ترکیه

اقامت پس از تحصیل در ترکیه

اقامت پس از تحصیل در ترکیه

امروزه افراد زیادی بعد از اتمام دوران دانشجویی قصد اقامت پس از تحصیل در ترکیه را دارند. همسایگی و فاصله کم میان ایران و ترکیه و هزینه های نسبتا پایین زندگی در این کشور به علاوه ی جاذبه های کم نظیر و آب و هوای دلپذیر، دانشجویان و فارغ التحصیلان را به ماندن در این کشور ترغیب می کند.

کشور ترکیه بی شک به علت دارا بودن استانداردهای بالای زندگی یکی از بهترین انتخاب ها برای تحصیل و زندگی است. چیزی که ترکیه را متمایز می کند ارزش پول بالای ترکیه به علاوه ی مخارج زندگی و شهریه پایین در این کشور است.

تحصیل در ترکیه تجربه ای جذاب و جدید خواهد بود. مکان های تفریحی فراوان و گوناگونی در ترکیه و به ویژه در استانبول وجود دارد. همچنین سایر شهرهای ترکیه مثل ازمیر و آنکارا نیز از ارزش بالایی برای گردش و تفریح برخوردار هستند.

در کنار جاذبه های تاریخی و طبیعی حیرت انگیز ترکیه مثل مسجد آبی معروف، پل بُسفر، کاپادوکیه، پاموک کاله و اِفسوس ورزشگاه های 2 باشگاه مشهور ترکیه یعنی فنرباغچه و گالاتاسرای نیز بسیار دیدنی هستند.

هزینه های تحصیل در ترکیه

در ترکیه دو نوع دانشگاه دولتی و خصوصی وجود دارد. هزینه ی تحصیل در دانشگاه های دولتی بسیار کمتر از دانشگاه های خصوصی این کشور است. در حقیقت هزینه ی پرداختی در یک دانشگاه دولتی عمدتا اجاره بهای خوابگاه است و این دانشگاه ها شهریه ندارند.

هزینه های خوابگاه و شهریه در دانشگاه های خصوصی بیشتر است. از طرفی نیز خوابگاه های دانشگاه های خصوصی امکانات رفاهی بیشتری را فراهم می کنند.

به منظور اقامت در ترکیه، یک دانشجوی معمولی در ترکیه ماهیانه باید حداقل 500 دلار آمریکا را برای مخارجی چون مسکن، غذا، پوشاک، سرگرمی، حمل و نقل و هزینه های مکالمه هزینه کند. هزینه ی کتاب و غیره نیز بین 200 تا 250 دلار آمریکا است.

لازم به ذکر است که هزینه زندگی و تحصیل در ترکیه بسیار وابسته به سبک زندگی، منطقه محل زندگی و مقطع تحصیلی و دانشگاه محل تحصیل می باشد.

دانشگاه های ترکیه

در ترکیه دوره ی کارشناسی 4 سال است. برای پذیرش در مقطع کارشناسی یا کارشناسی ارشد باید در آزمون ورودی جداگانه ای که هر دانشگاه برگزار می کند شرکت کنید و در واقع آزمون سراسری به شکلی که در کشور ما رایج است(کنکور) در ترکیه وجود ندارد.

دوره ی کارشناسی ارشد و دکتری نیز معمولا به ترتیب 2 و 4 سال به طول می انجامند.

بیشتر دانشگاه های مطرح ترکیه در شهر های آنکارا و استانبول قرار دارند. برای اقامت پس از تحصیل در ترکیه با تعدادی از دانشگاه های برتر ترکیه در رتبه بندی Q.S آشنا می شویم.

دانشگاه فنی خاورمیانه (METU)

این مرکز دانشگاهی دولتی یکی از بهترین دانشگاه های ترکیه بوده و در آنکارا واقع است.

دانشگاه بغازیچی

این دانشگاه انگلیسی زبان اولین دانشگاهی است که ایالات متحده در یک کشور تاسیس کرده است. بغازیچی یک دانشگاه دولتی بوده که در شهر استانبول واقع است.

دانشگاه کوچ

این دانشگاه غیر انتفاعی یکی از 10 دانشگاه برتر ترکیه می باشد.

مقاله پیشنهادی:لیست دانشگاه های ترکیه

هزینه های زندگی و تحصیل در ترکیه

  • هزینه های رستوران
  • یک وعده غذا در یک رستوران ارزان: 20 لیره
  • غذا در یک رستوران متوسط (برای دو نفر): 70 لیره
  • غذا در مک دونالد: 17 لیره
  • منوی دانشجویی: حدود 5 لیره
  • هزینه های سوپر مارکت
  • نان: 84/1 لیره
  • آب معدنی (هر لیتر): 5/1 لیتر
  • تخم مرغ (12 عدد): 6/7  لیره
  • 1 کیلو گرم پنیر محلی: 94/10 لیره
  • گوجه فرنگی (1 کیلوگرم): 82/1 لیره
  • سیب زمینی (1 کیلوگرم): 26/1 لیره
  • پیاز (1 کیلوگرم): 08/1 لیره

اخذ اقامت پس از تحصیل در ترکیه

دانشجویانی که در دانشگاه های ترکیه تحصیل کرده و یا در موسسات آموزش عالی این کشور مشغول به تحصیل بوده اند، می تواننداقامت ترکیه را اخذ کنند. اقامت دانشجویی حداکثر به اندازه مدت تحصیل داده می شود.

افرادی که برای اولین بار قصد تحصیل در ترکیه دارند، مدارک زیر را باید داشته باشند:

  • اخذ ویزای دانشجویی از کنسولگری ترکیه در کشور خود
  • چهار قطعه عکس در اندازه عکس گذرنامه
  • فرم درخواست (Application Form) اقامت
  • به همراه داشتن اصل و کپی صفحات گذرنامه. صفحه عکس دار، صفحه مهردار آخر، صفحه ای که حاوی اعتبار و تاریخ انقضاء گذرنامه است و صفحه ای که ویزای دانشجویی ترکیه در آن قرار دارد صفحاتی هستند که کپی آن ها مورد نیاز است.
  • گواهی ثبت نام از دانشگاه یا مدرسه
  • گواهی اثبات کننده این که پول کافی جهت حمایت مالی از دانشجو وجود دارد.
  • رضایت نامه پدر و مادر برای دانش آموزان زیر 18 سال مورد نیاز است که باید به زبان ترکی ترجمه شود.

انواع اقامت در ترکیه

به طور کلی امکان اخذ دو نوع اقامت وجود دارد: اقامت کوتاه مدت _ اقامت بلند مدت.

  • اقامت کوتاه مدت معمولا یکساله است. افرادی که برای کار، تحصیل و یا به مقاصد گردشگری به ترکیه سفر می کنند می توانند اقامت کوتاه مدت کشور ترکیه را دریافت کنند.
  • اقامت بلند مدت برای افرادی که برای مدتی معین اقامت کوتاه مدت خود را حفظ کنند، قابل استفاده است. برای اخذ اقامت بلند مدت در ترکیه کافی است 8 سال و یا 5 سال متوالی از اقامت کوتاه مدت گذشته باشد.

قوانین اقامت و کار در ترکیه

دانشجویان تحصیلات تکمیلی خارجی (کارشناسی ارشد و دکتری) اجازه کار دانشجویی در ترکیه را دارند. فارغ التحصیلان دانشگاه های ترکیه پس از خروج از دانشگاه، یک سال فرصت دارند با تمدید ویزای خود برای کاریابی در ترکیه اقدام کنند.

کار کردن در ترکیه مستلزم کسب مجوز کار است. مجوز کار در ترکیه را وزارت کار و امور اجتماعی ترکیه صادر می کند.دانستن زبان ترکی استانبولی را می توان کلید موفقیت شغلی در ترکیه نامید. چون اکثر مردم ترکیه زبان انگلیسی نمی دانند، متقاضیان کار باید با زبان ترکی آشنا باشند.

تفاوت اقامت با تابعیت (شهروندی) در این است که اقامت در یک کشور مزایای تابعیت را ندارد. افراد مقیم امکان گرفتن بسیاری از پست ها و مشاغل را ندارند و نمی توانند در کشور ترکیه رأی بدهند.

در پایان

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید همه روزه از ساعات 9 الی 18 با موسسه حقوقی آوات تماس گرفته و با وکلای مجرب ما مشاوره شوید. همچنین می توانید فرم ارزیابی مهاجرتی ما را پر کنید و از طریق آن مشاوران ما تمام شرایط شما را بررسی کرده و با شما تماس می گیرند و راه کارهای لازم را به شما عزیزان بیان می کنند.

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *