ترکیه

مهاجرت کاری به ترکیه

مهاجرت کاری به ترکیه

هرساله عده ی کثیری از ایران اقدام به مهاجرت کاری به ترکیه می کنند. هزینه پایین زندگی در ترکیه، همسایگی با ایران، نزدیکی فرهنگی و دینی میان دو ملت، عدم نیاز به اخذ ویزا برای رفت و آمد و جاذبه های زیبای گردشگری ترکیه از جمله عوامل ترغیب ایرانیان برای مهاجرت به ترکیه است.

لازمه ی داشتن یک شغل موفق در ترکیه، مانند هر کشور دیگر، آشنایی با زبان ترکی است. از این رو همواره به متقاضیان کار پیشنهاد می شود که برای ورود به بازار کار ترکیه زبان ترکی استانبولی را فرا گیرند. گرچه بدون دانستن زبان ترکی نیز می توان در ترکیه کار کرد، اما آشنایی با زبان ترکی مشاغل بهتر و با دستمزد بالاتری را در دسترس فرد قرار می دهد.

برای اخذ مجوز کار در ترکیه، باید یک شرکت در ترکیه از شما دعوت به کار کند. در واقع، شرکت درخواست مجوز کار برای فرد مورد نظر را به وزارت کار ترکیه می دهد. در صورت تأیید این درخواست، به فرد مجوز اقامت یک ساله داده می شود. طبق قانون ترکیه، استخدام در صورتی ممکن است که هیچ فرد دارای پاسپورت ترکیه و هم تخصص با شما در ترکیه بیکار نباشد. به عبارت دیگر، در استخدام اولویت با اتباع خود ترکیه است.

وضعیت اشتغال در ترکیه

وضعیت کار و اشتغال در ترکیه نسبت به سایر کشورهای اروپایی بسیار مطلوب است. به این مورد آب و هوای دنج و جاذبه های تفریحی و توریستی پرشمار ترکیه را بیفزایید تا کیفیت زندگی در ترکیه را درک کنید. ساعت کاری در ترکیه 46 ساعت در هفته بوده و کارمندان شاغل در ترکیه می توانند سالانه از 14 روز مرخصی با حقوق استفاده کنند. حقوق ماهیانه معمولا بین 300 تا 400 یورو است. مجموع این شرایط کاری فوق العاده متقاضیان کار در ترکیه از خارج از این کشور را روز افزون کرده است.

انواع ویزای کار در ترکیه

برای مهاجرت کاری به ترکیه علاوه بر ویزای کار داشتن مجوز کار نیز ضروری است. وزارت کار و امور اجتماعی ترکیه (MLSS) متقاضیان کار در این کشور را ملزم به اخذ مجوز کار می نماید. این مجوز را خود وزارت کار و امور اجتماعی ترکیه صادر می کند.

عموماً متقاضیان کار در ترکیه درخواست مجوز کار خود را همزمان با درخواست ویزای کار ارائه می دهند. این بدین معنی است که همزمان با درخواست شما برای دریافت ویزای کار ترکیه، کارفرمای شما می بایست مدارک لازم برای اخذ مجوز کار را به وزارت کار ترکیه ارائه دهد. توجه داشته باشید که درخواست مجوز کار تنها باید از طرف کارفرما داده شود.

انواع ویزای کار جهت مهاجرت کاری به ترکیه:

ویزای کار یک ساله موقت:

در آغاز ورود به بازار کار ترکیه این ویزا صادر می شود.

ویزای کار دائم:

افرادی که سابقه ی کار و زندگی در ترکیه را به مدت 8 سال (از طریق ویزای موقت) دارند. واجد اخذ این نوع ویزا هستند.

ویزای کار مستقل:

مخصوص افرادی که می خواهند کارگاه یا مغازه ای در ترکیه برای خود داشته باشند، 5 سال سابقه ی زندگی و کار در ترکیه را دارند.

ویزای کار فیروزه ای:

افراد موفق در صنعت ترکیه، افراد دارای مدارک تحصیلی بالا، صاحبان صنایعی که موجب کسب منفعت برای ترکیه شده اند و دارندگان اجازه کار دائم، می توانند درخواست اخذ ویزای کار فیروزه ای بدهند.

ویزای کار ویژه:

افرادی که در حوزه فناوری سرمایه گذاری می کنند، سرمایه گذاران دارای تحصیلات بالا و یا کسانی که با یک شهروند ترک ازدواج کرده اند، واجد شرایط اخذ این ویزای کار می باشند.

ویزای کار موقت ویژه:

هنرمندان، فیلم سازان و ورزشکارانی که نیاز به حضور در کشور ترکیه در کوتاه مدت را دارند می توانند از این ویزا استفاده کنند.

اخذ ویزای کار از خارج از کشور ترکیه، افرادی که خارج از ترکیه سکونت داشته و اقامت کوتاه مدت نگرفته اند مشمول این دسته هستند.

برای اتباع کشورهایی که برای مهاجرت کاری به ترکیه نیاز به ویزای کار دارند، مدارک لازم برای اخذ ویزای کار عبارتند از:

  •   گواهی نامه سلامتی
  •   شناسنامه فرد متقاضی کار و همسر و فرزندان
  •   آخرین مدرک تحصیلی به همراه ریز نمرات
  •   گواهی عدم سوء پیشینه کیفری
  •   مدرک اثبات کننده اینکه فرد متقاضی استطاعت مالی لازم برای تأمین زندگی خود و خانواده خود را دارد.

برای آگاهی بیشتر:ویزای کار ترکیه

ویزا و مجوز کاری در ترکیه

برای کار کردن در ترکیه باید از قوانین کاری در شهر مورد نظر اطلاع داشته باشید. مثلا یکی از قوانین کار در شهر استانبول داشتن حداقل اقامت موقت در این شهر به مدت 1 یا 2 سال است. برای کسب اقامت دو روش وجود دارد:

در ترکیه یک کشور ثبت کنید. که با این کار هم اقامت دائم می گیرید و هم اجازه کار دریافت می کنید.

با ارسال رزومه کاری به یک شرکت در ترکیه اگر از طرف آن شرکت تا 3 ماه برای شما بیمه رد کنند با فیش حقوقی و بیمه می توانید اجازه کار دریافت کنید.

متقاضیان مهاجرت کاری به ترکیه، برای پیدا کردن کار از سه روش می توانند اقدام کنند:

روش اول، اقدام از طریق سایت ها و موسسات معتبر کاریابی ترکیه یا اداره کار ترکیه است. این سایت ها اطلاعات مربوط به مشاغل مورد نیاز در ترکیه را برای اتباع و همچنین دانشجویان جویای کار پاره وقت فراهم می کنند. متقاضیان می توانند به صورت آنلاین در سایت های کاریابی درخواست کار خود را بدهند.

روش دوم، برای گردشگران کشور ترکیه است. روزنامه ها و هفته نامه های ترکیه مشاغل مختلفی از کارگری گرفته مشاغل برای افراد تحصیل کرده را دارند. در این حالت کارفرما باید درخواستی به وزارت کار و امور اجتماعی ارسال کند و در صورت موافقت، ویزای کاری برای متقاضی صادر می شود.

روش سوم، اقدام از طریق سفارت ترکیه است. متقاضی کار در ترکیه باید سوابق و رزومه خود را ارائه دهد. پس از پذیرش قراردادی یک ساله بین طرفین عقد می شود. فردی که در ترکیه کار کند بعدا می تواند تابعیت و شهروندی ترکیه را با شرایط به خصوصی اخذ کند.

مقاله پیشنهادی:راه های مهاجرت به ترکیه

در پایان

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید همه روزه از ساعات 9 الی 17 با موسسه حقوقی آوات تماس گرفته و با وکلای مجرب ما مشاوره شوید. همچنین می توانید فرم ارزیابی مهاجرتی ما را پر کنید و از طریق آن مشاوران ما تمام شرایط شما را بررسی کرده و با شما تماس می گیرند و راه کارهای لازم را به شما عزیزان بیان می کنند.

4.6/5 - (10 امتیاز)

نوشته های مرتبط