انگلستان, تولد

تولد در انگلستان

تولد در انگلستان یکی از مواردی است که سبب می شود فرد اجازه اقامت در کشور انگلستان را به دست آورد. قوانین خاصی در رابطه با روش های اخذ اقامت در کشورها از راه تولد در خاک کشور مورد نظر وجود دارد. در این رابطه کشورهایی که در آنها قوانین خاک حاکم است قانون خون را هم در نظر می گیرند و به طور متقابل در آن دسته از کشورهایی که در آنها قوانین خون حاکم است به قانون خاک نیز توجه می شود. از آنجایی که کشور انگلستان از شرایط مناسبی به منظور زندگی و کار برخوردار است همواره تعداد زیادی از افراد از سرتاسر نقاط دنیا تمایل دارند جهت اقامت و کار در انگلستان به این کشور مهاجرت نمایند. در این مجال درصدد آنیم به بیان قوانین موجود در رابطه با تولد در انگلستان بپردازیم.

مقایسه ایران و انگلستان از نظر سیستم خاک و سیستم خون

نظام حقوقی کشورهای ایران و انگلستان از نظر اعطای تابعیت تفاوت ها و شباهت هایی با هم دارد. به عنوان مثال طبق قوانین موجود در ایران تابعیت اصلی از راه سیستم خون اعطا می شود و سیستم خاک به صورت کاملا استثنائی و به شکل جزئی مورد قبول قرار گرفته است. در واقع نظام حقوقی ایران برای اصل خون ارجحیت بیشتری قائل می باشد. در مقابل نظام حقوقی انگلستان سیستم خاک را مورد پذیرش قرار داده و با اصل خون هم وزن کرده است.
نظام حقوقی انگلستان بعد از سال ۱۹۸۳ میلادی و به واسطه تصویب قوانین جدید بر پایه معیار خون مقرر گشت. مفهوم این موضوع آن است که می بایست حداقل یک نفر از والدین فرد تابعیت کشور انگلستان را داشته باشد تا شخص بتواند از طریق تولد در انگلستان و یا کشور دیگر تابعیت کشور انگلستان را به دست آورد.

در حقیقت پس از ژانویه ۱۹۸۳ روش های اخذ تابعیت کشور انگلستان شامل موارد زیر شدند:
اخذ تابعیت انگلستان از راه تولد
اخذ تابعیت انگلستان از راه اعمال اصل خون
اخذ تابعیت انگلستان از راه درخواست
اخذ تابعیت انگلستان از راه فرزندخواندگی
افرادی که با تبعه انگلستان ازدواج کرده باشند که می بایست شرایط درج شده در قانون را دارا باشند.

اخذ تابعیت انگلستان از راه تولد در انگلستان

یکی از راه های اخذ تابعیت انگلستان تولد در انگلستان است. بر اساس ضوابط موجود در رابطه با تولد در انگلستان فرزندی که در کشور انگلستان از والدینی به دنیا بیاید که یکی از آنها جزو اتباع انگلستان به شمار می رود و یا محل زندگی او کشور انگلستان است می تواند تابعیت انگلستان را کسب نماید. در همین راستا در سال ۲۰۰۰ قانون مخصوصی مورد تصویب قرار گرفت و در سال ۲۰۰۶ هم اصلاح شد.

بر طبق این قانون در صورتی که یکی از والدین فرزند جزو اتباع جامعه اروپا و یا حوزه اقتصادی اروپا باشد یا از شهروندان کشور سوئیس به شمار رود و فرزند قبل از تاریخ آوریل ۲۰۰۶ در کشور انگلستان به دنیا آمده باشد می تواند تابعیت انگلستان را به دست آورد. همچنین در صورتی که فرزندی از یک پدر انگلیسی که در بیرون از خاک کشور انگلستان زندگی می کند به دنیا بیاید اما تولد او حاصل ازدواج نباشد چنانچه سن او از ۱۸ سال کمتر باشد می تواند نسبت به تقاضای تابعیت انگلستان اقدام به عمل آورد. علاوه بر این فرزندی که از پدر و مادری نامعلوم در داخل خاک کشور انگلستان به دنیا آمده باشد تابعیت انگلستان را به دست خواهد آورد.

اخذ تابعیت انگلستان از راه اعمال اصل خون

تا قبل از ۱۹۸۳ میلادی تابعیت انگلستان به عنوان یک قاعده کلی فقط از طریق پدر به فرزند او انتقال پیدا می کرد و والدین نیز می بایست حتما با هم ازدواج کرده بودند. فرزندانی که در کشورهای مشترک المنافع یا محدوده جمهوری ایرلند به دنیا می آیند چنانچه پدر آنها به واسطه نسب تابعیت انگلستان را نداشته باشد قادر به اخذ تابعیت انگلستان نمی باشند.

چه مواردی موجب اخذ تابعیت انگلستان از راه اعمال اصل خون می گردد؟

فرزندی که بیرون از خاک کشور انگلستان به دنیا آمده باشد و حداقل یکی از والدینش جزو اتباع کشور انگلستان باشد.
فرزندی که بیرون از خاک کشور انگلستان به دنیا آمده باشد و یکی از والدینش در خدمت پادشاه قرار گرفته باشد.
فرزندی که با خانواده ای انگلیسی در ارتباط باشد اما والدین او به صورت دقیق معلوم نباشد.

از ابتدای ژانویه ۱۹۸۳ میلادی قانون تابعیت در کشور انگلستان به این شکل مقرر شد که هر فرزندی که تولد در انگلستان را دارا باشد و پدر و مادر او شهروند کشور انگلستان باشند یا شهروندی این کشور را اخذ کرده باشند جزو شهروندان کشور انگلستان به شمار می رود. لازم به ذکر است در صورتی که هر یک از والدین فرزند حائز این شرایط باشد به منظور کسب تابعیت انگلستان برای او کافی خواهد بود.

وضعیت یک تابعیت به این ترتیب می باشد که والدین مقیم کشور انگلستان هستند و از حق اقامت در این کشور برخوردار می باشند و اقامت آنها شکل دائمی داشته و مخصوص شهروندان انگلستان است. چنانچه کسی در داخل خاک کشور انگلستان متولد شود و بعد از تولد در انگلستان تا سن ۱۰ سالگی در این کشور زندگی کند قادر خواهد بود با حق طول عمر در کشور انگلستان ثبت نام نموده و از این طریق تابعیت کشور انگلستان را به دست آورد. گفتنی است این مساله هیچ ارتباطی با والدین او نخواهد داشت.

تا قبل از ۱۹۸۳ میلادی چنانچه فرزندی در کشور انگلستان متولد می شد صرف نظر از این که شرایط والدین او به چه شکل باشد به عنوان شهروند انگلستان مورد قبول قرار می گرفت اما بعد از آن سال و به علت تغییر قوانین مربوط به تابعیت انگلستان از راه سیستم خاک به تابعیت خون شرایط دچار دگرگونی شد.

در نتیجه با توجه به اخذ تابعیت از طریق خون می بایست پدر و مادر یا حداقل یکی از آنها حتما جزو شهروندان کشور انگلستان باشد. در حال حاضر به صورت کلی امکان اخذ شهروندی از راه تولد در انگلستان برای کسانی که پدر یا مادر آنها تبعه انگلستان نباشند وجود ندارد. آن دسته از افرادی که مشمول اخذ تابعیت کشور انگلستان از راه تولد در انگلستان نمی باشند می بایست از طریق سایر روش ها از جمله زندگی در انگلستان، کار در انگلستان و … نسبت به درخواست تابعیت کشور انگلستان اقدام نمایند.

در پایان

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید همه روزه از ساعات 9 الی 17 با موسسه حقوقی آوات تماس گرفته و با وکلای مجرب ما مشاوره شوید. همچنین می توانید فرم ارزیابی مهاجرتی ما را پر کنید و از طریق آن مشاوران ما تمام شرایط شما را بررسی کرده و با شما تماس می گیرند و راه کارهای لازم را به شما عزیزان بیان می کنند.

به این نوشته امتیاز بدهید post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *