهاجرت و اخذ اقامت این کشور باید واجد شرایط باشید. حال با هم در ادامه به بررسی این شرایط می پردازیم:

راه های اخذ اقامت اتریش کدامند؟

1. اقامت  از طریق ویزای کاری

یکی از مناسب ترین راه های اخذ اقامت اتریش، اقامت از طریق ویزای کار اتریش است. این نوع ویزا به دو روش به شخص متقاضی داده می شود که ابتدا برای فرد متقاضی اقامت موقت و سپس اقامت دائم در اختیار او قرار می گیرد.

راه اول: از طریق داشتن مهارتی بالا در یک تخصص بوده که از این طریق دولت اتریش به شما یک اقامت موقت شش ماهه می دهد تا بتواید در آنجا به جست و جوی کار بپردازید. اگر در این مدت شخص بتواند کار مورد نظر خود را بیابد، مدارک خود را به اداره کار و بعد از آن به اداره مهاجرت در اتریش برده، تا بتواند اقامت اتریش را به صورت دائم کسب نماید.

راه دوم: این است که کارفرما به فرستادن دعوتنامه اقدام نماید. به این ترتیب که کارفرمایی در اتریش به مدت 3 ماه در این کشور اقدام به انتشار آگهی کار می کند. اگر در این مدت شخص مورد نظر خود را در کشور اتریش استخدام نکرد، آگهی را در سرتاسر اروپا منتشر کرده و در صورت عدم یافتن شخص مورد نظر، می تواند برای شخص ایرانی یک دعوتنامه کاری ارسال نماید. پس از این مراحل شخص می تواند بعد از استخدام، اقامت اتریش را دریافت نماید.

2. اقامت از طریق خاک و خون

بر اساس قوانین کشور اتریش شخصی که در این کشور متولد می شود، در صورتی تابعیت اتریش را خواهد داشت که پدر یا مادر وی تابعیت اتریشی داشته باشند. این تابعیت حتی زمانی که پدر و مادر تابعیت اتریشی دارند اما در خارج از اتریش زندگی می کنند به فرزند آن ها داده می شود، مشروط بر اینکه بعد از تولد فرزند پدر و مادر وی سریعا اقدام به گرفتن تابعیت اتریشی کنند.

3. اقامت از طریق ازدواج با تبعه اتریشی

اقامت اتریش همانند سایر کشورها از طریق ازدواج امکان پذیر است.

مرد و یا زن می تواند پس از ازدواج تابعیت همسر خویش را بگیرد. البته انتقال تابعیت در صورتی است که هم مرد و هم زن در زمان ازدواج ۱۸ سال تمام را داشته باشند و مدت 2 سال با هم زندگی کرده باشند.

4. اقامت از طریق سرمایه گذاری

اتریش نیز مانند سایر کشورها از طریق اجازه سرمایه گذاری در این کشور و دادن حق ثبت شرکت و… بعد از گذشت 3 الی 5 سال به افراد اقامت اتریش را به صورت دائم می دهد. البته باید تمام هزینه سرمایه گذاری و ثبت شرکت را خود شخص و یا از طریق اعطای تسهیلات پرداخت شود. این شغل نباید با قوانین جاری کشور اتریش تضادی داشته باشد و همچنین به درآمدزایی در این کشور کمک کند.

5. اقامت از طریق کنوانسیون ژنو ( پناهندگی در اتریش )

طبق قوانین کنوانسیون ژنو هر شخصی که جان او در کشور مبدا در خطر باشد می تواند در کشوری که عضو این کنوانسیون است درخواست پناهندگی کند. در این صورت شخص پناهنده را تا زمانی که به وی اقامت کشور اتریش داده می شود، در اردوگاه های پناهندگی نگهداری می کنند. این روش اخذ اقامت از طریق کنوانسیون ژنو و یا اقامت اتریش از طریق پناهندگی می باشد.

بعد از مدتی که از در خواست پناهندگی گذشت، پرونده شخص پناهنده به دادگاه فرستاده شده تا وضعیت وی مورد بررسی قرار گیرد. در این صورت دو حالت متصور است:

  1. با درخواست پناهندگی موافقت شده و به شخص پناهنده و همسر و اعضای خانواده اش که سن آن ها زیر 18 سال باشد اقامت اتریش را می دهند.
  2. درخواست پناهندگی شخص را رد می کنند که در این صورت وی می تواند چندین بار درخواست اقامت دهد.

لازم به ذکر است با توجه به اینکه راه های مناسب تری برای اخذ اقامت اتریش وجود دارد موسسه مهاجرتی آوات به هیچ عنوان پناهندگی در اتریش را پیشنهاد نمی کند.

6. اقامت از طریق تحصیل

در اقامت اتریش از طریق تحصیل، شما با اخذ ویزای تحصیلی اتریش اقدام به تحصیل در دانشگاه های این کشور می کنید. بعد از اتمام تحصیلات اگر بتوانید جذب بازار کار اتریش شوید این امکان برای شما خواهد بود که کارت اقامت خود را دریافت کنید.

از تشکیل پرونده تا داشتن امتیاز و سوابق کاری و تحصیلی برای اقامت تحصیلی اتریش

گرفتن اقامت اتریش از طریق تحصیل با تشکیل پرونده و داشتن امتیاز برای سوابق تحصیلی یا کاری شما انجام می شود.

با داشتن حداقل 70 امتیاز می توان اقامت آن کشور را بدست آورد.

امتیازات لازم برای دریافت اقامت اتریش

امتیاز مدارک تحصیلی

  • مدرک تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد: 20 امتیاز ( اگر این مدرک از رشته های فنی مهندسی و یا علوم طبیعی باشد می تواند امتیاز 30 را کسب نماید. )
  • مدرک دکترای تخصصی هر رشته ای: 40 امتیاز

امتیاز سابقه کاری

  • داشتن سابقه کاری و یا مدیریتی در ایران: در ازای هر سال کاری 2 امتیاز
  • داشتن هر 6 ماه سابقه کاری در اتریش مساوی با 10 امتیاز می باشد.

امتیاز مدرک زبان انگلیسی و یا آلمانی

  • گرفتن مدرک زبان آلمانی و یا انگلیسی در سطح مبتدی برای شخص 5 امتیاز و در سطح پیشرفته برای وی 10 امتیاز را به همراه دارد.

امتیاز سن

  • شخص از 1-35 سال دارای 20 امتیاز است.
  • از 35-40 دارای 15 امتیاز است.
  • از 40-45 دارای 10 امتیاز است.

سایر امتیازات

  • داشتن حقوق سالیانه بالا، دارای 20 امتیاز است.
  • داشتن فعالیت تحقیقاتی 20 امتیاز دارد.
  • اشخاصی که دارای لوح تقدیر معتبر باشند و یا دارای ثبت اختراع رسمی باشند می توانند تا 20 امتیاز را کسب نمایند.
  • همچنین داشتن تحصیلات ابتدایی در کشور اتریش تا 5 امتیاز را می تواند به همراه داشته باشد.

در پایان

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید همه روزه از ساعات 9 الی 17 با موسسه حقوقی آوات تماس گرفته و با وکلای مجرب ما مشاوره شوید. همچنین می توانید فرم ارزیابی مهاجرتی ما را پر کنید و از طریق آن مشاوران ما تمام شرایط شما را بررسی کرده و با شما تماس می گیرند و راه کارهای لازم را به شما عزیزان بیان می کنند.

4.6/5 - (21 امتیاز)

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *