ترکیه

شرایط تحصیل مقطع لیسانس در ترکیه

تحصیل مقطع لیسانس در ترکیه

یکی از کشورهایی که می توانید تحصیل در مقاطع لیسانس و فوق لیسانس را در آن ادامه دهید کشور ترکیه است. سیستم آموزشی ترکیه مبتنی بر حل مشکل است و وجود همچین سیستمی که این امکان را به دانشجو می دهد تا مهارت های عملی را  در طول دوره تحصیل خود فرا گیرد.

تحصیل در ترکیه منجر به تقویت مهارت های تئوری و عملی و همچنین ارتقای درک دانشجو در رشته تخصصی خود می شود، که منجر به گشوده شدن دریچه هایی رو به آینده برای شخص می گردد.

تعریفی کوتاه درباره دوره کارشناسی

کارشناسی یا لیسانس

دوره‌ای از آموزش عالی است که تحصیل آن به‌طور معمول در مدت 4 سال و حداکثر 6 سال طول می کشد. کسب مدرک کارشناسی به دو صورت پیوسته و ناپیوسته امکان‌پذیر است.

کارشناسی پیوسته

دوره‌ای است که پیش‌نیاز آن، مدرک دیپلم یا پیش‌دانشگاهی است و در این دوره بر حسب رشته با گذراندن 130 تا 160 واحد به اخذ مدرک نائل می‌شوید.

طول مدت تحصیل این دوره به‌طور متوسط 4 سال و سقف مجاز آن 6 سال تعیین شده است.برای تحصیل در دورهٔ کارشناسی پیوسته، نیاز به تکمیل دوره پیش دانشگاهی و پذیرش از طریق قبولی در آزمون سراسری لازم است پس از قبولی در این آزمون می توانید در این مقطع مشغول به تحصیل شوید.

کارشناسی ناپیوسته

دوره‌ای است که پیش‌نیاز آن، مدرک کاردانی در رشته یا رشته های دانشگاهی است. تعداد واحد دوره کارشناسی ناپیوسته بر حسب رشته، بین 65 تا 70 واحد درسی است و مدت تحصیل این دوره به‌طور معمول دو سال و حداکثر سه سال است.برای شروع به تحصیل در این دوره،باید پس از اخذ مدرک دورهٔ کاردانی، در آزمون ورودی کاردانی به کارشناسی شرکت کنید پس از قبولی در این آزمون می توانید در این مقطع مشغول به تحصیل شوید.

مدارک و مراحل تحصیل لیسانس در ترکیه

اگر متقاضی تحصیل در مقطع کارشناسی در ترکیه هستید باید مدارک لازم را برای تحصیل در این کشور آماده کنید و به دانشگاه مورد نظرتان بفرستید این مدارک تحصیلی به شرح زیر است:

1. فرم پذیرش

هر دانشگاه دارای فرم پذیرش مخصوص به خود است و شما قبل از هر چیزی جهت اخذ پذیرش مقطع کارشناسی در ترکیه باید نسبت به پر کردن فرم دانشگاه مورد نظرتان اقدام نمایید.

2. دیپلم دبیرستان

جهت پذیرش مقطع کارشناسی در ترکیه لازم است تا مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی شما در دفتر اسناد رسمی به زبان ترکی ترجمه  و ارسال گردد.

3. ریز نمرات مقطع دیپلم به همراه پیش دانشگاهی

تمام ریزنمرات شما در دوره دبیرستان به همراه ریزنمرات پیش دانشگاهی تان باید توسط دفتر اسناد رسمی به زبان ترکی ترجمه و ارسال گردد.

4. نامه تاییدیه مالی بانک

نامه تاییدیه مالی از بانک تهیه می شود که گردش مالی شما را جهت پشتیبانی هزینه های تحصیل نشان می دهد این مدرک بسیار ضروری است تا کشور ترکیه بفهمد که شما از پس هزینه های خودتان بر می آیید.

5. واریز هزینه ی ثبت نام

جهت ثبت نام در دانشگاه مورد نظرتان واریز هزینه های ثبت نام در مهلت مقرر در دانشگاه الزامی می باشد. در زمانی که هزینه های ثبت نام در مهلت مقرر واریز نگردد ثبت نام شما انجام نخواهد گرفت.

6. زبان ترکی

در صورتی که متقاضی تحصیل در دانشگاه های ترکیه باشید، باید موفق به اخذ نمره لازم در آزمون زبان شوید. در صورتی که شما نتوانید نمره زبان در آزمون تومر را اخذ نمایید می توانید به مدت ۱ سال در دوره زبان همان دانشگاه ثبت نام نمایید. بعد از آموزش زبان می توانید وارد دانشگاه شوید و در مقطع کارشناسی در ترکیه مشغول به تحصیل شوید.

7. اخذ نمره قابل قبول در آزمون yos

از سال 2011 با توجه به تغییراتی که در سیستم آموزش عالی ترکیه به وجود آمد دانشجویان کشورهای دیگر که درصدد تحصیل در رشته های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی هستند لازم و ضروری است، که نمرات بالایی را در آزمون YÖS اخذ نمایند. البته آزمون YÖS در ترکیه برگزار می گردد و هر دانشگاهی به صورت مستقل می تواند اقدام به برگزاری این آزمون نماید. جالب است بدانید دانشگاه ها نتایج آزمون YÖS همدیگر را می پذیرند.

تحصیل لیسانس در ترکیه

بورسیه تحصیل لیسانس در ترکیه

برای اخذ بورسیه تحصیلی در این مقطع  سن شما نباید بالای 21 سال باشد و میانگین نمرات دیپلم شما باید بالای 14 باشد. سلامت جسمی شما نیز باید تأیید شود و بررسی شود که آیا دارای بیماری‌های خاص جسمی و روانی که تحصیل شما را در ترکیه دچار مشکل کند، نیستید. همچنین نمرات بالای آزمون‌های ورودی و همچنین مدارک زبان می‌تواند به اخذ بورسیه و کمک‌هزینه تحصیلی شما کمک کند.

شرایط اخذ ویزای تحصیلی لیسانس در ترکیه

در واقع هر دانشگاه برای تخصیص بورسیه به دانشجویان شرایط ویژه‌ای دارد. شما پس از یافتن دانشگاه موردنظر تان و ارسال مدارک تان برای تحصیل، می‌توانید تقاضای بورسیه تحصیلی کنید و پس از آن، تقاضای شما بررسی شده و به آن پاسخ داده می‌شود.

در برخی از دانشگاه‌ها کسب نمره بالا طی تحصیل نیز می‌تواند به شما در اخذ بورسیه تحصیلی کمک کند. در صورت اخذ بورسیه تحصیلی به شما، مبلغی ماهانه به شما تعلق می‌گیرد. استفاده از خوابگاه و تسهیلات و شهریه دانشگاه برای شما رایگان خواهد بود. از مزایای دیگر اخذ بورسیه می‌توان به کلاس‌های رایگان زبان ترکی نیز اشاره کرد.

برخی از بورسیه‌ها حتی هزینه مسافرت و ورود به خاک ترکیه و خروج پس از فارغ‌التحصیلی و هزینه‌های درمانی را نیز تقبل می‌کنند.

بورسیه تحصیل ترکیه در مقطع لیسانس برای همه ی رشته ها نیست. عموما بورسیه کارشناسی یا لیسانس در ترکیه به دانشجویان رشته‌های علوم پزشکی، زبان و ادبیات ترکی و مطالعات اسلامی تعلق می‌گیرد. جالب است بدانید که این بورسیه صرفا به دانشجویان غیر ترک تعلق می‌گیرد.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه تحصیل در ترکیه در همه ی مقاطع و در تمام رشته ها توصیه می کنیم به مقاله ای با نام ویزای تحصیلی ترکیه مراجعه کنید.

مقاله پیشنهادی:لیست دانشگاه های ترکیه

در پایان

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید همه روزه از ساعات 9 الی 17 با موسسه حقوقی آوات تماس گرفته و با وکلای مجرب ما مشاوره شوید. همچنین می توانید فرم ارزیابی مهاجرتی ما را پر کنید و از طریق آن مشاوران ما تمام شرایط شما را بررسی کرده و با شما تماس می گیرند و راه کارهای لازم را به شما عزیزان بیان می کنند.

 

سوالات متداول

1. شرایط انتخاب رشته در ترکیه چگونه است؟

  • انتخاب رشته همانند دانشگاه سراسری ایران بعد از آزمون و دریافت نتایج صورت خواهد گرفت. انتخاب رشته الزاماً در یک گروه آموزشی نخواهد بود و همچنین ارتباطی به دیپلم دبیرستانی نخواهد داشت. مشاورین مجرب مؤسسه با توجه به تجربیات و آگاهی از آمار و نتایج سال‌های گذشته انتخاب رشته مناسبی را برای داوطلب انجام خواهند داد. این امر می‌تواند شانس قبولی داوطلبان را به مراتب افزایش دهد.

2. ترکیه هم کنکور دارد؟ اگر دارد مراحل و منابعش چیست؟

  • ورود به دانشگاه از مقطع دیپلم دبیرستان به بعد همانند ایران منوط به شرکت و قبولی در کنکور سراسری کشور ترکیه است. در مقاطع بالاتر بستگی به ضوابط و قوانین هر دانشگاه دارد.

3. هزینه 4 سال تحصیل در ترکیه چقدر است؟

  • دورۀ کارشناسی: 400تا 900 دلار در سال (زبان تدریس ترکی )600 تا 2000 دلار در سال (زبان تدریس انگلیسی)

4. آیا بعد از لیسانس می توانم در ترکیه کار کنم؟

  • دانشجویان خارجی بعد از اخذ یک مدرک تحصیلی در دانشگاه های ترکیه می توانند تا حداکثر یک سال ویزای خود را تمدید کنند. در این زمان برای کاریابی اقدام کنند.

5. من زبان ترکی بلد نیستم می توانم به زبان انگلیسی درس بخوانم؟

  • در دانشگاه های دولتی از زبان‌های ترکی، انگلیسی، آلمانی یا فرانسوی به عنوان زبان آموزشی استفاده می‌شود. در دانشگاه‌های خصوصی زبان آموزشی در کلاس‌ها و دوره‌های آموزشی اغلب انگلیسی است.

6. در دوران دانشجویی می توانم کار کنم؟

  • معمولا مجوز کار در ترکیه یک ساله صادر می­ شود. هنگامی که فرد برای تمدید دوباره مراجعه می­ کند این مجوز به مدت 3 سال تمدید خواهد شد. پس از پایان دوره­ 3 ساله کشور ترکیه این مجوز را برای مدت ۶ سال تمدید خواهد نمود. پس از آن متقاضی می تواند برای اجازه کار دائم درخواست دهد.

7. من مدرک زبان ندارم چگونه می توانم در ترکیه تحصیل کنم؟

  • تمام دانشجویانی که تسلط کامل بر زبان ترکی را ندارند. به مدت یک سال در دوره‌های آموزش زبان ترکی شرکت کنند تا مهارت زبانی خود را بهبود بخشند. اما در دانشگاه‌های خصوصی زبان آموزشی در کلاس‌ها و دوره‌های آموزشی اغلب انگلیسی است.

8. خرج یک سال یک دانشجو در ترکیه چقدر است؟

  • در ترکیه با توجه به انتخاب و بودجه ی خود می توانید مسکن یا خوابگاه مناسبی با توجه به شرایط خود برای زندگی تهیه نمایید.

9. شهریه دانشگاه های خصوصی چقدر است؟

  • شهریه دانشگاه های خصوصی ترکیه در مقطع کارشناسی از 5000 تا 20000 دلار در سال متغیر است.
5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *