انگلستان

شرایط پناهندگی در انگلستان چگونه است؟

  شرایط پناهندگی در انگلستان

شرایط پناهندگی در انگلستان، بعد از برگزیت (خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا)  بیشتر از همیشه ذهن افرادی را که قصد مهاجرت یا پناهندگی در انگلستان را دارند به خود مشغول کرده است. رویدادی که نمی شود به راحتی از آن چشم پوشی کرد. واقعیت این است که درسال‌های اخیر یعنی از سال 2002 به بعد با توجه به نا آرامی ها در سوریه و عراق شرایط پناهندگی در انگلستان، سخت تر شده است.

زیرا که دولت انگلستان خواهان حفظ امنیت و آرامش مردم بریتانیا است. تهیه گذرنامه بیومتریک، طرح اسکن قرنیه و محدود کردن امکانات رفاهی اولیه برای پناهجویان نشان از تشدید شدن شرایط پناهندگی در انگلستان دارد.

این روند پس از برگزیت اوضاع را برای مهاجران سخت تر کرد. با تمام این تفاصیل حقوقدانان بسیاری معتقدند پناهندگی می تواند کم هزینه تر و سریعتر از دیگر راه های ورود به بریتانیا باشد.

 شرایط پناهندگی در انگلستان در زمان انتظار

شرایط پناهندگی در انگلستان بعد از پذیرفته شدن تقاضای پناهنده اینها موضوعاتی است که برای مهاجران و پناهجویان اهمیت بسزایی دارد. لذا برای روشنتر شدن، جزییات این روند را شرح می دهیم و امیدواریم کمکی باشد برای کسانی  که قصد مهاجرت  به انگلستان را دارند.

مفهوم واژه پناهنده:

شخصی که کشور خود را به دلایلی ترک می کند، از جمله:

  • فرار یا ترس ناشی از آزار و اذیت نژادی
  • خطرناشی از آزار مذهبی، ملیتی، قومی
  • ترس به دلیل تمایل به عضویت در یک گروه خاص یا گروه اجتماعی خاص
  • داشتن افکار  سیاسی
  • گرایش جنسی یا هویت جنسی خاص

این شخص می تواند برای رهایی از شرایط  ذکر شده برای  مهاجرت و پناهندگی  در یک کشور خارجی اقدام کند.

لازم است اشاره کنیم که هر خطر، ترس و تهدیدی نمی تواند بهانه ای برای اخذ پناهندگی باشد. ادعای آزار و اذیت از جانب پناهنده  باید واقعی و منطقی باشد. در غیر این صورت احتمال رد درخواست وجود دارد. در ادامه مطلب در این مورد بیشتر توضیح خواهیم داد.

در ادامه برای تکمیل تعریف خود از واژه پناهنده اشاره می کنیم به بیانیه ها و قطعنامه هایی در این زمینه:

کنوانسیون مربوط به وضعیت پناهندگان 1951:

  1. پناهندگی یک حق است و به رسمیت شناخته شده “پناهنده کسی است که به دلایل نژاد، مذهب، ملیت یا عضویت در یک گروه خاص اجتماعی یا عقیده سیاسی، ترس موجهی از آزار دارد و در خارج از کشور اصلی خود به سر می برد و به علت ترس از آزادی قادر یا مایل به برخورداری از حمایت آن کشور یا بازگشت به آن نیست”.

کنوانسیون منطقه ای سازمان وحدت آفریقا:

  1. اگر به دلیل تسلط بیگانگان یا هر واقعه ای که به طور جدی نظم عمومی تمام یا بخشی از کشور اصلی دچار بحران شود. آنگاه هر شخصی ممکن است وادار به ترک کشور اصلی برای یافتن پناهگاهی در کشور دیگری غیر از کشور اصلی یا متبوع خود شود.
  2. از بیانیه کارتاهنا 1984 و کمیساریای عالی سازمان ملل نیز اسم میبریم که در مورد پناهندگان موضوعاتی  مشابه با دو مورد ذکر شده عنوان کرده اند.

تقاضای پناهندگی :

آیا شما در داخل  بریتانیا هستید یا در مرز انگلستان؟ شرایط متفاوات است.

برای ثبت تقاضای پناهندگی خود در انگلستان به محض ورود اقدام کنید. این اقدام فوری از جانب شما شرایط پناهندگی در انگلستان را برایتان هموارتر و سهل تر خواهد کرد. اگر در مرز انگلستان هستید تقاضای  پناهندگی خود را به افسران اداره مهاجرت فرودگاه یا بندری که از آنجا وارد انگلستان شده اید ارائه دهید. آن‌ها وظیفه رسیدگی به این امر را بر عهده دارند، ولی اگر به طور قانونی در داخل خاک انگلستان هستید.

مثلا به عنوان (محصل یا دانشجو ) زمانی که ادله کافی برای آزار و اذیت در کشور مبدا خود را دارید می توانید اقدام کنید. لذا در این حالت بهتر است به وزارت کشور در لیورپول یا در کریدون،  بخش بررسی تقاضای پناهندگی مراجعه کنید. در هر حالت با ارائه تقاضای  پناهندگی از جانب شما، پرونده به جریان می افتد.

 شرایط پناهندگی در انگلستان :

شرایط پناهندگی در انگلستان فرآیندی دارد. که  قبلتر به آن اشاره کردیم اکنون برای کامل ترشدن بحث موارد دیگری را بررسی می کنیم.

حال که تقاضای پناهندگی به مقامات مربوطه تسلیم شد، فرآیند مصاحبه آغاز میشود. که فرایندی طولانی مدت است. به اصطلاح به آن غربال، گفته می شود. اگر شرایط حداقلی داشته باشید مجوز موقت برای شما صادر می شود که قابل تمدید و منوط  به ابقای شرایط پناهندگی در انگلستان است.

هدف از از این غربال در نهایت تعیین می کند که فرد  شرایط پناهندگی در انگلستان را دارد یا خیر؟

مسلما این مراحل طولانی است زیرا برای شناخت مشخصات فرد متقاضی از جمله:

سطح تحصیلات، اشتغال وی، دلیل ترک خاک مبدا و از همه مهم‌تر سنجش درستی یا نادرستی ادعاهای فرد متقاضی است. این ادعاها همانطور که در ابتدای مطلب اشاره کردیم. عمدتا می تواند آزار  و اذیت یا تهدید  به دلایل سیاسی، مذهبی، نژادی، قومی و ملیتی باشد. در این مرحله نقشی که شما ایفا می کنید و مدارکی که برای اثبات ادعای خود ارائه می کنید بسیار حساس و تعیین کننده است. هر مدرکی که  به شما کمک کند پیروز این میدان  باشید را ارائه دهید از جمله :

پاسپورت، مدارک شناسایی، گواهی های تولد، سوابق تحصیلی، مدارک ازدواج و…

توجه داشته باشید در واقع این شما هستید که تقاضای  پناهندگی دارید و باید با ادله و مدارک معتبر (بطور مثال ارایه اسناد مربوط به زندانی شدن شما به دلیل افکار سیاسی، استشهادیه های مردمی، شکنجه شدن، تهدید شدن، خطرات مالی و ناموسی و….) طرفتان را قانع کنید که دیگر نمی توانید زندگی با عزت و با کرامتی در کشور خود داشته باشید و چاره ای جز پناهندگی ندارید.

در این مرحله شرایط کمی سخت و چالشی است.

  • باید منتظر بمانید تا جواب در خواست شما اعلام شود این مدت حداقل شش ماه و یا بیشتر طول می کشد.
  •  گفتیم که نقش شما و مدارک ومستنداتی که ارائه می کنید. تا ادعاهای خود را ثابت کنید در این مرحله اهمیت بسزایی دارد.
  • پس از غربال به شما کارت شناسایی پناهندگی تعلق می گیرد. این کارت به معنای پذیرش تقاضای پناهندگی شما نیست.
  • شما موظف هستید در مدت انتظار بطور مکرر به مسئول پرونده خود گزارش دهید.
  • در جلسات تعیین شده شرکت کنید.
  • اگر شرایط شما به دلیلی تغییر کرد فورا اطلاع دهید.
  • در طول انتظار اجازه کار در انگلستان را نخواهید داشت مگر در موارد خاص!

شرایط پناهندگی در انگلستان ایجاب می کند در مدت انتظار اگر شما پولی برای امرار معاش ندارید می توانید از” سرویس سراسری کمک به پناهندگان تقاضای” کمک بگیرید. اگر مشخص شود که شما در اولین فرصتی که داشتید تقاضای پناهندگی نداده اید از این کمک محروم می شوید، ولی در صورت اجازه دریافت این کمک باید یک فرم طولانی را پر کنید.

فارغ از اینکه در کجای انگلستان هستید می توانید این کمک را از خدمات موسوم به خدمات “یک مرحله ای” تقاضا و دریافت کنید.

در صورتی که تقاضا کنید، به شما کمک پولی و کمک برای دریافت محل سکونت تعلق می گیرد. در صورتیکه طبق  شرایط پناهندگی در انگلستان “بی بضاعت” شناخته شوید، ولی اگر نیاز به خدمات پزشکی ویژه ای داشته باشید باید تقاضای جداگانه دیگری برای آن طرح کنید.

در صورتی که برای “سرویس سراسری کمک به پناهندگان “محرز شود که شما از جایی پول دریافت می کنید این کمک ها و حمایت ها سریعا قطع خواهد شد.

مطلع باشید شرایط پناهندگی در انگلستان برای شما سخت تر خواهد شد اگر به محض ورود به انگلستان تقاضای پناهندگی خود را اعلام نکنید. در این صورت امکان رد تقاضای شما وجود دارد.

در موارد دیگری نیزبا توجه به قوانین و  شرایط پناهندگی در انگلستان  امکان رد تقاضای شما وجود دارد اگر:

قبل از رسیدن به بریتانیا، در کشورهای عضو اتحادیه اروپا تقاضای پناهندگی داده باشید، یا در تقاضای پناهندگی خود اطلاعات غلط وارد کنید. در مورد آخری ممکن است علاوه بر رد درخواست تا دو سال بازداشت شوید.

یادآور می شویم در صورتی که بهذمعنای واقعی خطری که فرد را در کشور خویش تهدید میکند غیر قابل تحمل باشد. تقاضای پناهندگی وی پذیرفته خواهدشد، اگر به هر دلیلی این تقاضا از سوی مقامات رد شد آگاه باشید که فرصت تجدید نظر وجود دارد.

در نهایت  بعد از قبول درخواست، پناهنده باید  طبق  شرایط پناهندگی در انگلستان رفتار کند و مدتی را در آن کشور زندگی کند تا بتواند برای تابعیت  اقدام کند. این مدت در کشورها مختلف است. در  انگلستان 5 سال به طول می انجامد. موسسه مهاجرتی آوات به شما پیشنهاد می دهد راه های امن تری را برای اقامت انگلیس اتخاب کنید راه هایی مانند: تحصیل در انگلستان و کار در انگلستان و یا ازدواج در انگلستان.

در پایان

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید همه روزه از ساعات 9 الی 17 با موسسه حقوقی آوات تماس گرفته و با وکلای مجرب ما مشاوره شوید. همچنین می توانید فرم ارزیابی مهاجرتی ما را پر کنید و از طریق آن مشاوران ما تمام شرایط شما را بررسی کرده و با شما تماس می گیرند و راه کارهای لازم را به شما عزیزان بیان می کنند.

4.6/5 - (5 امتیاز)

نوشته های مرتبط

یک دیدگاه ثبت کنید برای “شرایط پناهندگی در انگلستان چگونه است؟

  1. یاسمین گفت:

    سلام خسته نباشید.نامزد من الان سه سال به طور غیرقانونی در لیدز انگلیس هست و ادعا داره که هنوز هیچ جوابی مبنی بر رد و یا قبولی پناهندگیش نگرفته آیا امکان داره سه سال هیچ جوابی نگرفته؟ آخه من شنیدم شش ماه طول میکشه…آیا پلیس مهاجرت لیدز در حال حاظر کار انجام میده یا بخاطر کرونا تعطیل؟چون نامزدم میگه که تعطیل…..من میخوام واقعیت بدونم خسته شدم از انتظار و دروغ زندگیم پاشیده….تروخدا کمکم کنید….درضمن نامزدم قبلا غیرقانونی آلمان بود دیپورت کرد برگشت…نامزدم دیپلم ۴۲ سالشه….تو ایران هیج مشکل و خطری تهدیدش نمیکرد….نکنه اونجا مسیحی شده….ایمیل پلیس مهاجرت لیدز ندارم خودم پیگیر بشم هرچی گوگل سرچ کردم پیدا نکرد ….تروخدا کمکم کنرد??ممنون

  2. Koghar گفت:

    دراین شرایط مالی هیچ راهی نیست بجز پناهندگی.

  3. سما گفت:

    سلام.نامزد من یکسالو نیم پیش از طریق پیشنهاد کاری قانونی رفتن لندن و الان اونجان.قرار بود بعد گذراندن کاراموزی و دوره های زبانشون امتحان بدن و بعنوان نیروی رسمی وارد کار بشن.ک بعلت سختی این کار قبول نشدند.بعد رفتن پیش وکیل و درخواست پناهندگی دادن.حالا یکماه نشده که گفته با درخواستش موافقت شده و دادگاه رو قبول شدم.من قوانین. رو خوندم میخام ببینم ایا راست میگن.ایا بعنوان یک دختر جوان وقتم را برای رسیدن و انجام کارهای عقدوازدواج بگذارم.یا امیدی نیست؟؟ایا چند وقت بعد ما میتونم عقد کنیم و من بهشون. ملحق شم.و ایا تازه بعداز عقد ما یک دوره ی انتظار دیگه داریم تادسفارت مدارک متاهلی مارو بررسی کنه؟؟چند ماه.سرهم چند وقت طول میکشه.ایا من باید5سال منتظر باشم تا ایشون کارت بریتیشبگیرن.یا نه حتی با کارت پناهندگی نیز. میتونن بیان که ما عقد کنیم

  4. رحمت الله گفت:

    بنده دبیر ریاضی بازنشسته آموزش و پرورش هستم و ۵۹ سال سن دارم چگونه میتوانم در انگلستان یا هر جای خاک بریتانیای بزرگ پناهنده شوم .
    با کمال احترام ملکوتی

    1. مدیر سایت گفت:

      سلام و درود
      دوست عزیز ما در زمینه پناهندگی خدماتی ارائه نمیدهیم و از شما هم خواهشمندیم در این مسیر قدم نگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *