آلمان, کاری, ویزای کار

کار دانشجویی در آلمان شرایط + قوانین

کار دانشجویی در آلمان شرایط + قوانین

یکی از مرسوم ترین راه هایی که دانشجویان برای تسهیل شرایط زندگی و تحصیل در آلمان در پیش میگیرند، کار دانشجویی است. نوع کار دانشجویی در آلمان و شرایط آن مسئله ای است که ذهن مهاجرانی که برای تحصیل به آلمان سفر می کنند را درگیر می کند.

بر اساس آمار کسب شده، تقریبا 3/2 از دانشجویان و یا دانش ­آموزان آلمانی در زمان تحصیل مشغول به کار نیز می شوند و دانشجویان مهاجر نیز از این قاعده مستثنی نیستند. شرایط کارهای دانشجویی در آلمان برای دانشجویانی که از خارج اتحادیه اروپا هستند تفاوت دارد و در واقع راحت تر است.

داشتن مزایایی مانند: عضویت در اتحادیه اروپا، صنعت های پویای مرتبط با فعالیت های دانشگاهی، اقتصاد فعال و موفق، اعتبار بالای تحقیقات و رشته های تحصیلی در دانشگاه های معتبر آلمان و رفاه و آسایش زندگی در آلمان، همگی این کشور را به مکانی مناسب برای اشتغال و تحصیل همزمان تبدیل می سازد.

چطور باید برای کار دانشجویی در آلمان اقدام کنید؟

کار دانشجویی در آلمان به صورت پاره وقت یا تمام وقت و در رشته ها و حوزه های مختلف مرتبط با تخصص و توانایی های دانشجویان در دسترس هستند. البته تسلط به زبان  آلمانی نیز در این مقوله مؤثر است.

اما باید توجه کرد اگر دانشجویی قصد اشتغال به کار همزمان با دوران تحصیلش را دارد باید اقدام به گرفتن ویزای کار نماید و از قوانین مربوطه همچون میزان ساعت کاری آگاه بوده و شرایط اشتغال خود را به اطلاع مقامات مرتبط برساند.

همچنین دانشجو می تواند با مراجعه به سایت های کاریابی دانشگاه های  آلمان و سیستم کارآموزی و اشتغال در حوزه دانشگاه، از شانس داشتن کار در محدوده دانشگاه برخوردار باشد. اما باز تأکید می شود باید به تفاوت قوانین کار برای دانشجویان  آلمانی و غیر آلمانی توجه کند.

در کل افرادی که به دنبال کارهای دانشجویی در آلمان هستند می توانند با کمک آژانس های کاریابی آلمان، آموزش و پرورش و به یاری ارتباط مناسب میان صنعت و دانشگاه در کشور آلمان، برای تأمین هزینه های زندگی خود در حین تحصیل در این کشور، مشغول به کار شوند.

انواع کار دانشجویی در آلمان

کار دانشجویی در آلمان شرایط + قوانین

کار دانشجویی در آلمان شرایط + قوانین

شرایط کار در آلمادر زمان دانشجویی متفاوت است که بر این اساس به دو نوع تقسیم می­شود:

1. مینی­ کار، کار پاره ­وقت یا کار دانشجویی

این دسته از کارهای دانشجویی در یک ماه درآمدی در حدود 450 یورو و نه بیشتر برای دانشجو به همراه دارد و به دلیل حقوق پایین، دانشجو ملزم به پرداخت مالیات نیست.

دانشجو می­تواند در دو یا چند شغل مختلف پاره ­وقت (مینی­ کار)در صنایع مختلف مشغول به کار شود، ولی اگر درآمد او از 450 یورو بیشتر باشد و یا طالب استفاده از خدمات بازنشستگی و بیمه بیکاری گردد باید برای پرداخت مالیات اقدام نماید.

2. کار تمام ­وقت یا تمام وقت دانشجویی

این نوع از کارها مربوط به دانشجویانی است که درآمدی ماهیانه بیش از 45 یورو دارند و درنتیجه لازم است اظهارنامه مالیاتی خود را ارائه داده و باید مالیات پرداخت نمایند. در واقع مالیات مشخص شده به صورت خودکار از حقوق آن ها کسر می­ شود.

برای مطالعه ی ادامه ی این مطلب به مقاله ی شرایط کار دانشجویی در آلمان نگاهی بیندازید.

مزایای کار دانشجویی در آلمان

  • بطور کلی شرایط کار دانشجویی در کشور آلمان نسبت به کشورهای دیگر آسان تر می باشد.
  • و برای کارفرمایان و شرکتهایی که قصد استخدام دارند این مسئله عادی و جا افتاده می باشد.
  • دانشجویان خارجی بدون داشتن اجازه کار در المان میتوانند کار کنند اما دانشجویان عضو کشورهای اتحادیه اروپا از این امر برخوردار نیستند. و محدودیت خواهند داشت.
  • قانون کار آلمان در روز 8 ساعت مفید است که دانشجویان ایرانی میتوانند در سال حدود 120ساعت کار کنند.
  • همان طور که گفته شد؛ اگر ماهیانه حقوق و درآمد شما 450 یورو باشد از پرداخت مالیات معاف می باشید.
  • یک مسئله دیگر که در خصوص کار وجود دارد این است که تعطیلات رسمی آلمان جزئ آن 120 ساعت کار شما به حساب نمی آید و شما اگر در تعطیلات کار کنید از 120 ساعت کار شما کم نخواهد شد و این امر هم یک مزیت حساب می شود.

کارآموزی در کشور آلمان

دانشجویانی که ترم تحصیلی را با موفقیت گذرانده ­اند و یا آن­ هایی که از دانشگاه­ های معتبر علمی کاربردی مدرک قابل اعتبار دارند می­توانند کارآموز باشند. دانشجویان خارجی که تحقیقات معتبر علمی انجام داده­ اند و در مقاطع مختلف دانشگاه رتبه اول را کسب کرده باشند در کار بر پایان­ نامه دکتری و کارورزی علمی مشغول می ­شوند. این دانشجویان باید اصل گواهی ­ها و مدارک معتبر خود را به­ صورت ایمیل یا فکس ارائه دهند.

شرایط کارورزی یا کارآموزی در آلمان

طول دوره کارآموزی 1 سال است که می ­تواند در بیش از یک بخش انجام شود. حقوق و درآمد کارورزان تحت نظر آموزش و پرورش آلمان پرداخت می ­شود. می ­توان به طور تقریبی حداکثر میزان ساعات کاری کارآموزی را 40 ساعت در هفته و حداقل حقوق آن را 670 یورو در ماه دانست.

درواقع باید کمترین میزان لازم دستمزد برای تأمین مخارج زندگی کارورز به او پرداخت شود. در این حین، دانشجو می­ تواند با ارائه اطلاعات لازم به رابط­ه ای کارورزی شانس استخدام خود را در آینده بالا ببرد. بعد از اتمام دوره کارورزی، فرد گواهی­نامه ­ای معتبر دریافت می­کند که به­ عبارتی مجوز لازم برای ورود او به بازار کار کشورآلمان است.

کار دانشجویی در آلمان کوتاه مدت: در این روش دانشجویان به صورت پاره وقت در شغل هایی بسیار سبکی شروع به کار می کنند و درآمد حاصل از این شغل در حدود 450 یورو می باشد؛ که در این حالت هیچ گونه بیمه ی برای دانشجویان پرداخت نمی شود مگر آنکه دانشجو با کارفرمای خود راجع به بیمه به توافق برسد. بسیاری از دانشجویان بر آن که بتوانند از پس دروس خود بر بیایند این را هرا برای کار کردن انتخاب می کنند و می توانند به راحتی از پس هزینه های زندگی خود در این کشور بر بیایند.

مقاله پیشنهادی: دوره های کارآموزی آلمان (آوسبیلدونگ)

منابع جست ­وجوی کارهای دانشجویی در آلمان

منابع مختلفی برای پیداکردن شغل­ های دانشجویی در آلمان وجود دارد از جمله آژانس ­های کاریابی. در شهرهایی که دانشگاه­ های بزرگ و معتبری وجود دارد، مانند؛ برلین، سازمان­ هایی تحت عنوان Student work برای یافتن کار دانشجویی در دسترس ­اند. علاوه بر این، روزنامه ­های محلی و تابلوهای اعلانات و سایت ­های دانشگاه­ ها نیز اخبار مربوط به کار را در اختیار افراد می­گذارند.

اگر مایلید که با ویزای کاری آلمان آشناشوید توصیه می کنیم که به مقاله ای با نام ویزای کاری آلمان (قوانین + شرایط) مراجعه کنید.

شرایط کار برای دانشجویان مختلف

کار دانشجویی در آلمان شرایط + قوانین

کار دانشجویی در آلمان شرایط + قوانین

شرایط و قوانین کارهای دانشجویی در آلمان برای دانشجویان مختلف، تفاوت دارد:

دانشجویان رشته ­های زبان و کالج ­های آماده­ سازی

این دانشجویان برای اشتغال در حین تحصیل به کسب مجوز از آژانس مربوطه نیاز دارند و تنها می ­توانند در زمان تعطیلات (وقت استراحت-آزاد) به کار مشغول شوند. در واقع شرایط کارهای دانشجویی در آلمان برای این دسته از دانشجویان نسبت به دانشجویان عادی مشکل­تر است.

دانشجویان مهاجر از کشورهای عضو اتحادیه اروپا

این دسته از دانشجویان شرایط کاری برابر با دانشجویان آلمانی دارند و به طور آزادانه می­ توانند وارد بازار کار آلمان شوند.

دانشجویان مهاجر از سایر کشورها

دانشجویانی که جزء اتباع خارج از اتحادیه اروپا محسوب می­ شوند، می ­توانند کارآموزی خود را معادل با کار عادی پشت سر بگذارند و روزهای کارآموزی آن­ ها از 120 روز کاری معمول کسر می­ گردد.

اگر دانشجو 120 روز مشغول به کار بوده باشد باز هم لازم است از آژانس کار برای انجام کارآموزی مجوز بگیرد مگر این که کار انجام شده بخشی اجباری از تحصیل او محسوب شود.

اجازه کار همراه دانشجو

"<yoastmark

طبق قانون هر فردی که ویزای تحصیلی آلمان را دریافت می‌نماید. می‌تواند همسر خود را به همراه خود به این کشور ببرد. اما فرم تقاضای همسر و فرزند زیر ۱۸ سال به‌صورت جداگانه باید پر شود. و همینطور وقت مصاحبه آنها هم جداگانه خواهد بود. و اگر مدارک ان‌ها بدون نقص باشد می‌توانند ویزای همراه را دریافت نمایند .

اما ممکن است در یک زمان با هم در آلمان حضور داشته باشند .و همسر با کمی تاخیر به دانشجو بپیوندد.

در پایان

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید همه روزه از ساعات 9 الی 17 با موسسه حقوقی آوات تماس گرفته و با وکلای مجرب ما مشاوره شوید. همچنین می توانید فرم ارزیابی مهاجرتی ما را پر کنید و از طریق آن مشاوران ما تمام شرایط شما را بررسی کرده و با شما تماس می گیرند و راه کارهای لازم را برای شما عزیزان بیان می کنند.

 

سوالات متداول

1. آیا با کار دانشجویی می توان مخارج زندگی را تامین کرد؟

  • به طور قطعی نمی توان به این سوال پاسخ داد. شرایط بسیاری وجود دارند که تعیین کننده هستند از جمله میزان حقوق، نوع شغل و… .

2. آیا دانشجویان با کار  دانشجویی هم باید بیمه بازنشستگی پرداخت کنند؟

  • جواب این سوال مثبت است، اما میزان این بیمه برای دانشجویان کمتر از باقی افراد است که حدود 10% ازحقوق ماهیانه ی آن هاست.

3. میزان حقوق کار دانشجویی چقدر است؟

  • به طور دقیق نمی توان عدد یا رقمی مطرح کرد اما باید توجه شود که زندگی و تحصیل در شهرهای بزرگ برای دانشجویان مخارج بیشتری را به همراه دارد که در نتیجه ی  آنها به دنبال شغل پر در آمدتری هستند.
5/5 - (5 امتیاز)

نوشته های مرتبط

یک دیدگاه ثبت کنید برای “کار دانشجویی در آلمان شرایط + قوانین

  1. پویان گفت:

    سلام و عرض ادب خدمت شما. یک سوال خدمتتون داشتم.آیا یه دانشجوی ایرانی از همون یک سال دوره ی زبان قبل از تحصیل در دانشگاه مجاز هست هفته ای ۲۰ساعت کار بکنه یا نه باید دوره ی زبانش تموم بشه و دو سه ترم هم بره دانشگاه و اون وقت اجازه داره کار بکنه. البته دوره ی لیسانس منظورمه.
    و سوال دومم یه دانشجوی ایرانی اگه بیست ساعت در هفته کار کنه میتونه خودش مخارجش رو پرداخت بکنه یا نه خانواده اش هم باید هر ماه براش یه خرجی بفرستن؟واقعاً ممنونم از راهنماییتون.

    1. مدیر وب سایت گفت:

      با درود
      اگر منظور شما دوره کالج هست خیر اجازه کار ندارید. برای زمان دانشجویی هم بستگی به درآمد کاری که پیدا می کنید و هزینه های شخصی شما دارد.

  2. مرتضی گفت:

    سلام. میخواستم ببینم با توجه به شرایط ایران چقدر شانس مهاجرت داریم؟ و اینکه آیا شما مهاجرت کاری به آلمان رو پیشنهاد میدید؟

    1. مدیر سایت گفت:

      سلام دوست عزیز شانس هر کس برای مهاجرت متفاوت است و بستگی به سن مدرک تحصیلی سابقه کاری و فاکتورهایی از این قبیل دارد.
      مهاجرت کاری به آلمان گزینه خوبی برای مهاجرت جوانان است.
      برای اطلاعات بیشتر با مشاوران ما تماس بگیرید
      با تشکر

Comments are closed.