کانادا

ویزای استارت آپ کانادا

ویزای استارت آپ کانادا

ویزای استارت آپ کانادا (Start-up Visa) نوع جدید و نوینی از ویزا است که برخی از کشور های پیشرفته آن را برای جذب مهاجر در نظر گرفته اند. کشورهایی مثل فرانسه، هلند، کانادا، شیلی و … کشورهایی از این دست هستند. در واقع این کشور ها با اهدای اینگونه ویزاها، ضمن هدایت و پشتیبانی از ایده ها و طرح های نوآورانه نخبگان، آن ها را به کشور خود آورده و وارد بازار کسب و کار می کنند. این یک معامله ی دو سر برد هم برای نوآوران و نخبگان و هم برای کشور میزبان است.

بنابراین مهاجران برای رشد شرکت خود مثلا در کانادا اقدام به نوآوری می کنند. شرکت های موفق به بخش خصوصی کشور کانادا راه پیدا می کنند و از حمایت های مالی، تخصصی و مشاوره در جهت پیشبرد شرکت خود بهره مند می شوند.

واژه Start-Up به چه معناست؟

استارتاپ یک شرکت جوان و نوپا است که در حال پیشرفت است، این شرکت ها عموماً کوچک بوده و نیاز به سرمایه اولیه دارند. و موسسان آن چند نفر بیشتر نیستند و یا حتی ممکن است یک نفر باشد. استارتاپ ها یک سرویس یا محصولی را ارائه می دهند که تاکنون در بازار عرضه نشده است و یا اگر هم عرضه شده نامرغوب است.

در کشور ما اغلب اینگونه است که استارتاپ ها را به اسم کسب و کار های تکنولوژیکی می شناسیم، که بر پایه فناوری و تکنولوژی های جدید هستند، اما مفهوم استارتاپ به طور کلی شامل کسب و کار های سنتی و سابق نیز می شود.

شرایط لازم برای ویزای استارت آپ کانادا

ویزای استارت آپ کانادا

ویزای استارت آپ کانادا

شرایط لازم جهت کسب ویزای استارتاپ یا کارآفرینی عبارت اند از:

  1. اولین شرط، داشتن سطح دانش زبانی حداقل معادل با CLB 5 است. آزمون های به خصوصی مورد تأیید اداره مهاجرت کانادا بوده و لذا متقاضیان باید طبق جدول زیر نمره قبولی را در هریک از بخش های پنج گانه کسب نمایند.
Speaking Listening Reading Writing Exam
5.0 5.0 4.0 5.0 IELTS General
5 5 5 5 CELPIP-G
226 181 151 226 TEF

تنها راه گذراندن این مرحله، کسب نمره ی قبولی در یکی از آزمون های بالا است و غیر از این سه آزمون راه دیگری وجود ندارد. متقاضی باید هنگام ارائه مدارک به اداره مهاجرت نتیجه یکی از این سه آزمون را ارائه دهد.

  1. پول کافی برای حداقل ۶ ماه اول زندگی در کانادا را برای تأمین هزینه های اولیه خود و حمایت از خانواده داشته باشد. دقت کنید که این هزینه مستقل از سرمایه گذاری در کانادا بوده و در این نوع ویزا شما شخصا نیازی به سرمایه گذاری ندارید. جدولی در این زمینه برای تعیین مبالغ مورد نیاز موجود هست؛ اما اگر بخواهم صادقانه عرض کنم این جداول از اعتبار چندانی برخوردار نبوده و در صورتی که به اندازه کافی پول در حسابتان ندارید تقریبا باید قید مهاجرت از طریق ویزای کارآفرینی را بزنید.
  2. و اما شاید سخت ترین شرط، جذب اعتماد یکی از سازمان های مورد تأیید اداره مهاجرت کانادا باشد. در این حالت باید اثبات کنید که ایده و طرح شما مورد حمایت یکی از این سازمان ها قرار گرفته است. در این صورت این شرکت ها نامه ای مبنی بر پذیرفته شدن طرح تجاری شما خواهند داد.

و اما این سازمان ها چه سازمان هایی هستند؟

دسته اول این سازمان ها، سازمان های ریسک_سرمایه (Venture-Capital) نام دارند. این دسته از سازمان ها را می توان سخت ترین سازمان ها جهت کسب رضایت عنوان کرد. اگر بتوان رضایت این سازمان های عظیم مالی کانادا را جهت سرمایه گذاری حداقل به مبلغ 200 هزار دلار کسب نمود، در این صورت می توان طرح خود را به اداره مهاجرت کانادا معرفی کرد. نام این سازمان ها در زیر آمده اند:

1

BDC Venture Capital

2

Celtic House Venture Partners

3

Extreme Venture Partners LLP

4

Golden Venture Partners Fund, LP

5

Impression Ventures

6

Information Venture Partners Management Inc.

7

Innovation Platform Capital International LP

8

iNovia Capital Inc.

9

Lumira Capital

10

Nova Scotia Innovation Corporation (o/a Innovacorp)

11

OMERS Ventures Management Inc.

12

Pangaea Ventures Ltd.

13

PRIVEQ Capital Funds

14

Real Ventures

15

Relay Ventures

16

ScaleUp Venture Partners, Inc.

17

Top Renergy Inc.

18

Vanedge Capital Limited Partnership

19

Version One Ventures

20

Westcap Management Ltd.

21

Yaletown Venture Partners Inc.

دسته دوم این سازمان ها

ویزای استارت آپ کانادا

ویزای استارت آپ کانادا

Angel Investor (سرمایه گذار فرشته) نام دارند، کار کردن با این گروه کمی آسان تر از دسته ی اول است. کافی است یکی از این سازمان ها کاندید سرمایه گذاری به مبلغ حداقل 75 هزار دلار کانادا شود، تا بتوان طرح را ارائه داد. سازمان های عضو این دسته:

دسته سوم و آخر این سازمان ها

Business Incubators  ها هستند، این گروه از سازمان ها تفاوت فاحشی با دو دسته ی اول دارند و آن این است که مستقیما پولی صرف رشد طرح و ایده ها نمی کنند، اما اگر ایده مورد نظر را تأیید کنند، از آن حمایت و پشتیبانی می کنند تا به نتیجه برسد. این سازمان ها حتی ممکن است مبالغ هنگفتی تحت عنوان برگزاری دوره های آموزشی خاص، کمک به تبلیغات و بازاریابی، کمک به برنامه ریزی مالی و… از شما دریافت کنند. لیست سازمان های انکوباتور مورد تأیید اداره مهاجرت کانادا بدین شرح است:

Alacrity Foundation

  • Alberta Agriculture and Forestry
    • Agrivalue Processing Business Incubator
    • Food Processing Development Centre
  • Biomedical Commercialization Canada Inc. (operating as Manitoba Technology Accelerator)
  • Calgary Technologies Inc.
  • Communitech
  • Creative Destruction Lab
  • Empowered Startups Ltd.
  • Extreme Innovations
  • Genesis Centre
  • Highline BETA Inc.
  • Innovacorp
  • Interactive Niagara Media Cluster o/a Innovate Niagara
  • Invest Ottawa
  • Knowledge Park o/a Planet Hatch
  • Launch Academy
  • LaunchPad PEI Inc.
  • NEXT Canada
  • Real Investment Fund III L.P. o/a FounderFuel
  • Ryerson Futures Inc.
  • Spark Commercialization and Innovation Centre
  • Spring Activator
  • The DMZ at Ryerson University
  • TSRV Canada Inc. (operating as Techstars Canada)
  • Waterloo Accelerator Centre
  • York Entrepreneurship Development Institute

در پایان قابل ذکر است که ویزای استارت آپ کانادا یا همان کار آفرینی، شیوه ای نو و جدید برای ورود به کانادا است. این نوع ویزا (ویزای کارآفرینی) گرچه با ریسک بالایی همراه است، اما در صورت موفقیت مزایا و سود فوق العاده ای نصیب فرد یا افراد متقاضی می شود. دولت کانادا نیز برنامه های حمایتی مناسبی برای طرح های موفق دارد.

مراحل دریافت ویزای استارت آپ

نوشتن ایده

برای اینکه بتوانید ویزای استارت آپ کانادا را دریافت کنید در ابتدا لازم است تا ایده و طرح خلاقانه ی خود را روی کاغذ بیاورید و و جزییات آن را با دقت یادداشت کنید. در مورد ابعاد مختلف آن بیندیشید و هر چیزی را که به نظرتان نیاز است، ثبت کنید.

ویزای استارت آپ کانادا

ویزای استارت آپ کانادا

ارائه ی ایده

در این مرحله لازم است تا طرح خود را به یکی از شرکت های معتبر ارائه دهید و منتظر پاسخ آن‌ها باشید. این‌که چطور اعتبار شرکت مورد نظر را بررسی کنید؟ موردی است که بسیاری از متقاضیان از ما سوال می کنند. برای مشاوره در این زمینه پیشنهاد می کنیم که با موسسه ی آوات تماس بگیرید و باکمک گرفتن از مشاوران ما بهترین و معتبر ترین شرکت را در این زمینه انتخب کنید.

تایید طرح

در این مرحله طرح ارائه شده توسط شرکت یا شرکت های مورد نظر تایید شده و تقریبا فرآیند اخذ ویزای استارت آپ شروع خواهد شد. پس از این مرحله پرونده ی استارت آپ باید توسط اداره ی مهاجرت بررسی شود و مورد تایید قرار بگیرد. این مرحله به طور معمول بین یک سال تا 16 ماه به طول می انجامد. پیشنهاد ما این است که تا پروسه ی تایید اداره ی مهاجرت انجام شود متقاضیان برای ویزای کار موقت استارت آپ اقدام نمایند.

درخواست اقامت

آخرین مرحله پس از تایید اداره ی مهاجرت, درخواست برای اقامت دائم کانادا می باشد. در صورتی که از مشاوران حرفه ای و مطلع برای این منظور کمک بگیرید میتوانید در کمتر از یک سال و نیم اقامت دائم این کشور را دریافت کنید.

مجوز کار ویزای استارت آپ کانادا

مجوز کار ویزای استارت آپ کانادا این امکان را به شما میدهد تا در مدتی که منتظر تایید اقامت دائم خود هستید بتوانید به عنوان یک کارآفرین به کسب و کار خود مشغول شوید. اعتبار این مجوز یکساله است که قابل تمدید نیز می باشد، به طور معمول اقامت دائم کانادا در مدت یک سال بررسی و در صورت نداشتن مشکل تایید می شود.

این نکته را در نظر بگیرید که اگر شرایط لازم برای این مجوز را داشته باشید لازم است که قبل از درخواست اقامت دائم برای آن اقدام کنید.

شرایط مجوز کار استارت آپ

افراد متقاضی برای دریافت این مجوز باید چهار شرط زیرا را داشته باشند؛

  • نامه ی حمایت و تعهدنامه را از سازمان مربوطه دریافت کرده باشند.
  •  هزینه ی توافق کارفرما را پرداخت کرده باشند.
  • یک استان از کانادا را برای زندگی انتخاب کرده باشند(غیر از استان کبک که شرایط متفاوتی دارد).
  • سرمایه ی زندگی برای خود و خانواده ی خود را برای حدود 52 هفته داشته باشند.

وقت سفارت برای ویزای استارت آپ

گرفتن ویزا به این سادگی نیست و چندین مرحله باید طی شود تا بتوانید ویزای کشور را بگیرید. ابتدا باید برای مصاحبه در سفارت کشور مورد نظر وقت بگیرید. زمانی که این کار را انجام دادید باید به سفارت در وقت تعیین شده مراجعه کرده، مدارک مربوطه را ارائه دهید و پس از انجام مصاحبه ویزای خود را در صورت موافقت سفارت دریافت کنید.

ویزای استارت آپ کانادا

ویزای استارت آپ کانادا

مهم ترین مرحله در دریافت ویزا همان قدم اول یعنی گرفتن وقت سفارت است. برای گرفتن وقت سفارت کشورهایی که متقاضی های زیادی دارند ممکن است گرفتن وقت سفارت مشکل باشد. در برخی موارد ممکن است وقتی که سفارت در اختیار شما قرار می دهد با برنامه های شما سازگار نباشد و ممکن است شما مجبور شوید از سفر خود صرف نظر کنید.

بدلیل تحریم های کشور های غربی برخی از این کشورها سفارت خود را در ایران تعطیل کرده اند.

متاسفانه کانادا نیز یکی از این کشورهاست و سفارت این کشور از سال 91 به کار خود در تهران پایان داد. اما این بدین معنا نیست که نمی توان از ایران به این کشور سفر کرد. کانادا کلیه ی کارهای مربوط به ویزای سفارت خود را به سفارت خود در آنکارا انتقال داده است و شما می توانید ویزای خود را از این سفارت دریافت کنید.

اما همانطور که می دانید گرفتن وقت سفارت کشورهایی که متقاضی های زیادی دارند مشکل است. کانادا نیز یکی از این کشور هاست و گرفتن وقت سفارت آن برای کسانی که قصد دارند به این کشور سفر کنند بسیار سخت است.

برای آگاهی بیشتر: نحوه دریافت وقت سفارت کانادا

مدت زمان دریافت ویزای  استارت آپ کانادا

به طور مشخص نمی توان در مورد مدت زمانی که طول میکشد تا این ویزا دریافت شود صحبت کرد اما باید حداقل دو سال را در نظر گرفت. یه دلیل اینکه این پروسه زمان بر است توصیه می کنیم که ( طبق توضیحات بالا) ویزای کاری را دریافت کنید و کسب و کار خود را آغاز کنید، این ویزا در مدت زمان کمتری صادر می شود.

در پایان

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید همه روزه از ساعات 9 الی 17 با موسسه حقوقی آوات تماس گرفته و با وکلای مجرب ما مشاوره شوید. همچنین می توانید فرم ارزیابی مهاجرتی ما را پر کنید و از طریق آن مشاوران ما تمام شرایط شما را بررسی کرده و با شما تماس می گیرند و راه کارهای لازم را به شما عزیزان بیان می کنند.

 

سوال های متداول

1. بیزینس پلن مورد نظر برای مهاجرت از طریق استارت آپ باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟

  • بیزینس پلن یا همان طرح پیشنهادی شما باید از تمام لحاظ آنقدر قوی باشد تا بتواند دولت کانادا و سایر موسسات را قانع کند تا با شما همکاری کنند.

2. چه مدت طول می کشد تا ویزای استارت آپ را دریافت کنیم؟

  • از زمان درخواست برای دریافت این ویزا تا دریافت آن بیشتر از 12 ماه طول خواهد کشید.

3. می توان با ویزای استارت آپ کانادا ویزای همراه نیز دریافت کرد؟

  • یکی از مزایای دریافت ویزا از این طریق این است که می توانید به صورت همزمان برای دریافت ویزای همراه نیز اقدام کنید.

4. هزینه ی دریافت ویزای استارت آپ کانادا چه میزان است؟

  • باید بیشتر از 100 هزار دلار کانادا را برای این منظور در نظر بگیرید.

5. پس از چه مدت کار در کانادا می توان اقامت دائم این کشور را دریافت کرد؟

  • یکی از مزیت های کار درکانادا این است که به محض ورود به این کشور برای کار، اقامت دائم این کشور به شما تعلق می گیرد.

6. مهاجرت به صورت اکسپرس اینتری به چه صورت است؟

  • این روش یکی از روش های مهاجرت به کانادا برای افراد متخصص است، که این افراد با دریافت امتیاز لازم می توانند به این کشور مهاجرت کنند.

7. جاب آفر به چه معناست؟

  • داشتن یک پیشنهاد شغلی از یک کارفرمای کانادایی و سپس اقدام برای مهاجرت کاری را جاب آفر می گویند.
5/5 - (5 امتیاز)

نوشته های مرتبط

یک دیدگاه ثبت کنید برای “ویزای استارت آپ کانادا

  1. ابراهیم گفت:

    مقاله بسیار خوبی بود ممنونم از شما جناب جهانیان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *