آلمان, پناهندگی

شرایط پناهندگی آلمان چگونه است؟

شرایط پناهندگی آلمان چگونه است؟

پناهندگی آلمان برای کسانی­ است که ناعادلانه تحت پیگرد قانونی هستند و جانشان در خطر است یا مورد آزار و اذیت های مذهبی، سیاسی، نژادی، …. قرار می گیرند نه کسانی که وضع اقتصادی بدی دارند.

نکته مهمی که در این باره وجود دارد و باید مورد توجه قرار گیرد این است که شرایط کمپ های پناهندگی آلمان نامناسب است و وجود افراد با فرهنگ های متفاوت گاها باعث تنش و درگیری می­ شود و افراد در اتاق های چند نفره سکونت می ­یابند.

پناهندگی در آلمان

مردم آلمان نسبت به پناهندگی در آلمان دید منفی دارند. درخواست پناهندگی در فرودگاه کار بسیار اشتباهی است به دو دلیل ناباورانه بودن این عمل و اینکه این کار باعث می­ شود شخص زمان کمی برای ارائه ی دفاعیات خود داشته باشد.

بلافاصله پس از ورود به خاک آلمان افراد باید درخواست پناهندگی آلمان را به اداره کل مرزی یا اداره پلیس ثبت گردانند. این افراد در مراکز پذیرش اولیه اقامت طی 6 ماه اول نگهداری می­ شوند و پس از آن به مراکز اقامت های جمعی و غیرمتمرکز برده می ­شوند.

در این مدت زمان پناهندگان در آلمان پاسپورت آبی اخذ می کنند و از حقوقی که شامل: جای خواب،خوراک، بهداشت رایگان و پاس سفید (اجازه سفر به کشورهای دیگر بجز کشور مبدا به آن ها داده می ­شود.) برخوردار می­ شوند.

و تا مشخص نشدن وضعیت حقوقی متقاضی اجازه کار ندارد. پس از انتقال افراد به کمپ ها از آن ها انگشت نگاری شده و عکس گرفته می شود جهت ثبت اطلاعات در سیستم این کار به منظور مشخص شدن آن­ست که آیا فرد در کشور دیگری پناهندگی اش به ثبت رسیده است یا خیر.

طبق قوانین دوبلین از درخواست های پناهندگی متعدد جلوگیری می ­شود و طبق آن اولین کشور اروپایی که شما وارد آن می­ شوید و اثر انگشت دارید یا ویزای آن را دارید مسئول پناهندگی شما خواهد بود یعنی: اگر قبلا در یکی از کشورهای اروپایی که شامل این پیمان نامه هستند درخواست شما ثبت بشود در دیگر کشورها پیمان دوبلین قابل بررسی نخواهد بود و شما باید به کشور اول بازگردید.

برای مثال: یونان و ایتالیا که دروازه های اروپا هستند و افراد با رفتن به این کشورها به مقصد آلمان درخواست پناهندگی می­ دهند و دچار این مشکل می­ شوند چرا که سفر آن ها مستقیم نبوده و به کشور اول فرستاده می­ شوند.

شرایط پناهندگی آلمان چگونه است؟

شرایط پناهندگی آلمان چگونه است؟

قوانین جدید آلمان

طبق قوانین جدید آلمان پناهجویانی که اخراج شده اند و کشور را ترک نکرده اند،دولت آلمان حق زندانی کردن آن ها را دارند، اما در صورت مخفی شدن و یا فرار کردن این افراد به مدت 10 روز بازداشت شده و اخراج خواهند شد.

اما کشور آلمان به منظور حمایت و حفاظت از خانواده تحت شرایطی خاص پناهندگی در آلمان این افراد را می ­پذیرد:

1

 اگر بدون سرپرست درخواست پناهندگی در آلمان را داده باشید و زیر  18 سال سن داشته باشید.

2

 اعضای خانواده­ ی شما در آلمان زندگی می­کنند و یا در اخذ پناهندگی در آلمان موفق بودند.

3

 حاملگی یا شدیدا مریض بودن به طوری که شرایط سفر مهیا نباشد با تایید پزشک.

اما اگر آلمان مسئول پناهندگی شما باشد: مامورین اداره ­ی فدرال از شما 2 مصاحبه به فاصله ­ی 10-20 روز می گیرند که در مصاحبه ­ی اول درباره­ی چگونگی ورود به آلمان و درمصاحبه­ ی دوم (کیس) درباره­ ی دلایل پناهندگی شما و اینکه چه مشکلی در ایران داشتید از شما سوال می­ پرسند و در جهت پیشبرد اخذ پناهندگی در آلمان باید مصاحبه ایی واقعی به دور از تملق انجام دهید.

در زمان انجام مصاحبه باید گرایش خود را نسبت به مشکل مورد نظری که باعث درخواست پناهندگی در آلمان شده را بیان کنید. صرف گفتن این‌که شما در خطر هستید برای قبولی در مصاحبه کافی نمی ­باشد.

برای مثال

اگر قوانین با قوانین بین الملل در تناقض باشد باید مورد اثبات قرار گیرد؛ یعنی شما باید قدرت استدلال یک موضوع واحد را داشته باشد نه صرف ترس از ماندن در کشور خود را. اگر در هنگام مصاحبه به سوالی برخورد کردید که قبل تر به آن فکر نکرده بودید و پاسخ مشخصی نداشتید سعی کنید پاسخی ندهید و یا بگویید حضور ذهن ندارم، چون در صورتی که پاسخی اشتباه یا غیر واقعی دهید طبعات بدی خواهد داشت.

یکی دیگر از موارد مورد توجه در بحث پناهندگی در آلمان کیس نبودن خدمت سربازی است به عنوان مثال؛ اگر فرد در هنگام جنگ از کشور فرار کند و پناهنده شود حکمش حتی ممکن است اعدام باشد(ایران) اما در زمان صلح اگر سربازی نرود جزو کیس پناهندگی محسوب نمی­شود.

کسری خدمت به معنای کمک به نظام حاکم است(مثلا بسیج)که این موارد برای مصاحبه گرهای پناهندگی در آلمان بسیار امر مهمی است،اینکه شما کجا و در چه قسمتی در حال گذراندن دوران سربازی خود هستید مهم است؛طبق قوانین پناهندگی در آلمان اگر فرد در قسمت زندان ها مشغول به خدمت باشند.

هرچند از روی اجبار امکان گرفتن پناهندگی در آلمان برای این افراد وجود ندارد و هرچه فعالیت بااین سازمان بیشتر باشد سخت گیری نیز در این امر بیشتر است، اما نباید باعث این شود که فرد در هنگام مصاحبه این قسمت را حذف کند و یا از ارائه ­ی مدارک مرتبط سرباز زند.

بررسی مراحل قوانین پناهندگی به آلمان

  • ورود به آلمان و شرایط آن در قوانین پناهندگی در آلمان

پس از اینکه شما به آلمان ورود کردید از شما خواسته می شود درخواست پناهندگی خود را ثبت کنید که این در خواست شامل موارد نام، کشور، شهر مبدا، زبان، قومیت، تاریخ تولد می شود. همچنین به همراه درخواست از شما یک قطعه عکس و همچنین اثر انگشت دریافت می شود. نیازی به اثر انگشت برای کودکان کوچکتر از 14 سال نمی باشد. هنگامی که درخواست پناهندگی شما ثبت شود، برگه اثبات ورود به آلمان را دریافت می کنید. اثبات ورود برای پناهندگان به صورت مستقیم صادر خواهد شد. برای زمانی که شما اولین بار به آلمان ورود می کنید می توانید با ارائه مدارک شناسایی برگه اثبات ورود را دریافت کنید .

  • برنامه شما در قوانین پناهندگی در آلمان

هنگامی که درخواست خود را ارائه می دهید باید تمام اسناد و سوابق خود را به همراه آن از گواهی تولد شما و همچنین گذرنامه یا سایر مدارک مورد نیاز شما باید همراه داشته باشید زیرا اداره مهاجرت فدرال آلمان اطلاعات شخصی و محل اقامت و اداره آموزش و پرورش و میزان مهارت ها و تسلط بر زبان آلمانی شما و اینکه چگونه و از چه طریقی وارد آلمان شده اید را خواهد پرسید.

همچنین شما باید به دولت آلمان اطلاع بدهید که اعضای خانواده شما در آلمان قبلا  ساکن بوده اند و یا نه و اینکه آیا شما از طریق آن‌ها برای پناهندگی آلمان اقدام کرده اید، اگر شما برای پناهندگی آلمان اقدام کرده اید باید تصمیم بگیرید که ایا می خواهید اجازه اقامت موقتی دریافت کنید که این موضوع طول مدت پناهندگی شما را معین می کند.

  • معاهده دوبلین و قوانین پناهندگی در آلمان

بر طبق قانون دوبلین قبل از اینکه به روند پرونده پناهندگی شما رسیدگی شود اداره مهاجرت فدرال آلمان بررسی می کند که آیا مسئول پذیرش شما برای کشور خود خواهد بود یا نه. در واقع بر طبق این قانون شما تعیین نمی کنید چه کشوری شما را پذیرش کند. بر همین اساس از شما می خواهند که زمان و مکان ورود به اتحادیه اروپا را برای آن‎‌‌ها مشخص کنید و همچنین بررسی می کنند که آیا شما قبلا برای کشوری در اتحادیه اروپا درخواست پناهندگی کرده اید یا نه و اگر درخواست برای پناهندگی داشته اید چرا آن کشور درخواست شما را رد کرده است.

اگر بر اساس شرایط شرح داده شده در بالا اداره مهاجرت فدرال آلمان تصمیم بگیرد که کشور دیگری مسئول پذیرش پناهندگی شما می باشد، شما را به آن کشور معرفی کرده و همچنین شما می توانید با اطلاع از زمان درج این مورد، پرونده ای برای رسیدگی به این موضوع تشکیل داده و با درخواست وکیل، خواهان رسیدگی به درخواست پناهندگی خود باشید.

پیشنهاد می کنیم برای مطالعه ی بیشتر به مقاله ی قوانین پناهندگی در آلمان مراجعه کنید.

اگر فرد بخواهد از درخواست پناهندگی در آلمان خود صرف نظر کند

در این باره می­ توان گفت که اگر فرد در راستای گرایشات خود فعالیت هایی انجام داده باشد که خلاف قوانین کشور خود باشد باید گفت که به مشکل بر می خورد. در صورت برگشت فعالیت های وی دچار پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت. (درصورت درخواست پناهندگی سیاسی _ مذهبی در کشور مقصد، فرد صدور گذرنامه اش توقیف می­ شود.)

اما اگر تنها درخواست پناهندگی در آلمان را داده باشد و در حال حاضر به هر دلیلی منصرف شده باشد می ­تواند به کشور خود بازگردد. و مشکلی نخواهد داشت.
در طول مصاحبه پناهندگی در آلمان حتی اگر حس می کنید. برآن زبان مسلط اید این کار را برعهده­ ی مترجم قرار دهید. برای اینکه ممکن است برخی سوالات تخصصی باشد و مترجم به علت داشتن تجربه ­ی بیشتر این کار را بهتر انجام می­ دهد.

سعی کنید ساده صحبت کنید و از استفاده از ضرب المثل و الفاظ گنگ خودداری کنید چون ممکن است مترجم اشتباه برداشت کند. بنابراین مطمعن شوید که منظور شما را به درستی فهمیده و انتقال می دهد.

و باید توجه داشت که هنگام مصاحبه نباید مترجم را مورد خطاب قرار داد زیرا باعث بی احترامی به فرد مصاحبه کننده می­ شود. در صورت قبول شدن در مصاحبه اقامت محدود به شما خواهند داد و پس از 3 سال اجازه­ ی اقامت صادر می­ گردد. پس از صدور بین 330 تا 380 یورو به افراد بالای 18 داده می ­شود به منظور گذران زندگی این مبلغ جدا ازاجاره خانه است و تا زمانی پرداخت می­ شود که فرد کار بیابد. (کار یافتن یک امر اجباریست)

مقاله پیشنهادی: روش های اخذ اقامت آلمان

درخواست پناهندگی برای بار دوم

حال اگر برای بار دوم پرونده­ی پناهندگی در آلمان فرد رد شود. پرونده جدید ایجاد می­ شود که درواقع برای زمانی است که یکسری مدارک که قبلا به آن اشاره نشده است و یا اتفاقی به تازگی افتاده باشد که در جریان پرونده تاثیر داشته باشد. این پرونده­ ی جدید به این منظور ایجاد شده که دفاعیات خود را محکم ترکرده نه آن که محتوای آن را تغییر دهد.

تصمیم گیری در مورد پرونده پناهندگی در آلمان به دو صورت بررسی می­ شود:

  1.  بررسی فرمالیته. (بدون دلیل فرار فرد از کشورش مورد بررسی قرار می ­گیرد که برای زمانی است که فرد گرفتار قانون دوبلین شده.) در صورت رد شدن در این مورد فرد می ­تواند شکایت کند و یک هفته وقت دارد تقاضای فوری دهد تا زمان معلوم شدن جواب پرونده اش در آلمان بماند.
  2. بررسی محتوایی: رد ساده(دلایل قانع کننده نبوده زمان خروج داوطلبانه این افراد از آلمان یک ماهه است.) و رد بی پایه و اساس(فرد حرفی برای گفتن نداشته باشد و مصاحبه اش پر از عیب و ایراد و دروغ باشد و یا مدارک جعلی ارائه کرده باشد. در این صورت مدت زمانی که این فرد برای خروج از کشور آلمان دارد تنها یک هفته است.

درخواست پناهندگی برای سوم

شرایط پناهندگی آلمان چگونه است؟

شرایط پناهندگی آلمان چگونه است؟

اما اگر برای بار سوم پرونده­ ی پناهندگی در آلمان فرد رد شود. در صورتی می­ تواند درخواست مجدد دهد که برای مثال: قوانین تغییر کرده باشد.

مثلا یک فرد افغان در مصاحبه ایی قبلا رد شده است، اما بعد از آن مدت طالبان شهر وی را اشغال کرده اند. پس این فرد می­ تواند درخواست مجدد بدهد.

و توضیح داده شده باید منطقی باشد و نباید از صحبت های تکراری و هجو استفاده شود. تغییرات در این مرحله باید به فرد یا کشور مرتبط باشد.
برخی پس از ورود به خاک آلمان پاسپورت خود را از بین می برند و یا پاسپورت خود را تحویل نمی ­دهند.

که اشتباه است زیرا تحویل پاسپورت نشانه ­ی حسن نیت شماست و باعث می­ شود در ابتدای کار پناهندگی در آلمان به مشکل برخورد نخورید چون ذهنیت درباره­ی شما تغییر خواهد کرد.

و اگر فرد به هر دلیلی مجبور به بازگشت به ایران شود با مشکل مواجه خواهد شد. زیرا ورود به ایران تنها از راه پاسپورت و یا برگه عبور یک طرفه امکان پذیر خواهد بود. برای مثال: در افغانستان صرفا با داشتن تفاهم نامه ورود مجاز خواهد بود.

مقاله پیشنهادی: راه های مهاجرت قانونی به آلمان

 

سوال های متداول

1. آیا می توان پناهندگی را به عنوان راهی برای مهاجرت دسته بندی کرد؟

  • خیر. به هیچ عنوان هیچ موسسه ی مهاجرتی این روش را به عنوان راهی برای مهاجرت به هیچ کشوری پیشنهاد نخواهد داد. راه های بسیاری با توجه به شرایط فرد متقاضی برای مهاجرت وجود دارد.

2. برای پناهندگی چه میزان باید هزینه کرد؟

  • فرد پناهنده  از طریق ویزای توریستی و یا به صورت قاچاقی فرقی نمی کند، متحمل هزینه هایی خواهد شد که با همین مبالغ می تواند از راه های دیگر قانونی اقدام به مهاجرت کند.

3. پس از رسیدن  به آلمان، پناهنده چه مدت را باید در کمپ را بگذراند؟

  • مدت حضور در کمپ به هیچ عنوان مشخص نیست. به این نکته هم توجه کنید که این کمپ ها فاقد هرگونه امکانات رفاهی و بهداشتی هستند.

4. در صورت عدم پذیرش پناهندگی چه اتفاقی خواهد افتاد؟

  • هیچ تضمینی برای پذیرش فرد پناهنده در کشور آلمان وجود ندارد لذا در صورتی که پناهندگی او رد شد به کشور مبدا دیپورت می شود و قطعا در این کشور مشکلات خاص خودش را خواهد داشت.

5. مراکز پذیرش پناهندگان در چه شهر هایی میباشد؟

  •  این مراکز در شهر های کوچک و بزرگ مختلفی مثل بایرن و… وجود دارد.

6. در چه مواردی یک فرد مجبور به پناهندگی می شود؟

  • گاهی دلایلی چون جنگ و مشکلات مذهبی و سیاسی و مسائل اجتماعی دلایلی برای پناهندگی یک فرد خواهند بود.

7. اگر فرد بطور غیرقانونی وارد کشور آلمان شود چه کاری باید انجام دهد؟

  • در این صورت به فوریت معرفی کردن خود و داشتن دلایل قانع کننده آن کشور حق بازداشت و مجازات آن فرد را نخواهد داشت.
4.7/5 - (3 امتیاز)

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *