پناهندگی, فرانسه

پناهندگی در فرانسه

پناهندگی در فرانسه

پناهندگی در فرانسه و اقدام به مهاجرت به کشور فرانسه از راه پناهنده شدن به این کشور راه حلی پرخطر به منظور مهاجرت به فرانسه محسوب می شود. از این جهت این روش به هیچ عنوان به افرادی که متقاضی مهاجرت به فرانسه هستند پیشنهاد نمی شود و افراد متقاضی این امکان را دارند که از طریق قانونی و بی خطر جهت اخذ اقامت و تابعیت کشور فرانسه اقدام نمایند.

معایب پناهندگی در فرانسه

ناامنی راه ها علی الخصوص راه های آبی و عبور غیرقانونی از راه های پرخطر و پرریسک مرزها سبب آن شده که در هر سال تعداد زیادی از افراد متقاضی پناهندگی جان خود را از دست بدهند. شرایط نامطلوب کمپ هایی که محل نگهداری پناهندگان هستند از نظر رعایت نظافت و بهداشت، بالا بودن میزان ارتکاب جرم و جنایت در نواحی کمپ ها، عدم امکان ورود و بازگشت به وطن پس از پناهندگی در خارج از کشور و اثرات منفی آن از نظر روحی و روانی، عدم اجازه اشتغال به کار برای پناهندگان، برخورد نژادپرستانه به فرد پناهنده، آوارگی افراد پناهنده و عدم رعایت بعضی از حقوق قانونی این عده از جمله مشکلات و معایب پناهندگی در فرانسه به حساب می آید.

امروزه تعداد زیادی از کشورهای اروپایی نظیر کشور فرانسه به علت مهاجرت پناهندگان از کشورهایی همچون سوریه، افغانستان و کشورهای آفریقایی و متعاقب آن انتقال امراض مسری به کشور آنها شرایط اخذ پناهندگی را بسیار سخت تر از قبل کرده اند. علاوه بر این به دلیل آن که بسیاری از متقاضیان جهت اخذ پناهندگی در فرانسه به دروغ متوسل می شوند به طور معمول سخت گیری هایی در این مورد اعمال می گردد.

نحوه درخواست پناهندگی در فرانسه

افرادی که نگرانی از مورد اذیت و آزار قرار گرفتن در کشور خود به علت های گوناگون به طور مثال عضویت در یکی از گروه های اجتماعی خاص، داشتن عقاید مذهبی یا سیاسی، عدم برخورداری از امنیت و … دارند می توانند جهت اخذ پناهندگی درخواست دهند. هر کدام از کشورهای اروپایی در رابطه با مساله پناهندگی قوانین خاص خودشان را دارند اما در این میان قوانین پناهندگی در کشور فرانسه قدری شدیدتر و سخت گیرانه تر از مابقی این کشورها می باشد.

روال کار در زمینه درخواست پناهندگی  به این صورت است که فرد متقاضی پناهندگی در فرانسه می بایست در ابتدای کار به اداره پلیس مراجعه کرده و فرم مخصوصی را به زبان فرانسه تکمیل نماید و پس از آن به مدت 21 روز زمان در اختیار وی خواهد بود که فرم مربوطه را به همراه تمامی مدارک و شواهد خود که درخواست پناهندگی وی را اثبات می کنند به سازمان پناهندگی فرانسه (افپرا) ارسال کند. افپرا می تواند از طریق تشکیل جلسه ای به منظور مصاحبه حضوری در رابطه با درخواست فرد متقاضی برای پناهندگی در فرانسه تصمیم گیری کند. همچنین قادر خواهد بود جلسه مصاحبه را تشکیل ندهد. در صورتی که جلسه مصاحبه حضوری تشکیل گردد استفاده از یک مترجم برای فرد متقاضی بلامانع خواهد بود.

اگر مشخص شود فرد متقاضی پناهندگی قبل از ورود به خاک فرانسه از یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا عبور کرده است به درخواست پناهندگی او رسیدگی نخواهد شد و باید به همان کشور برگردد و در صورتی که از چند کشور اروپایی عبور کرده باشد به اولین کشوری که از آن عبور کرده است بازگردانده خواهد شد. لازم به ذکر است به همراه نداشتن شناسنامه، پاسپورت و سایر مدارک شناسایی در روند پرونده پناهندگی متقاضی و رسیدگی به آن خللی ایجاد نمی کند. در شرایطی که افپرا با درخواست متقاضی مبنی بر پناهندگی موافقت کند کارت زردی با سه ماه اعتبار از سوی اداره پلیس برای وی صادر می گردد. فرد متقاضی بعد از آن می تواند به اداره پلیس مراجعه کرده و درخواست صدور کارت اقامت 10 ساله نماید.

درخواست تجدید نظر از دادگاه ملی پناهندگان در فرانسه

در صورتی که افپرا با درخواست فرد متقاضی برای پناهندگی موافقت نکند وی قادر خواهد بود ظرف مدت 30 روز درخواست تجدید نظر خود را به دادگاه ملی پناهندگان ارائه کند. دادگاه در صورت نیاز جلسه ای تشکیل می دهد و زمان جلسه را حداقل پانزده روز قبل از آن که جلسه تشکیل شود به اطلاع فرد متقاضی خواهد رساند. در صورتی که جلسه علنی دادگاه تشکیل گردد استفاده از یک مترجم برای فرد متقاضی بلامانع خواهد بود.

رای دادگاه حداکثر یک ماه بعد از تشکیل جلسه آن صادر می شود و در صورتی که با درخواست پناهندگی فرد متقاضی موافقت به عمل آید اداره پلیس برای فرد متقاضی کارت زرد با اعتبار 3 ماهه صادر می نماید. بعد از آن فرد متقاضی می تواند از طریق مراجعه به اداره پلیس نسبت به درخواست کارت اقامت 10 ساله اقدام نماید. اما چنانچه با درخواست فرد متقاضی موافقت نگردد وی می بایست حداکثر ظرف مدت 1 ماه از کشور فرانسه بیرون برود. درخواست تجدید نظر نسبت به رای دادگاه ملی پناهندگان فرانسه و رسیدگی مجدد به پرونده فقط از طریق ارائه شواهد و مدارک جدیدی که پس از تاریخ صدور رای دادگاه ملی پناهندگان فرانسه به دست آمده اند به اداره پلیس امکان پذیر خواهد بود.

حق اشتغال به کار برای افراد متقاضی پناهندگی

به صورت کلی چنانچه درخواست افراد متقاضی پناهندگی با گذشت یک سال از ارائه آن توسط افپرا مورد بررسی قرار نگرفته باشد و تصمیم نهایی در رابطه با قبول یا رد پناهندگی این افراد اتخاذ نشده باشد و نیز زمانی که تقاضای پناهندگی توسط افپرا مردود اعلام شده باشد. این دسته از افراد تقاضای تجدید نظر از دادگاه ملی پناهندگان کرده باشند اجازه خواهند داشت به اشتغال به کار در فرانسه بپردازند.

پناهندگی افراد زیر ۱۸ سال در فرانسه

اگر فردی که تقاضای پناهندگی را دارد زیر18 سال سن داشته باشد و بدون همراهی سرپرست خود وارد خاک فرانسه شود شخصی به عنوان کفیل یا نماینده وی به منظور نظارت بر منافع فرد متقاضی در جریان رسیدگی به تقاضای پناهندگی در فرانسه تعیین می شود. گفتنی است تنها در صورتی که نماینده فرد متقاضی تعیین گردد درخواست پناهندگی وی به وسیله افپرا رسیدگی می گردد. اگر فرد متقاضی پناهندگی در فرانسه زیر14 سال سن داشته باشد انگشت نگاری از وی انجام نمی شود اما انجام انگشت نگاری از اشخاص بالای 14 سال تا 18 ساله بلامانع خواهد بود.

در پایان

شما عزیزان می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر  در زمینه راه های قانونی اقامت فرانسه همه روزه از ساعت 9 الی 17 با موسسه مهاجرتی آوات تماس حاصل فرمایید و با وکلای مجرب ما مشاوره شوید همچنین شما می توانید فرم ارزیابی ما را پر کرده و از طریق آن مشاوران ما شرایط شما را بررسی می کنند و برای ارائه مشاوره با شما تماس خواهند گرفت.

به این نوشته امتیاز بدهید post

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *