آلمان, پناهندگی

اقامت آلمان از طریق پناهندگی

اقامت  آلمان از طریق پناهندگی

اقامت آلمان از طریق پناهندگی می‌تواند گزینه مناسبی برای افرادی باشد که مدارک مرتبط با آن را می‌توانند به راحتی فراهم کنند. آلمان ازجمله کشورهایی است که تعداد کثیری از افراد از تمامی دنیا بلاخص از کشورهای آسیایی جهت پناهندگی در این کشور اقدام کرده و بدین گونه درصدد استفاده از خدمات دولت آلمان هستند. باتوجه به قوانین جدید دولت آلمان در رابطه با پناهجویان، ما به شرح مختصری از جزئیات فرایند اقامت آلمان از طریق پناهندگی می‌پردازیم.

موسسه مهاجرتی آوات روش های غیرقانونی را به هیچ وجه توصیه نمی کند. مطالعه مقاله راه های دریافت اقامت آلمان به صورت قانونی را قبل از مطالعه این مطلب پیشنهاد می کنیم.

فرایند اقامت آلمان از طریق پناهندگی

هر فرد پناهجویی در کشور آلمان پرونده‌ای مبنی بر دلایل خروج از کشور مبداء و پناهجویی خود دارد که بایستی در کنسولگری مورد بررسی قرار گیرد. به دلیل کثرت پرونده‌ها و پناهجویان، بررسی و تحلیل هریک از پرونده‌ها سالیان متمادی به طول می‌کشد که در این مدت فرد بایستی صبورانه منتظر پاسخ قطعی مبنی بر تائید و یا رد پرونده باشد.

تقاضای پناهندگی

درخواست پناهندگی و فرایند قانونی اقامت آلمان از طریق پناهندگی بایستی زیر نظر کنسولگری آلمان انجام شود. از آن زمان که فرد درخواست خود را به هدف پناهندگی و تحت عنوان پناهجو ارائه می‌دهد، فرایند پناهندگی او آغاز می‌شود.

بنابراین فرد پس از ورود به آلمان با مراجعه به اداره فدرال مهاجرت که در شهرها و مناطق مختلف دارای شعباتی است، درخواست پناهندگی خود را ارائه می‌دهد. لازم به ذکر است که فرد بایستی جهت اخذ اقامت آلمان از طریق پناهندگی بصورت حضوری درخواست پناهندگی دهد و درخواست بصورت غیابی امکان‌پذیر نبوده مگر آنکه فرد در بیمارستان، خانه سالمندان، زندان و مکان‌های این چنینی باشد.

مراحل اداری درخواست پناهندگی

بدین‌ترتیب در اداره مهاجرت پس از درخواست پناهندگی‌تان، برایتان مترجمی جهت انجام پروسه قانونی شما به کار می‌گمارند.

مترجم متعلق به اداره مهاجرت است و شما از نظر قانونی حق دسترسی به مترجم را جهت انجام مراحل اداری خواهید داشت.

در اداره فدرال مهاجرت و پناهندگی، اطلاعات لازم و اولیه شما مانند اثر انگشت، عکس و اطلاعات اینچنینی نیز به ثبت خواهد رسید.

پس از انجام مراحل اولیه، جهت بررسی پرونده به شما اجازه اقامت موقت داده می‌شود به شما تعلق خواهد گرفت که می‌بایست Aufenthaltsgestattung و کارت شناسایی یا  همیشه با خود به همراه داشته باشید.

تقاضای رسمی جهت اخذ اقامت آلمان از طریق پناهندگی

اقامت  آلمان از طریق پناهندگی

اقامت  آلمان از طریق پناهندگی

پس از تقاضای اولیه، نوبت به تقاضا و یا درخواست رسمی پناهندگی برای اقامت آلمان از طریق پناهندگی می‌رسد. کارمند (بامف) و یا کارگزار اداره مهاجرت از شما سوالاتی در رابطه با کشور، شهر، محل زندگی مذهب، خانواده، دانشگاه، محل کار و اهداف شما می‌پرسد. اگر چنانچه به زبان آلمانی مسلط نیستید در تمامی مراحل مترجم رسمی همراه شما خواهد بود.

ارائه ی مدارک

درصورت داشتن مدارک لازم می‌توانید جهت روند سریع‌تر پروسه پناهندگی آن‌ها را به اداره مهاجرت تحویل داده و در نهایت اداره، مدارک را پس از انجام مراحل قانونی به شما باز می‌گرداند. در این مرحله نیاز نیست دلایل پناهندگی خود را بازگو کنید. چراکه در مصاحبه‌ای جدی‌تر از شما پرسش‌های مورد نظر و الزامی از شما خواهند پرسید. سپس کارمند (بامف) و یا اداره مهاجرت، حقوق و موارد الزامی را برای شما عنوان خواهد کرد. برای روز مصاحبه نیز اینکه شخص مصاحبه‌کننده آقا باشد و یا خانم، کاملا به اختیار شما بوده و می‌توانید انتخاب کنید.

همچنین می‌بایست در این مرحله زبان مادریتان را عنوان نمایید که روز مصاحبه، مترجمی که بر زبان مادری شما مسلط باشد، در آنجا حضور داشته باشد.

مصاحبه در اداره فدرال مهاجرت و پناهندگی

باتوجه به ارائه درخواست پناهندگی و بررسی‌های لازم ازسوی اداره مهاجرت، برای شما دعوتنامه‌ای مبنی بر تعیین تاریخ و ساعت روز مصاحبه ارسال می‌شود. مصاحبه مهمترین بخش فرایند پناهندگی است.

لازم به ذکر است که به هیچ عنوان، فرد نبایستی در روز مصاحبه غیبت کند. اگر چنانچه روز مصاحبه به علت بیماری و یا به هر علت دیگری نتوانستید در جلسه حضور داشته باشید، بایستی حتما بصورت کتبی به کارگزار اطلاع دهید و اعلام کنید که قادر به حضور در جلسه مصاحبه نیستید. بدین صورت تاریخ و روز مصاحبه شما را به روز دیگری موکول خواهند کرد.

همان طور که از پیش به آن اشاره شد، مصاحبه در دفتر فدرال مهاجرت و پناهندگی انجام می‌شود.

مصاحبه

شما می‌توانید به همراه خود دوست و یا وکیل را با خود ببرید. منتهای مراتب فردی که شما را در روز مصاحبه همراهی می‌کند نباید خودش پناهجو باشد.

روز مصاحبه کارگزار بامف سوالاتی در رابطه با محل زندگی، کشور، تحصیلات، اهداف، دلایل پناهندگی به آلمان و مسائلی از این نظر خواهد پرسید که بایستی بصورت دقیق با جزئیات به شرح دلایل خود بپردازید.

هراندازه که شما بتوانید برای دریافت اقامت آلمان از طریق پناهندگی، جزئیات اهداف و دلایل خود را بصورت شفاف برای کارگزار بامف توضیح دهید. روند پرونده شما راحت‌تر انجام شده و کارمند بامف بهتر می‌تواند برای پرونده شما تصمیم‌گیری نماید.

تمامی گفتگوها و صحبت‌های شما در روز مصاحبه بصورت مکتوب ثبت و ضبط خواهد شد. پرونده برای بررسی و تحلیل به مراحل بعدی انتقال داده می‌شود.

حقوق و وظایف پناهجویان طی پروسه پناهندگی

اقامت  آلمان از طریق پناهندگی

اقامت  آلمان از طریق پناهندگی

طی پروسه پناهندگی تامین هزینه های زندگی به عهده دولت این کشور بوده. و یک پناهجو می تواند از مایحتاج ابتدای زندگی برخوردار باشد. هم چنین مبلغی نیز برای دیگر هزینه های زندگی برای افراد ارائه می شود. و مبلغی که پرداخت می شود با توجه به متاهل و مجرد بودن افراد متغیر خواهد بود. بهره مند شدن در خدمات درمانی و پزشکی در 15 ماه اول اقامت در این کشور به صورت مجانی بوده و در صورت بیشتر شدن مدت اقامت می توانند از خدمات درمان گسترده تری نیز بهره مند شوند. محل سکونت پناهجویان نیز پس از ارائه درخواست با استفاده از سیستم کامپیوتری مشخص می شود. پناهجویان در ابتدا بایست در مراکز اولیه پذیرش اقامت داشته باشند و پس از گذشت 24 ماه می توانند به مراکز اقامتی دائمی و یا یک منزل شخصی در همان شهر و یا شهر دیگر انتقال یابند.

بررسی شرایط پناهندگان در آلمان

پناهدگان در آلمان می توانند در یکی از سه مراکز زیر اقامت داشته باشند:

  •  مراکز پذیرش اولیه
  •  مراکز اقامت جمعی
  •  محل اقامت غیر متمرکز

توجه داشته باشید که پناهندگان که هنوز از نظر حقوقی وضعیت شان مشخص نباشید. حق و اجازه کار در این کشور را نخواهند داشت و از هیچ نوع حق و حقوقی بهره مند نخواهند شد. پناهدگان بایست به مدت 6 ماه در مراکز پذیرش اولیه اقامت داشته باشند. تا در آن مدت درخواست و تقاضا هایشان در مراکز مربوطه مورد بررسی قرار بگیرند. از مراکز پذیرش اولیه در کشور آلمان می توان به شهرهای بزرگ و معروف آن همچون برلین، مونیخ، دورتموند و برخی دیگر از شهرها و شهرستان های دیگر آلمان اشاره داد.

برای مطالعه ی ادامه ی این مطلب به مقاله ی پناهندگی در آلمان نگاهی بیندازید.

نکات مرتبط با مصاحبه جهت اقامت آلمان از طریق پناهندگی

نکات مورد توجه در مصاحبه

نکته اول

اگر چنانچه پی بردید که مترجم صحبت‌های شما را درک نمی‌کند و یا به خوبی نمی‌تواند صحبت های شما را به کارمند بامف انتقال دهد. سریعا این موضوع را مطرح کنید تا مترجم شما را تغییر دهند.

نکته دوم

در پایان مصاحبه به شما پیشنهاد می‌شود که نوشته مکتوب از صحبت‌هایتان را که ثبت شده است. بخوانید و مرور کنید. حتما این پیشنهاد را قبول کرده و امتناع نکنید. چراکه اگر درصدد اضافه کردن صحبتی و یا نکته‌ای بودید بتوانید آن را اصلاح نمایید.

نکته سوم

اگر چنانچه از مدارکی اعم‌از مدارک پزشکی، عکس، مطلب چاپ شده در روزنامه و یا هرگونه گواهی که بیانگر آن باشد که شما در کشور خود مورد آذار، تعقیب، عدم امنیت و یا موارد اینچنینی هستید، ارائه دهید.

نکته چهارم

به این نکته واقف باشید که روز مصاحبه کاملا در اختیار شما است. اگر چنانچه فکر کردید مترجم و یا مصاحبه کننده از شنیدن صحبت‌های شما خسته است. از ادامه صحبت‌هایتان امتناع نکنید و گفتگویتان را خلاصه نکنید. چراکه شرح کامل دلایل و مستندات شما تنها راهی است .که می‌تواند به روند بهتر پروسه پرونده شما کمک شایان توجهی کند.

نکته پنجم

پس از گذشت چند روز و یا چند هفته، گزارش مکتوبی که در روز مصاحبه از شما به عمل آمده برای شما و یا برای وکیلتان ارسال می‌شود .تا مجدد مطالبی که از شما ثبت شده و شما امضاء کردید. مجدد مطالعه کنید. اگر چنانچه اشکال و یا نقصی در گزارش مشاهده کردید. بایستی جهت اصلاح آن اقدام نمایید. بدین منظور می‌توانید از اداره مشاوره و یا از یک وکیل درخواست کمک کنید.

نکته پایانی آنکه، زمان مصاحبه هر اندازه که زمان برای گفتمان و شرح زندگی‌تان بخواهید، در اختیار شما قرار می‌دهند. بنابراین بایستی در روز مصاحبه تمام تلاش خود را جهت شرح موضوعات و رویدادهای مهم زندگیتان استفاده کنید. ازسوی دیگر به دلیل کثرت پناهجویان احتمال آنکه مدت‌ها در نوبت بمانید زیاد است، بنابراین با خود کمی آب و غذا همراه داشته باشید.

سوالات رایج در روز مصاحبه

در روز مصاحبه جهت اخذ اقامت  آلمان از طریق پناهندگی سوالات بسیاری از شما به عنوان پناهجو پرسیده می‌شود که تنها در این قسمت به تعدادی از آن‌ها اشاره می‌کنیم؛

  • چگونه ایده پناهندگی به ذهنتان رسید و دلیل اصلی و مهم شما برای ترک سرزمین و کشورتان چه بود؟
  • آیا تابحال به کشور دیگری نیز درخواست پناهندگی داده‌اید یا خیر؟
  • آیا تابحال در کشورتان، فعالیت‌های سیاسی انجام داده‌اید؟
  • چطور و از چه طریقی به آلمان آمدید؟
  • درصورت ماندن در کشورتان، بدترین رویدادی که می‌توانست برایتان به وقوع بپوندد چه بود؟

پاسخگویی به سوالات مصاحبه

اقامت آلمان از طریق پناهندگی مبتنی بر چگونگی پاسخگویی فرد به سوالات روز مصاحبه و گزارش کتبی است.که از او حاصل می‌شود و مورد بررسی قرار می‌گیرد. چنانچه دلایل شما برای خروج از کشورتان با توجه به مدارک و شواهد موجود منطقی و عقلانی باشد. امکان اخذ اقامت اقامت آلمان از طریق پناهندگی تا حد بسیار زیادی افزایش می‌یابد.

موسسه مهاجرتی آوات هیچگونه خدماتی در این خصوص ارائه نمیدهد و به هیچ عنوان این راه پرخطر را توصیه نمیکند.اگرچنانچه درصدد کسب اطلاعات در رابطه با اخذ اقامت قانونی آلمان مانند اقامت تحصیلی آلمان و اقامت کاری آلمان و اقامت سرمایه گذاری آلمان هستید، می‌توانید با وکلا، مشاوران و کارشناسان مجرب سازمان مهاجرتی آوات با سابقه‌ای طولانی در حیطه مسائل حقوقی، داخلی و بین‌المللی تماس حاصل فرمایید.

در پایان

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید همه روزه از ساعات 9 الی 17 با موسسه حقوقی آوات تماس گرفته و با وکلای مجرب ما مشاوره شوید. همچنین می توانیدفرم ارزیابی ما را پر کنید و از طریق آن مشاوران ما تمام شرایط شما را بررسی کرده و با شما تماس می گیرند و راه کارهای لازم را به شما عزیزان بیان می کنند.

 

سوالات متداول

1. مراحل پناهندگی در آلمان چیست؟

  • پس از ارائه درخواست توسط مسئولین مربوطه با انبوهی از سوالات مواجه می شوند که بایست با جواب هایی صریح و ثابت به تمامی سوالات پاسخگو باشند. سپس از متقاضی اثر انگشت و عکس گرفته می شود تا بررسی شود در سایر کشورهای اروپایی تقاضای پناهندگی داده است یا نه؟

2. در صورتی که فرد قبلا درکشور دیگری درخواست پناهندگی داده باشد چه اتفاقی خواهد افتاد؟

  • در صورتی که فرد در کشور دیگری تقاضای پناهندگی داده باشد تقاضای پناهندگی در آلمان رد شده و فرد را به کشور مبدا بر می گردانند.

3. مخارج زندگی یک پناهنده چگونه تامین می شود؟

  • طی پروسه پناهندگی تامین هزینه های زندگی به عهده دولت این کشور بوده و یک پناهجو می تواند از مایحتاج ابتدای زندگی برخوردار باشد. هم چنین مبلغی نیز برای دیگر هزینه های زندگی برای افراد ارائه می شود. مبلغی که پرداخت می شود با توجه به متاهل و مجرد بودن افراد متغیر خواهد بود. بهره مند شدن در خدمات درمانی و پزشکی در 15 ماه اول اقامت در این کشور به صورت مجانی بوده و در صورت بیشتر شدن مدت اقامت می توانند از خدمات درمان گسترده تری نیز بهره مند شوند.

4. انواع پناهندگی چیست؟

  • پناهندگی در آلمان به انواع مختلفی درخواست داده می شود که از انواع پناهندگی در آلمان می توان به پناهندگی سیاسی، پناهندگی مذهبی و پناهندگی اجتماعی اشاره نمود.

5. معاهده دوبلین چیست؟

  • بر طبق قانون دوبلین قبل از اینکه به روند پرونده پناهندگی شما رسیدگی شود. اداره مهاجرت فدرال آلمان بررسی می کند که آیا مسئول پذیرش شما برای کشور خود خواهد بود یا نه. در واقع بر طبق این قانون شما تعیین نمی کنید چه کشوری شما را پذیرش کند. بر همین اساس از شما می خواهند که زمان و مکان ورود به اتحادیه اروپا را برای آن‌ها مشخص کنید و همچنین بررسی می کنند که آیا شما قبلا برای کشوری در اتحادیه اروپا درخواست پناهندگی کرده اید. یا نه و اگر درخواست برای پناهندگی داشته اید چرا آن کشور درخواست شما را رد کرده است.

6. اگر برای بار سوم پرونده­ ی پناهندگی در آلمان رد شود چه باید کرد؟

  • اما اگر برای بار سوم پرونده­ ی پناهندگی در آلمان فرد رد شود.در صورتی می­ تواند درخواست مجدد دهد که برای مثال: قوانین تغییر کرده باشد، مثلا یک فرد افغان در مصاحبه ایی قبلا رد شده است، اما بعد از آن مدت طالبان شهر وی را اشغال کرده اند. پس این فرد می­ تواند درخواست مجدد بدهد.

7. چرا دریافت ویزای توریستی برای ایرانیان کمی سخت شده است؟

  • نتاسفانه برخی از ایرانیان با دریافت ویزای توریستی وارد این کشور می شوند و درخواست پناهندگی می کنند و همین موضوع سبب شده تادریافت ویزای توریستی برای ایرانیان کمی دشوار باشد.

8. زندگی در کمپ ها به چه صورت است؟

  • کمپ های پناهندگان  از شرایط رفاهی و بهداشتی بسیار پایینی برخوردار است. زندگی در این شرایط سختی های بسیاری دارد که اصلا توصیه نمی شود.
5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *