مهاجرت

شرایط مهاجرت از طریق ثبت اختراع

رابطه‌ مهاجرت و نوآوری، موضوع مهمی است اغلب مخترعان به این فکر می افتند که کشور مناسبی را برای ثبت اختراع خود انتخاب کنند که از مزایای بیشتری برخوردار باشد. اگر شما هم جزو این افرادی هستید که اختراع مناسبی را دارید در این مقاله با گرفتن اقامت و مهاجرت از طریق ثبت اختراع آشنا خواهید شد با ما همراه باشید.

مهاجرت از طریق ثبت اختراع

اختراع (Invention) طرح‌ریزی مربوط به تهیه و ساخت یک وسیله یا کالای جدید است که در صنعت، کشاورزی، بازرگانی و … کاربرد داشته باشد. بر اساس قانون، اختراعی قابل ثبت است که حاوی ابتکار جدید و دارای کاربرد صنعتی باشد.

اختراع باید دارای سه امتیاز باشد:

  1. گام ابتکاری داشته باشد.
  2. بدون هیچ گونه مشابهی در دنیا باشد. (سرقت یا مهندسی معکوس نباشد)
  3. قابلیت صنعتی‌ سازی داشته باشد.

شرایط ثبت اختراع

شرایط اختراع در کشورهای مختلف فرق دارد اما شرایط کلی اختراع شامل:

1.اختراع مورد نظر ابتکار داشته باشد.

یکی از شرایط اولیه ثبت اختراع این است که در اختراع مورد نظر ابتکار وجود داشته باشد. مطابق قانون این خصوصیت بدین معنی است که اختراع برای دارنده مهارت عادی و سطح پایین در فن مذکور، معلوم و آشکار نباشد. یک کالا یا خدمتی خاص و کاربردی  باشد که تا به حال وجود نداشته است.

2.اختراع باید جدید باشد

یکی از شرایط ثبت اختراع این است که جدید باشد براساس قانون اختراعی جدید و نو محسوب می شود که در فن یا صنعت قبلی وجود نداشته باشد. منظور از فن یا صنعت قبلی هر چیزی است که در نقطه ای از جهان از طریق انتشار کتبی یا شفاهی یا از طریق استفاده عملی و یا هر طریق دیگر، قبل از تقاضای ثبت افشا شده باشد.

3.اختراع باید کاربرد صنعتی داشته باشد

یکی دیگر از شرایط ثبت اختراع این است که طبق این ویژگی تنها اختراعی مشمول حمایت قانون گذار قرار می گیرد که در رشته ای از صنعت قابل ساخت یا استفاده باشد. در صورتی که اختراع شرایط بالا را داشته باشد؛ قابل ثبت و حمایت از سوی قانون خواهد بود.

شرایط قانونی مهاجرت از طریق ثبت اختراع

اختراع نیز مانند سایر قوانین شامل قوانین و حقوق مادی می باشد که شامل:

بهره برداری از اختراع ثبت شده:

این روش توسط اشخاصی غیر از مالک حق اختراع انجام می شود، که این روش مشروط به موافقت مالک اختراع است؛ بنابراین مالک می تواند علیه هر شخص که بدون اذن و اجازه او اقدام به بهره برداری و استفاده از اختراع نموده است شکایت کند که ضمن جبران خسارت از وی، آن شخص در صورت علم و عمد در استفاده به مجازات کیفری نیز محکوم خواهد شد.

در صورتی که اختراع به صورت یک فرآورده باشد

حق انحصاری ساخت، صادرات و واردات، عرضه برای فروش، فروش و استفاده از فرآورده به صاحب اختراع تعلق دارد و هر گونه دخل و تصرف در موارد یاد شده منوط به اجازه مالک حق اختراع می باشد.

حقوق ناشی از اختراع ثبت شده قابل انتقال است و در صورت فوت صاحب حق مالکیت اختراع به ورثه او منتقل می شود. از یک اختراع به مدت بیست سال حمایت می شود.

انواع اختراع

 

گرفتن اقامت از طریق اختراع

گرفتن اقامت از طریق اختراع

اختراع انواع مختلفی دارد که هر کدام شرایط خاص خود را دارد انواع اختراع شامل:

اختراعات تولیدی

این اختراع  با نام اختراع تولید یا اختراع فرآورده شناخته می شود، این اختراع از ساخت و تولید یک شی یا ماده مخصوصی است که آن را از اشیاء یا مواد مشابه دیگر متمایز می کند.

ثبت اختراع روش

این اختراع با نام ثبت اختراع روش یا ابزار اختراع روش شناخته می شود، اختراع روش یا وسیله یا ابزاری است که به کمک آن، محصولی تولید گردد یا با روشی خاص و تکنیکی مخصوص، مشکل یا مشکلات فنی صنعتی یا کشاورزی، حل شود.

به طور مثال اختراع روش یا وسیله، برای دفع آفات گیاهی یا وسیله ای برای آبیاری بارانی یا قطره ای در کشاورزی از اختراع از طریق روش یا اختراع وسیله است.

اختراع کاربردی

اختراع کاربردی عبارت است از اختراع ناشی از تلاش فکری برای به کار بردن ابزار شناخته شده و موجود برای به دست آوردن محصولی که حتی ممکن است نوع آن محصول نیز وجود داشته باشد، با کارایی جدید و ابتکاری.

به طور مثال به کار گرفتن یک پمپ در یک دستگاه سرد کننده نوشابه ساز به صورت ابتکاری و ابداعی که قبلا فردی چنین ترکیبی را بوجود نیاورده باشد و به فکر کسی نیز تاکنون نرسیده باشد نوعی از اسن اختراع است.

اغلب کشور های اروپایی و ایالات متحدۀ آمریکا و مراکش و فرانسه طرفدار حمایت از این قبیل اختراعات هستند.

اختراع ترکیبی

اختراع ترکیبی یا مختلط اختراعی است که به کمک و همکاری یک گروه ابزار جدید و وسایل شناخته شده، یک محصول صنعتی جدید بدست آید. یک اختراع ممکن است از عوامل و یا یک سلسله اختراعات دیگر، یعنی از ترکیب عوامل مزبور، خلق شود.

به طور مثال یک مخترع که یک مولکول شیمیایی جدیدی از طریق ترکیب و تلفیق و کمک روش یا اختراعات شناخته شدۀ موجود به دست می آورد، می تواند نسبت به ثبت و اخذ ورقه اختراع به منطور برخورداری از حمایت قانونی اقدام کند و گواهی مربوط را دریافت نماید.

گرفتن اقامت و مهاجرت از طریق ثبت اختراع

از شرایط گرفتن اقامت از طریق اختراع این است که برای درخواست اقامت لازم است که اختراع مهم بوده و قابل عرضه در بازار باشد. برای کسب اقامت از طریق ثبت اختراع باید در کشورهای مختلف از راه های مختلفی اقدام نمود.

برای مثال در کانادا از طریق ویزای-استارت آپ و یا در آمریکا از طریق ویزای EB-1 اقدام نمود. آمریکا یکی از پرطرفدارترین مقاصد مخترعین برای مهاجرت می‌باشد، به عبارت دیگر آمریکا به تنهایی چیزی در حدود %57 کل مخترعین مهاجر را پذیرفته است. کشور های کانادا، چین، فرانسه، آلمان، هند و انگلستان نیز میزبان مهاجران مخترع هستند.

مهاجرت از طریق ثبت اختراع

لازم است بدانید هر کشور دارای قوانین و سازمان ثبت اختراع خود می باشد و افراد می توانند اختراع خود را در این سازمان ها جداگانه ثبت کنند. اختراع تنها در کشوری که ثبت شده مورد حمایت قانونی قرار می گیرد.

برای دادن فرصت برای ثبت یک اختراع در کشورهای مختلف و تثبیت تاریخ آن با همکاری سازمان جهانی مالکیت معنوی (WIPO) قرار داد همگانی بنام پیمان همکاری ثبت اختراع (PCT) به امضا رسیده. با یک ارائه اختراع به این سازمان مخترع می تواند در مدت 30 ماه به ثبت اختراع جداگانه در کشورهای عضو بپردازد. این فرصت به مخترع اجازه می دهد پیش از پرداخت هزینه های گزاف از ارزش اختراع خود مطمئن شود. ایران نیز در این پیمان عضویت دارد.

در پایان

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید همه روزه از ساعات 9 الی 17 با موسسه حقوقی آوات تماس گرفته و با وکلای مجرب ما مشاوره شوید. همچنین می توانید فرم ارزیابی مهاجرتی ما را پر کنید و از طریق آن مشاوران ما تمام شرایط شما را بررسی کرده و با شما تماس می گیرند و راه کارهای لازم را به شما عزیزان بیان می کنند.

5/5 - (4 امتیاز)

نوشته های مرتبط

یک دیدگاه ثبت کنید برای “شرایط مهاجرت از طریق ثبت اختراع

  1. مهیار گفت:

    با سلام. من دو ثبت اختراع تو زمینه انرژی و بهینه سازی مصرف انرژی دارم. چطوری میتونم با استفاده از این دو اختراع مهاجرت کنم؟ حتما باید pct کنم؟

    1. مدیر وب سایت گفت:

      با درود
      متاسفانه اقدامی نداریم

  2. مهرداد گفت:

    سلام. من قصد دارم ایده خودم رو در ایران ثبت اختراع کنم. درباره خودرو هست. سوالم اینه آیا برای اخذ ویزای کاری آلمان در قالب یک مهندس و مخترع بازهم باید رزومه خوب و مدرک زبان آلمانی داشته باشم یا برای مخترعین شرایط خاص در نظر می‌گیرند و نیازی به رزومه هایی که در روش مهاجرت کاری معمولی می خواهند، نیست؟ . چون درباره این موضوع با شرکت فولکس واگن صحبت کردم و اونها گفتند حمایت می‌کنیم ولی باید ثبت اختراع کنی. تا بدونیم ایده ی شخص دیگه ای نیست. حالا اگر این ایده در ایران نه ولی در اروپا قبلا اختراع شده باشه یا مشابه اون باشه بازم ارزشی داره یا نه؟ ممنون میشم به این دو سوالم پاسخ بدید.

    1. مدیر وب سایت گفت:

      با درود
      برای سفارت در هر صورت شما نیاز به داشتن مدرک زبان آلمانی دارید. برای ثبت اختراع هم باید جایی ثبت نشده باشد تا ارزش سرمایه گذاری داشته باشد.

  3. یوسف دوجی گفت:

    سلام و عرض ادب
    نیاز به راهنمایی برای ثبت اختراع در خارج از کشور دارم اگه ممکنه راهنمایی کنید چطور کانکت بشم برای دریافت اطلاعات

    1. مدیر وب سایت گفت:

      با درود
      لطفا برای دریافت مشاوره و راهنمایی تماس بگیرید.

  4. متین گفت:

    سلام ببخشید من یه پسر ۱۵ ساله ام که تازه گی تونستم یه ماشینیو اختراع کنم که بدون هیچ سوختی کار کنه ولی مشکلم اینه که هنوز ثبتش نکردم و میخوام بوریسه تحصیلی از طرف یکی از شرکت های معتبر ماشین سازی بگیرم و مشکلم اینه که نمیدونم چجوری میتونم با اون شرکت ها ارتباط پیدا کنم و این اختراعو بهشون در عوض بورسیه بفروشم لطفا کمکم کنید ???

  5. آرش گفت:

    سلام. خسته نباشید
    من اخیرا یه اختراع در آمریکا به ثبت رسوندم. آیا امکان مهاجرت به این کشور یا اروپا وجود داره؟
    متشکرم از اطلاعات مفیدتون.

    1. Hhjhh گفت:

      سلام میشه راهنمایی بفرمایید چگوته ثبت کردید ممنونم.

    2. مدیر وب سایت گفت:

      با درود
      شرایط شما و اختراعی که ثبت کردید باید کامل بررسی شود. لطفا برای مشاوره بهتر لطفا تماس بگیرید.

  6. ماریا بیهقی گفت:

    ممنون میشم شرایط مهاجرت از طریق ثبت اختراع بفرمایید

  7. nasser گفت:

    با سلام و ارادت
    من یک محقیق و مخترع هستم چند اختراع به ثبت رساندم که اخیرا یک اختراع ارزشمند را در ایران به ثبت رساندم ماهیت اختراع حوزه انرژی و مخیط زیست مرتبط میباشد از انجا که کشورم ایران در یک شرایط خاصی به سر میبرد حمایت و استفاده از این چنین دستاوردی در الویت کارشان نمیباشد. و من علیرغم میلم مجبور م طرح اختراع را که حاصل ۱۸ سال تحقیق و بررسی به نتیجه رساندم در یک کشور صنعتی عرضه کنم لدا از محضرتان در خواست راهنمایی دارم و اینکه چطور و از کجا باید شروع کنم سپاس از توجه تان

    1. مدیر سایت گفت:

      سلام و درود
      در این زمینه با موسسه تماس بگیرید و از مشاورین کمک بگیرید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *