ترکیه, کاری

دریافت ویزای کار ترکیه

دریافت ویزای کار ترکیه

کار در ترکیه به علت شرایط اقتصادی و رفاهی خوب یکی از مقاصد ایرانیان بوده است. به خصوص همسایگی ایران و ترکیه، نزدیکی فرهنگی و دینی میان دو ملت و عدم نیاز به اخذ ویزا برای ورود به ترکیه سبب رونق هرچه بیشتر مهاجرت به ترکیه شده است.

لازمه ی داشتن یک شغل موفق در ترکیه، مانند هر کشور دیگر، آشنایی با زبان ترکی است. از این رو همواره به متقاضیان کار پیشنهاد می شود که برای ورود به بازار کار ترکیه زبان ترکی استانبولی را فرا گیرند. گرچه بدون دانستن زبان ترکی نیز می توان در ترکیه کار کرد، اما آشنایی با زبان ترکی مشاغل بهتر و با دستمزد بالاتری را در دسترس فرد قرار می دهد.

برای کار در ترکیه اخذ مجوز کاری ضروری است. برای اخذ مجوز ویزای کاری ترکیه، باید یک شرکت در ترکیه از شما دعوت به کار کند. در واقع، شرکت درخواست مجوز کار برای فرد مورد نظر را به وزارت کار ترکیه می دهد. در صورت تأیید این درخواست، به فرد مجوز اقامت یک ساله داده می شود.

طبق قانون ترکیه، استخدام در صورتی ممکن است که هیچ فردِ دارای پاسپورت ترکیه و هم تخصص با شما در ترکیه بیکار نباشد. به عبارت دیگر، در استخدام اولویت با اتباع خود ترکیه است.

وضعیت کار و اشتغال در ترکیه

وضعیت ویزای کاری ترکیه نسبت به سایر کشورهای اروپایی بسیار مطلوب است. به این مورد آب و هوای دنج و جاذبه های تفریحی و توریستی پرشمار ترکیه را بی افزایید، تا کیفیت زندگی در ترکیه را درک کنید. ساعت کاری در ترکیه 46 ساعت در هفته بوده و کارمندان شاغل در ترکیه می توانند سالانه از 14 روز مرخصی با حقوق استفاده کنند. حقوق ماهیانه معمولا بین 400 تا 600 دلار است. مجموع این شرایط کاری فوق العاده متقاضیان ویزای کاری ترکیه از خارج از این کشور را روز افزون کرده است.

روش های پیدا کردن کار در ترکیه

مسلما یکی از دغدغه های افرادی که می خواهند از طریق کار در ترکیه به این کشور مهاجرت کنند این است که چگونه و از چه طریقی کار پیدا کنیم؟ برای پیدا کردن کار در ترکیه نیازی نیست که متقاضیان کار در ترکیه خود را به سختی بیندازند و شرایط یافتن کار در ترکیه همانند کشورهای اروپایی و آمریکایی دشوار نمی باشد و شما می توانید براحتی با مراجعه به سایت های کاریابی از مشاغل مورد نیاز در ترکیه مطلع شوید.

روش اول: پیدا کردن کار توسط موسسات کاریابی

این سایت ها به شما شغل هایی که در ترکیه نیاز به نیروی کار دارد را مشخص می کند و جالب است بدانید که این سایت ها هر روز به روزرسانی می شوند. به راحتی می توانید با این نوع موسسات همکاری داشته باشید. شما می توانید به مقاله ای با نام موسسات کاریابی ترکیه مراجعه کنید و خدماتی که این نوع شرکت ها در اختیار شما قرار می دهند مطلع شوید.

روش دوم: روزنامه ها

یکی دیگر از روش های یافتن کار در ترکیه از طریق روزنامه ها می باشد. شرکت های بزرگ در ترکیه زمانی که نیاز به نیروی کار داشته باشند با انتشار آگهی در روزنامه های این کشور که به صورت ماهانه و در برخی مواقع هفتگی می باشد، اقدام به دعوت به همکاری می کنند.

البته در برخی از شرکت های بزرگ ترکیه ای اگر نیاز به نیروی کار در یکی از بخش های شرکت داشته باشند، به صورت مستقیم در سایت شرکت از نیروهایی که در این زمینه تخصص دارند دعوت به همکاری می کنند. شما می توانید برای درخواست، رزومه خود را به ایمیل شرکت ارسال نمایید تا با بررسی هایی که انجام می دهند نتیجه را از طریق تماس با شما اعلام کنند.

روش سوم: ارسال رزومه به شرکت ها

اگر در شغل تخصص دارید باید به صورت حرفه ای رزومه خود را طراحی کنید. چرا که به جز شما افراد دیگری نیز رزومه های قوی به ایمیل شرکت ارسال کرده اند، توجه داشته باشید شما زمانی می توانید در حرفه ای در کشور ترکیه موفق شوید، زبان این کشور را به خوبی بلد باشید به همین خاطر این موضوع می تواند در رزومه شما تاثیر گذار باشد.

پس بهتر آن است که از افرادی که تخصص خوبی در زمینه تهیه رزومه دارند کمک بگیرید. توجه داشته باشید که در رزومه خود از بزرگ نمایی و کوچک نمایی خودداری کنید و سعی بر آن داشته باشید که خود واقعی را با مهارت هایی که دارید به رخ بکشید.

همیشه این نکته را به خاطر داشته باشید که کارفرمایان بهایی برای اطلاعات عمومی شما نخواهند پرداخت و از شما فقط حرفه ای بودن در شغل داده شده را درخواست می کنند.

مشاغل افراد مسلط به زبان انگلیسی

با توجه به اینکه آشنایی با زبان ترکی استانبولی کلید موفقیت شغلی به منظور کار است؛ اما ممکن است افرادی مسلط به زبان انگلیسی باشند و بخواهند از این طریق کسب درآمد کنند. مشاغلی که با داشتن دانش زبان انگلیسی در ترکیه می توان به آن ها اشتغال داشت عبارتند از:

مدرس زبان

این کار به رغم اینکه درآمد آنچنانی ندارد، ولی کفاف هزینه های زندگی در ترکیه را می دهد. تدریس زبان یکی از مشاغل پرطرفدار و محبوب در ترکیه است. هر ساعت تدریس خصوصی زبان انگلیسی 30 لیر ترکیه درآمد دارد.

توریسم و گردشگری

با توجه به توریسم محور بودن اقتصاد ترکیه، این کشور گردشگران زیادی دارد. هر ساله بالغ بر 35 میلیون نفر از کشور ترکیه بازدید می کنند. گردشگران از کشور های آلمان، انگلستان، روسیه هستند. بنابراین کار به عنوان هتل دار یا راهنمای تور می تواند یکی از بهترین شغل ها باشد. گرچه برای کار در این بخش ها لازم هست زبان ترکی استانبولی را هم بلد باشید.

ویراستار زبان انگلیسی

افراد مسلط به گرامر انگلیسی می توانند به عنوان ویراستار مقالات و نوشته ها در ترکیه استخدام شوند. معمولا مجلات و روزنامه ها به دنبال جذب ویراستار های حرفه ای هستند.

پرستار بچه

بسیاری از خانواده های ثروتمند در ترکیه پرستار مسلط به زبان انگلیسی یا آلمانی می خواهند که از فرزند آن ها نگهداری کند.

خود اشتغالی از طریق اینترنت

با داشتن یک دستگاه لپ تاپ و دسترسی به اینترنت، می توانید خودتان برای خودتان شغل ایجاد کنید. کافی است کمی از خلاقیت خود استفاده کنید تا به درآمدی خوب برسید.

مدارک لازم برای اخذ ویزای کار

کار در ترکیه

برای اتباع کشورهایی که برای ویزای کاری ترکیه نیاز به ویزای کار دارند، مدارک لازم برای اخذ ویزای کار عبارتند از:

  •  گواهی نامه سلامتی.
  •  شناسنامه فرد متقاضی کار و همسر و فرزندان.
  •  آخرین مدرک تحصیلی به همراه ریز نمرات.
  •  گواهی عدم سوء پیشینه کیفری.
  •  مدرک اثبات کننده اینکه فرد متقاضی استطاعت مالی لازم برای تأمین زندگی خود و خانواده خود را دارد.

انواع ویزای کاری ترکیه

همه ی افراد متقاضی ویزای کاری ترکیه باید ویزا و مجوز کار داشته باشند.

  • اخذ ویزای کار از داخل کشور ترکیه

اتباع بیگانه که دارای کارت اقامت بوده و حداقل 6 ماه از مهلت آن باقی مانده است، می توانند برای اخذ مجوز و ویزای کار ترکیه اقدام کنند. اما دانشجویان و سایر کسانی که اقامت موقت تحصیلی دارند، مجاز به درخواست دادن نیستند.

  • اخذ ویزای کار از خارج از کشور ترکیه

افرادی که خارج از ترکیه سکونت داشته و اقامت کوتاه مدت نگرفته اند مشمول این دسته هستند.

برای کار در ترکیه علاوه بر ویزای کار داشتن مجوز کار نیز ضروری است. وزارت کار و امور اجتماعی ترکیه (MLSS) متقاضیان کار در این کشور را ملزم به اخذ مجوز کار می نماید.

این مجوز را خود وزارت کار و امور اجتماعی ترکیه صادر می کند. عموماً متقاضیان کار درخواست مجوز کار خود را همزمان با درخواست ویزای کار ارائه می دهند. این بدین معنی است که همزمان با درخواست شما برای ویزای کار ترکیه، کارفرمای شما می بایست مدارک لازم برای اخذ مجوز کار را به وزارت کار ترکیه ارائه دهد. توجه داشته باشید که درخواست مجوز کار تنها باید از طرف کارفرما داده شود.

انواع ویزای کار جهت مهاجرت کاری به ترکیه

  • ویزای کار یک ساله موقت. در آغاز ورود به بازار کار ترکیه این ویزا صادر می شود.
  • ویزای کار دائم. افرادی که سابقه ی کار و زندگی در ترکیه را به مدت 8 سال (از طریق ویزای موقت) دارند، واجد اخذ این نوع ویزا هستند.
  • ویزای کار مستقل. مخصوص افرادی که می خواهند کارگاه یا مغازه ای در ترکیه برای خود داشته باشند؛ و 5 سال سابقه ی زندگی و کار  را دارند.
  • ویزای کار فیروزه ای. افراد موفق در صنعت ترکیه، افراد دارای مدارک تحصیلی بالا، صاحبان صنایعی که موجب کسب منفعت برای ترکیه شده اند و دارندگان اجازه کار دائم، می توانند درخواست اخذ ویزای کار فیروزه ای بدهند.
  • ویزای کار ویژه. افرادی که در حوزه فناوری سرمایه گذاری می کنند، سرمایه گذاران دارای تحصیلات بالا و یا کسانی که با یک شهروند ترک ازدواج کرده اند، واجد شرایط اخذ این ویزای کار می باشند.
  • ویزای کار موقت ویژه. هنرمندان، فیلم سازان و ورزشکارانی که نیاز به حضور در کشور ترکیه در کوتاه مدت را دارند می توانند از این ویزا استفاده کنند.

اشتغال در کشور ترکیه

به طور کلی دو نوع اشتغال در کشور ترکیه وجود دارد: یکی اشتغال قانونی و دیگری اشتغال غیر قانونی

  •  اشتغال قانونی

همانند مشاغلی می باشد که شما برای کارفرما از روش های مختلف رزومه ارسال می کنید و در زمانی که رزومه شما مورد تایید کارفرما قرار گیرد برایتان یک زمان مصاحبه به صورت حضوری ترتیب خواهند داد.

توجه داشته باشید که باید حتما زبان ترکی را بلد باشید. چرا که این تاثیر زیادی در قبولی شما در مصاحبه خواهد داشت باید توجه داشته باشید که شما باید کارفرما را متقاعد کنید که در حرفه خود توانایی زیادی دارید و می توانید برای شرکت مفید باشید.

بعد از آنکه شما در مصاحبه قبول شدید از سمت کارفرما برایتان نامه ای ارسال خواهد شد که شما از طریق آن نامه می توانید با ارائه مدارک لازم جهت اخذ ویزای کار ی ترکیه اقدام کنید و که اصولا مدت ویزا در ابتدا یک ساله و در صورت رضایت دو طرف (کارفرما و متقاضی کار در ترکیه) این ویزا سه سال دیگر تمدید خواهد شد و در آخر فرد می تواند برای اقامت دائم ترکیه اقدام کند.

  • اشتغال غیر قانونی

در برخی مواقع هم اشتغال ها به صورت غیر قانونی می باشد. این موارد بخاطر قانون کشور ترکیه است چرا که کارفرما در صورت استخدام فرد خارجی موظف است تا 5 ترک را استخدام کند.

به همین خاطر برخی از کارفرمایان بعد از مصاحبه قراردادی با متقاضیان منعقد نمی کنند. چرا که با انعقاد قرار داد متقاضی باید به اداره مهاجرت ترکیه برود و در صورتی که نامه را به شما ندهد ولی شما را استخدام کند.

در واقع نوعی فرار از قانون محسوب می گردد و به اشتغال غیر قانونی تبدیل خواهد شد. از این گونه مشاغل غیر قانونی در کشور ترکیه به وفور یافت می شود، البته که این قانون سبب شده است که کارفرمایان علاقه ای به جذب نیروی خارجی و غیر ترک نداشته باشند.

اگر بخواهید از این طریق کار در ترکیه را ادامه دهید بهتر است بدانید، از آنجایی که هیچ گونه قراردادی با کارفرما ندارید. او می تواند به راحتی دستمزد شما را ندهد. چرا که قراردادی در کار نیست و شما با علم به این موضوع اقدام به این کار کرده اید.

این نوع کارها و مشاغل غیر قانونی اصولا حقوق های بسیار پایینی را برای نیروی کار در نظر می گیرند. بیشتر مشاغل خدماتی شامل اینگونه مشاغل غیر قانونی می باشند، که علاوه بر حقوق هیچ گونه امنیت شغلی در آن وجود ندارد.

اگر به هر دلیلی نمی توانید از طریق ویازی کاری اقدام کنید به توصیه ما حتما راه های دیگری را برای دریافت اقامت ترکیه را انتخاب کنید.چرا که اشتغال غر قانونی بسیار ریسک پذیر و خطرناک است و ما هیچ گونه امنیت شغلی را نخواهید داشت. اگر به هر دلیلی نمی توانید از طریق کار وارد خاک کشور ترکیه شوید راه های دیگر و قانونی نیز وجود دارد و که به راحتی می توانید یک از آنها را انتخاب کنید. به مقاله ای با نام راه های اخذ اقامت ترکیه مراجعه کنید.

کار ضمن تحصیل در ترکیه

کار ضمن تحصیل در ترکیه یکی از مواردی است که بسیاری از دانشجویان در ترکیه تمایل به این کار دارند. چرا که با کارکردن در ترکیه می توانند بسیاری از کمبود های مالی خود را جبران نمایند.

لازم به ذکر است که دانشجویان بین المللی اجازه کار کردن در ادارات دولتی و یا ادارات خصوصی نخواهند داشت. اما محققان خارجی و بین المللی اجازه کار کردن خواهند داشت و در دانشگاه ها به روی آنها باز می باشد. دانشگاه های دولتی و هم دانشگاه های خصوصی هردو دانشجویان خارجی و غیر ترک زبان نیز استخدام می نمایند.

اما تمامی دانشگاه های ترکیه این امکان را نخواهند داشت. از این میان می توان به دانشگاه های بغازیچی استانبول و دانشگاه فنی خاورمیانه در آنکارا اشاره کرد که اجازه کار کردن در هر دو این دانشگاه ها وجود خواهد داشت. همچنین دانشگاه های خصوصی نظیر سابانج و بیلگی، کوک اشاره کرد که همگی در استانبول واقع شده اند.

دانشگاه بیلکنت تمامی این دانشگاه ها اجازه کار کردن و استخدام به دانشجو می دهند. دانش زبان ترکی یکی از موارد حائز اهمیت می باشد، اما در تمامی مواقع اینگونه نخواهد بود چرا که در برخی دانشگاه های ترکیه تدریس به زبان انگلیسی صورت می پذیرد.

در حالت کلی می توان گفت کار ضمن تحصیل در ترکیه امکان پذیر می باشد. اما دانشجویان خارجی باید شرایط ویژه ای داشته باشند تا روند پذیرش آنها با مشکل روبرو نشود.

مدارک لازم برای اخذ ویزای کار در ترکیه

  • ارائه یک کد ملی مخصوص اتباع خارجی که توسط اداره امنیت ترکیه صادر می شود.
  • فرم در خواست (Application Form) کار به همراه گواهی پیشنهاد کاری از طرف کارفرما
  • گذرنامه و برگه اقامت
  • ارائه دفترچه اقامت
  • فرم در خواست الکترونیکی
  • رمز دولتی مربوط به کارفرمای متقاضی
  • حداقل مدرک تحصیلی که باید همراه مدارک لازم برای اخذ ویزای کار در ترکیه ارائه شود، دیپلم است.

مدارک لازم برای اخذ ویزای الکترونیکی

برای دریافت ویزای کاری ترکیه کافی است فرم درخواست E-Visa را پر کنید. در مرحله بعد این فرم را اسکن کرده و یا بر روی کامپیوتر خود ذخیره کنید. و آن را به صورت آنلاین آپلود کنید.

جهت اخذ ویزای کار، به سایتwww.konsolosluk.gov.trمراجعه فرموده، زبان خود را انتخاب کنید و سپس کشور مبدا را انتخاب کنید. سپس بر روی Visa و بعد بر روی  Visa Pre-Application( فرم پیش درخواست ویزا) کلیک کنید. فرم را تکمیل کنید. جهت اخذ ویزای کار ترکیه باید:

  • همه ی قسمت های فرم تکمیل شوند.
  • همه ی مدارک لازم آپلود شوند.
  • از صحت اطلاعات شخصی، تماس و اطلاعات سفر وارد شده اطمینان حاصل شود.
  • اگر ویزای شما گردشگری نیست، و در هتل مستقر هستید باید اطلاعات تماس فرد میزبان را نیز وارد کنید.

اعتبار ویزای کار ترکیه

ویزای الکترونیکی ترکیه (e-Visa) عموما 180 روز از روز صدور اعتبار دارد. این ویزا امکان ورود چند باره به خاک کشور ترکیه را می دهد. مسافر با نظر دولت ترکیه هربار می تواند تا 90 روز در این کشور بماند.

زمان درخواست ویزای کار ترکیه

  • ویزای الکترونیکی ترکیه در عرض 24 ساعت یا کمتر پردازش می شود.
  • بلیط ها یا رزرو های غیر قابل استرداد را خریداری نکنید تا تمام ویزا و گذرنامه ها تضمین شده و در اختیار شما قرارگیرد.
  • نحوه درخواست ویزای کار ترکیه
  • مدارک لازم برای درخواست ویزای کار را مطالعه کنید.
  • مدارک لازم را جمع آوری کرده و تکمیل کنید.
  • مدارک را ارسال کنید.

هزینه اخذ اقامت در ترکیه

هزینه اخذ اقامت در ترکیه از طریق کار از دیگر نکاتی می باشد که برای افراد جای سوال است. شما می توانید در مشاوره های خود در این زمینه اطلاعات دقیقی به دست آورید، یا به صورت اینترنتی و آنلاین نیز می توانید در زمینه هزینه های اخذ اقامت در ترکیه کسب اطلاعات کنید. در صورتی که فرد به مدت 8 سال و با تمدید ویزای کاری خود در این کشور اقامت داشته باشد می تواند درخواست اقامت دائم کرده. با ارائه مدارک مربوطه به وزارت کار و امور اجتماعی در آنکارا اقامت دائم خود را دریافت کنند.

هزینه درخواست برای انواع ویزای کار ترکیه

2500 لیر

ویزای کار یک ساله موقت

6500 لیر

ویزای کار دائم

10000 لیر

ویزای کار مستقل

برای تمام  انواع ویزاهای کاری هزینه کارت اقامت 72 لیره است.

نکاتی درباره ترکیه

برای داشتن حساب بانکی در ترکیه باید شماره مالیاتی داشته باشید. شماره مالیاتی تنها به افرادی داده می شود که پاسپورت، اجازه کار و اقامت ترکیه را گرفته باشند. اگر هر یک از مدارک شما کامل نباشد نمی توانید حساب یورویی یا ارزی باز کنید.

به منظور ویزای کاری ترکیه به صورت مستقل باید حداقل 5 سال متوالی در ترکیه کار کرده باشید.

کلید موفقیت شغلی در ترکیه را می توان تسلط به زبان ترکی استانبولی دانست. علاوه بر زبان ترکی داشتن تسلط بر زبان انگلیسی نیز یک امتیاز محسوب می شود. متوسط حقوق ماهیانه در کشور ترکیه 2363 لیر است.

در پایان

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید همه روزه از ساعات 9 الی 17 با موسسه حقوقی آوات تماس گرفته و با وکلای مجرب ما مشاوره شوید. همچنین می توانید فرم ارزیابی مهاجرتی ما را پر کنید و از طریق آن مشاوران ما تمام شرایط شما را بررسی کرده و با شما تماس می گیرند و راه کارهای لازم را به شما عزیزان بیان می کنند.

 

5/5 - (2 امتیاز)

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *