آلمان, تحصیلی

شرایط دوره رزیدنتی پزشکی در آلمان

شرایط دوره رزیدنتی پزشکی در آلمان

در حقیقت علم پزشکی همواره سعی کرده تا سلامت جامعه را ارتقاء بخشد و روش های درمانی جدیدتر و موثرتری را برای انواع بیماری ها کشف کند. علم پزشکی در سراسر جهان یک هدف را دنبال می کند و آن درمان انواع بیماری هاست. پزشکی شامل روش های درمانی گوناگونی است و پزشکان باید با توجه به هر بیماری روش درمانی خاصی را استفاده کنند. در نهایت می توان گفت که علم پزشکی یعنی نحوه تشخیص و درمان انواع بیماری. پزشکی دوره های مختلفی را شامل می شود که این مطلب راجع به شرایط رزیدنتی پزشکی در آلمان برای آگاهی شما عزیزان نوشته شده است.

شرایط تحصیل پزشکی در آلمان

از شرایط تحصیل در رشته پزشکی در کشور آلمان می توان به موارد ذکر شده در جدول زیر اشاره کرد:

  1.  ارائه مدارک تحصیل یکی از مهم ترین شرایط تحصیل در رشته پزشکی می باشد که باید تمامی مدارک تحصیلی خود را به این مراکز ارائه نمایید. مدرک دیپلم کشور های اتحادیه اروپا معمولا هم سطح با مدرک دیپلم آلمان در نظر گرفته می شود اما دیپلم کشور هایی که خارج از اتحادیه اروپا واقع شده اند با یکدیگر متفاوت بوده و باید مورد بررسی قرار گیرد و در صورتی که مدرک دیپلم وی مورد قبول نباشد باید یک دوره آموزشی طی نموده و پس از قبولی در آزمون های مربوطه واجد شرایط تحصیل در رشته پزشکی در کشور آلمان خواهد شد.
  2.  داشتن مدرک زبان انگلیسی از دیگر موارد مورد نیاز خواهد بود چرا که برخی مفاهیم به زبان انگلیسی بوده و دانشجو برای درک این مفاهیم باید دانش زبان انگلیسی داشته باشد. چنانچه دانشجو متقاضی دانش زبان لاتین نیز داشته باشد برای وی امتیاز محسوب شده اما ضروری نخواهد بود.
  3. دانشجو متقاضی باید در سطح های بالا آموزش دیده و با تمامی علوم فیزیک، شیمی و بیولوژی آشنایی کامل داشته باشد.
  4.  دانشجو باید تمامی شرایط تحصیل رشته پزشکی را پذیرفته باشد به این منظور که باید توانایی مقابله با استرس وارده را به دلیل زیاد بودن ساعات کلاس ها داشته باشد. کلاس های دوره پزشکی آلمان معمولا 25 الی 30 ساعت در هفته خواهد بود. همچنین باید در نظر داشته باشید که حضور در این کلاس ها اجباری خواهد بود و در صورت غایب بودن برخورد خواهد شد.
  5.  دانشجویانی که عضو اتحادیه اروپا هستند به سادگی می توانند در این کشور به تحصیل بپردازند اما دانشجویان خارج از اتحادیه اروپا باید ویزای تحصیلی آلمان را اخذ نموده و اقامت آلمان را کسب نموده باشند
  6.  برخی از دانشگاه های آلمان ممکن است از دانشجو نتایج آزمون testAS exam را نیز درخواست نمایند.

برای مطالعه ی بیشتر پیشنهاد می کنیم به مقاله ی شرایط تحصیل پزشکی در آلمان مراجعه کنید.

دوره رزیدنتی چیست؟

دوره رزیدنتی (دستیاری پزشکی) یا تخصص پزشکی مخصوص کسانی است که مدرک پزشکی عمومی خود را اخذ کرده اند و قصد دارند در یک رشته تخصصی ادامه تحصیل دهند. اکثر دانشجویان پزشکی پس از اتمام دوره تحصیلی خود برای ادامه تحصیل وارد دوره رزیدنتی می شوند تا در یکی از شاخه های پزشکی تخصص بگیرند. پس از گذراندن دوره انترنی (دوره کارورزی) دانشجویان می توانند در دوره های تخصص شرکت کنند.

مدت زمان تحصیل در دوره رزیدنتی بستگی به تخصص انتخابی فرد دارد. ممکن است این دوره بین 2 تا 7 سال طول بکشد. برخی از حوزه‌های تخصصی این دوره شامل تخصص داخلی، کودکان، فوریت های پزشکی، روانپزشکی، اطفال، چشم پزشکی، رادیولوژی و بیهوشی است که معمولا پزشکان در دوره رزیدنتی حقوق دریافت می کنند.

اگر قصد دارید دوره رزیدنتی خود را در آمریکا بگذرانید اولین کار شما این است که باید در امتحان USMLE شرکت کنید و در این امتحان نمره ی قبولی را کسب نمایید. سپس می توانید برای تحصیل در دوره رزیدنتی اقدام کنید.

در مرحله ی بعد یک امتحان تنها برای داشتن اجازه طبابت درآمریکا برگزار می شود. داشتن مدرک تافل یا آیلتس برای شرکت در این دوره ها الزامی است. لازم است بدانید اکثر دانشگاه های جهان در دوره رزیدنتی از دانشجویان بین المللی استقبال می کنند.

تحصیل در دوره رزیدنتی در هریک از دانشگاه های جهان شرایط و قوانین خاص خود را دارد. برای تحصیل در دوره رزیدنتی باید به سایت دانشگاه مورد نظر خود مراجعه کنید و شرایط اخذ پذیرش در این دوره را مطالعه نمایید. پس از گذراندن دوره رزیدنتی به عنوان یک پزشک متخصص مشغول به کار شوید.

رزیدنتی پزشکی در سیستم پزشکی آلمان

شرایط دوره رزیدنتی پزشکی در آلمان

شرایط دوره رزیدنتی پزشکی در آلمان

ما چندین نوع بیمارستان در آلمان داریم؛ از جمله:

  •  بیمارستان‏ های دانشگاهی (Universitätsklinikum) بیمارستان ‏هایی هستند که مستقیماً زیر نظر دانشگاه اداره می ‏شوند.
  •  بیمارستان‏ های آموزشی آکادمیک (Akademisches Lehrkrankenhaus). این‏ ها بیمارستان‏ هایی هستند که مستقیماً در تملک دانشگاه نیستند، ولی با دانشگاه همکاری آموزشی دارند و با دانشگاه کار آموزشی انجام می‏ دهند. یعنی دانشگاه ‏ها، دانشجوهای خود را برای دوره ‏های عملی، در طی مدت تحصیل پزشکی یا تحصیل مقاطع تخصصی، به این بیمارستان‏ ها می‏ فرستند.
  •  بیمارستان‏ های خصوصی (Privat) هستند که خود این‏‌ها هم انواع و اقسام دارند. بیمارستان‏ هایی که در تملک شهرداری‏ ها هستند. بیمارستان‏ هایی که در تملک کلیساها و نهادهای مذهبی هستند و یا بیمارستان ‏هایی که کاملاً خصوصی‏ اند و زیر نظر بخش خصوصی اداره می ‏شوند.

مقاله پیشنهادی: شرایط مهاجرت پزشکان به آلمان

دوره فلوشیپ رزیدنتی پزشکی در آلمان

پس از اتمام تحصیل در دوره رزیدنسی شما می توانید در دوره فلوشیپ مربوط به تخصص خود شرکت کنید. در این دوره مهارت های عملی پزشکی در تخصص موردنظرتان افزایش می یابد. گذراندن این دوره برای تمام پزشکان ضروری است.

تنها پزشکانی که قصد دارند در بیمارستان های بزرگ کار و یا تدریس کنند باید این دوره را بگذرانند. ممکن است یک سال دوره رزیدنسی به دوره فلوشیپ داوطلبان اضافه شود. معمولا برای هر تخصص دوره های فلوشیپ گوناگونی وجود دارد.

در طول دوره فلوشیپ حقوق دریافت می کنید. برای مثال: پزشکان در آمریکا برای دوره فلوشیپ سالانه بین 54,107 تا 71,167 دلار حقوق دریافت می کنند.
میزان حقوق پزشکان در دوره فلوشیپ به اینکه چند سال از زمان دریافت مدرک پزشکی شان گذشته باشد، بستگی دارد. هر چه این مدت طولانی‌تر باشد حقوق پزشک متخصص بیشتر می شود.

بیشتر دانشگاه های پزشکی برای دوره فلوشیپ بورسیه های زیادی را ارائه می دهند شما هم می توانید از این بورسیه ها استفاده کنید. اکثر پزشکان بین المللی می توانند برای دوره‌های فلوشیپ از دانشگاه های معتبر جهان بورسیه اخذ کنند.

شما می توانید با بررسی سایت دانشکده‌های پزشکی از فلوشیپ های ارائه شده برای تخصص خود مطلع شوید و برای ثبت نام در دوره های فلوشیپ اقدام کنید.

اگر قصد دارید رزومه تحصیلی و کاری خود را قوی کنید می توانید در دوره‌های فلوشیپ شرکت کنید. داشتن فلوشیپ می تواند بر میزان حقوق دریافتی شما تاثیر بگذارد.

گذراندن این دوره شما که قصد دارید در بیمارستان‌های بزرگ بین المللی مشغول به کار شوید، لازم است. داشتن فلوشیپ در رزومه کاری و تحصیلی در سراسر جهان یک مزیت بزرگ محسوب می‌شود و درجه علمی را ارتقاء می‌بخشد.

مقاله پیشنهادی: کم هزینه ترین کشورها برای تحصیل پزشکی

شیوه های پذیرش دوره‌های تخصصی رزیدنتی پزشکی

شرایط دوره رزیدنتی پزشکی در آلمان

شرایط دوره رزیدنتی پزشکی در آلمان

1. بدون دریافت حقوق و دستمزد (پزشک مهمان)

در این روش شما به عنوان گاست دوره تخصصی خود را بدون حقوق سپری می کنید. مدارک مهم موردنیاز برای اخذ این نوع از پذیرش عبارتند از:

  • مدرک زبان برای اخذ اجازه کار و ویزا شما باید مدرک B2 آلمانی را داشته باشید.
  •  مدرک بورسیه یا نامه حمایت مالی (Stipendium) یعنی گواهی مبنی بر دریافت مبلغی از یک کلینیک یا بیمارستان یا سازمان دولتی در کل مدت زمان تحصیل از ایران می‌باشد.

در اکثر ایالت ها این گواهی حتماً باید از سازمان دولتی باشد و بعضی ایالت ها گواهی کلینیک یا بیمارستان خصوصی را نیز قبول نمی کنند.
چون در آلمان کار در دوره رزیدنتی بدون دریافت پول امکان‌پذیر نمی‌باشد و شما با دادن این گواهی مدعی می‌شوید که مبلغی را ماهیانه از کشور خود دریافت می‌کنید.

2. با دریافت حقوق و دستمزد

در این روش شما به عنوان اسیستانت (Assistenzärtz)دوره تخصصی خود را با حقوق سپری می کنید،
عملاً شانس کمتری برای گرفتن پذیرش به عنوان اسیستانت با حقوق کامل برای پزشکان غیراروپایی وجود دارد.
این سخن در مورد بیمارستان‌های دانشگاهی صادق است ولی در بیمارستان‌های آکادمیک و خصوصی امکان دریافت حقوق وجود دارد.

در پایان

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید همه روزه از ساعات 9 الی 17 با موسسه حقوقی آوات تماس گرفته و با وکلای مجرب ما مشاوره شوید. همچنین می توانید فرم ارزیابی مهاجرتی ما را پر کنید و از طریق آن مشاوران ما تمام شرایط شما را بررسی کرده و با شما تماس می گیرند و راه کارهای لازم را به شما عزیزان بیان می کنند.

 

سوالات متداول

1. یک رزیدنت در آلمان چقدر درآمد دارد؟

  • یک رزیدنت در کشور آلمان بین 5000 تا 6000 یورو در ماه درآمد دارد که با توجه به تجربه و سابقه ی کاری به مبلغ قابل توجهی افزایش می یابد.

2. آیا بعد از فارغ التحصیلی می توان به عنوان پزشک در آلمان مشغول به کار شد؟

  •  سالهاست که یکی از بیشترین درآمدها در این کشور به پزشکان تعلق دارد و دلیل آن نیاز شدید این کشور در بیمارستان به پزشکان متخصص است.

3. حقوق پزشکان آلمانی از کجا  پرداخت می شود؟

  • حقوق پزشکان شاغل در آلمان از بودجه ی بیمارستان هایی پرداخت می شود که در آن مشغول به کار هستند.

4. کدام گرایش پزشکی بیشترین درآمد را در این کشور دارند؟

  •  طبق آمارهای این کشور پزشکان ارتوپدی و رادیولوژیست ها در درجه ی اول و بعد از آن‌ها متخصصین قلب و عروق بیشترین در آمد را دارند.

5. بیشترین حقوق برای یک دندانپزشک چه مقدار است؟

  •  در کشور آلمان متوسط حقوق دندانپزشکان بین 4000 تا 14000 یورو است.

6. بهترین دانشگاه پزشکی آلمان چه نام دارد؟

  • دانشگاه های زیر از بهترین دانشگاه های پزشکی آلمان می باشند:
  • Heidelberg University
  • University of Munich
  • Humboldt-Universität zu Berlin

7.کدام یک از دانشگاه های آلمان رایگان است؟

1.5/5 - (2 امتیاز)

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *