ترکیه

تخصص دندانپزشکی در ترکیه

تخصص دندان پزشکی در ترکیه

دندانپزشک یک فرد مجاز به انجام انواع فعالیت های حرفه ای مربوط به سلامت انسان از جمله: محافظت از سلامت دندان ها، لثه ها، دهان، فک و بافت های مجاور، تشخیص، درمان و توانبخشی اختلالات دندان و فک است. اما تخصص در دندان پزشکی در ترکیه کمی جسارت می خواهد. شما باید با تمام ابزارهای پزشکی آشنایی داشته باشید و دوره های آموزش آن را سپری کرده باشید. با این حال باز نمی توان به شما گفت متخصص دندان پزشک زیرا که تخصص در راستای تجربه شکل می گیرید. در ادامه برای بررسی شرایط تحصیل تخصص دندانپزشکی در ترکیه با ما همراه باشید.

قبل از این مطالب شاید برای شما سوال پیش بیاید که آیا رشته دندان پزشکی رشته خوبی است؟ دوره های تخصصی آن چند ساله است؟ دانشگاه های ترکیه در جهان چه رتبه دارد؟ آیا تحصیل در رشته دندان پزشکی در ترکیه فایده ای دارد؟ ما به تمام این سوالات شما پاسخ خوهیم داد پس تا انتهای مطلب با تیم آوات همراه باشید.

شرایط تخصص دندان پزشکی در ترکیه

تخصص دندان پزشکی در ترکیه

دوره تخصص دندان پزشکی در ترکیه در سال 2012 آغاز شد. شما تنها هنگامی می توانید که در بخش دولتی ترکیه مشغول به کار شوید که در کار خود متخصص باشید. اگر تازه کار هستید می توانید از بخش های خصوصی استفاده کنید و مهارت خود را در آنجا بالا برید.

برای اینکه تخصص دندان پزشکی در ترکیه دریافت کنید باید آزمون DUS را شرکت کنید. DUS آزمون ساده ای نیست. تعداد افرادی که در این آزمون قبول می شوند، بسیار کم است. بسیاری از دانشجویان در سال آخر و یا پس از فارغ التحصیلی در کلاس های DUS شرکت می کنند. هزینه سالیانه کلاس های DUS بین 1500 تا 2520 دلار است.

دوره تخصص با توجه به رشته انتخابی 3 _ 4 سال طول می کشد. دانشجویانی که به دانشگاه راه یافته اند، حقوق دریافت می کنند.

دانشجویان متخصص مانند دانشجویان دکتری، با حضور در کلاس ها، در رشته مربوطه مهارت های لازم را کسب می کنند و پس از تکمیل دوره به دندانپزشک متخصص (Exp. Dt.) تبدیل می شوند.

هزینه تحصیل دندانپزشکی در ترکیه

دانشگاه های ترکیه به دو دسته دولتی و خصوصی تقسیم می‌شوند. هزینه تحصیل دندانپزشکی در ترکیه بستگی زیادی به نوع دانشگاه دارد. بخش عمده بودجه دانشگاه های دولتی را دولت تأمین می‌کند و به همین دلیل شهریه کمتری از دانشجویان دریافت می‌کنند.

رقم شهریه در این دانشگاه ها بصورت متوسط 1000 دلار است اما برای تحصیل دندانپزشکی در دانشگاه های خصوصی ترکیه مبالغی به مراتب بیشتر (بعضا تا 9000 دلار) باید پرداخت کرد.

برای گذران یک زندگی دانشجویی در ترکیه هم باید ماهانه 350 تا 450 دلار برای خورد و خوراک و 300 تا 350 دلار برای اقامت در خوابگاه های دانشجویی پرداخت کرد. هزینه اقامت، در صورت اجاره کردن خانه به 350 تا 500 دلار افزایش پیدا می‌کند.

نکته مثبت در مورد هزینه زندگی در ترکیه تخفیف ویژه‌ای است که به دانشجویان برای استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی داده می شود.

وقتی همه جوانب شرایط تحصیل تخصص دندانپزشکی در ترکیه را کنار هم می‌گذاریم دانشگاه های ترکیه را مقصد مناسبی برای علاقمندان تحصیل تخصص دندانپزشکی می‌بینیم. مسئله فقط این است که اگر کسی بتواند از آزمون YÖS موفق بیرون بیاید می تواند براحتی در دانشگاه های ترکیه مشغول به تحصیل شود.

در کدام دانشگاه های ترکیه می توان در رشته دندان پزشکی تحصیل کرد؟

  • دانشگاه آنکارا
  • دانشگاه آتاتورک
  • دانشگاه باسکنت
  • دانشگاه بولنت اسویت
  • دانشگاه چوکوروا
  • دانشگاه کومهوریت
  • دانشگاه دیکل
  • دانشگاه اژه
  • دانشگاه ارسیس
  • دانشگاه غازی
  • دانشگاه غازیان تپه
  • دانشگاه حاجت تپه
  • دانشگاه اینونو:
  • دانشگاه استانبول
  • دانشگاه فنی کارادنیز
  • دانشگاه کریک کاله
  • دانشگاه مرمره
  • دانشگاه اوندوکوز میس
  • دانشگاه سلجوق
  • دانشگاه سلیمان دمیرل
  • دانشگاه یدی تپه
  • دانشگاه یوزونجو ییل

نحوه اخذ پذیرش برای تحصیل دندانپزشکی در ترکیه

متقاضیان تحصیل در ترکیه در رشته دندانپزشکی برای اخذ پذیرش باید با توجه به شرایط زیر اقدام نمایند:

متقاضیان برای تحصیل در ترکیه باید دارای مدرک دیپلم در یکی از رشته های ریاضی فیزیک و یا علوم تجربی باشند. همچنین نمرات دروس تخصصی آنها باید بالا باشد.

متقاضیان برای اخذ پذیرش از دانشگاه های ترکیه باید در آزمون ورودی دانشگاه ها که YOS نام دارد شرکت نمایند. هر کدام از دانشگاه های ترکیه به صورت جداگانه آزمون YOS را که شامل سوالات ریاضی، هوش و زبان است را برگزار می ­نماید.

لازم به ذکر است تحصیل در ترکیه به دو زبان ترکی و انگلیسی انجام پذیر است. بنابراین کسانی که می­ خواهند به زبان ترکی در این رشته تحصیل نمایند باید به سوالات زبان آزمون YOS پاسخ دهند. در صورت تحصیل به زبان انگلیسی پاسخگویی به سوالات زبان این آزمون ضروری نخواهد بود. کسانی که می­ خواهند دوره های تحصیل در ترکیه را به زبان انگلیسی بگذرانند باید دارای مدرک زبان با نمره آیلتس بالاتر از 5/5 باشند.

تحصیل در ترکیه 5 سال به طول می­ انجامد و هر یک سال شامل دو ترم می ­باشد.

دانشگاه های ترکیه همانند دانشگاه های ایران شامل دو دسته دولتی و خصوصی هستند که پذیرش در دانشگاه های خصوصی راحت تر و آسان تر انجام می­ گیرد اما مستلزم پرداخت شهریه بیشتر است.

چنانچه متقاضیان بخواهند به زبان ترکی تحصیل نمایند می­ توانند به راحتی در دوره های یادگیری زبان ترکی استانبولی شرکت نمایند. طول دوره 6 ماه است و متقاضیان پس از 6 ماه آموزش می­توانند مدرک خود را دریافت نمایند.

علاوه بر برگزاری آزمون YOS در برخی از دانشگاه های ترکیه آزمون دیگری به نام SAT برگزار می ­شود که دارای سطح علمی بالاتری است و به زبان انگلیسی می­ باشد.

دانشجویان دندانپزشکی در ترکیه می­ توانند در دو ترم آخر تحصیل خود در ترکیه در بیمارستان ها و یا کلینیک های این کشور به عنوان کارآموز مشغول به کار شوند و در نهایت با شرکت در یک آزمون نهایی و کسب نمره قبولی در آن مدرک خود را دریافت نمایند.

مقاله پیشنهادی:راه های مهاجرت به ترکیه

درآمد دندانپزشکی در ترکیه بیشتر است یا پزشکی ؟

درآمد پزشک و دندانپزشک به محل استخدام، موقعیت جغرافیایی و ساعات کار او بستگی دارد. یک پزشک یا دندانپزشک اگر در استخدام مؤسسات و یا وزارتخانه های دولتی باشد، بر اساس قوانین استخدامی کشور حقوق ماهانه دریافت می کند و در صورتی که مطب خصوصی داشته باشد، درآمدی به مراتب بیشتر از حقوق دولتی خواهد داشت.

البته این به میزان توانمندی و تبحر در کار و میزان جذب بیماران بستگی دارد. البته اگر پزشک یا دندانپزشک دارای تخصص یا فوق تخصص باشد، به دلیل تمایل بسیاری از مردم برای مراجعه به متخصص ها و فوق تخصص ها، می تواند درآمد بیشتری داشته باشد.

اگر قصد تحصیل دندان پزشکی در ترکیه دارید پیشنهاد می کنیم مقاله ای با نام تحصیل دندانپزشکی در ترکیه مطالعه کنید. در این مقاله به طور کامل تمام شرایط و نکات رشته دندان پزشکی در آن توضیح داده شده است.

وظایف یک متخصص دندان پزشکی در ترکیه چیست؟

• ویزیت اولیه و دادن مشاوره های لازم به بیماران
• دادن آرامش به بیماران قبل از شروع کار به خصوص در مورد کودکان و افرادی که از دندانپزشکی می ترسند.
• استفاده از روشهای مناسب برای کنترل و کاهش درد بیمار
• عکس برداری در صورت لزوم
• درمان‌های دندانپزشکی از جمله جرم‌گیری، پر کردن، کشیدن دندان و گذاشتن دندان‌های مصنوعی و روکش و بریج کردن (پل گذاشتن) و…
• اقدامات مربوط به زیبایی فک و دندانها با درخواست بیمار نظیر سفید کردن دندانها، مرتب سازی دندانها و…

در پایان

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید همه روزه از ساعات 9 الی 17 با موسسه حقوقی آوات تماس گرفته و با وکلای مجرب ما مشاوره شوید. همچنین می توانید فرم ارزیابی مهاجرتی ما را پر کنید و از طریق آن مشاوران ما تمام شرایط شما را بررسی کرده و با شما تماس می گیرند و راه کارهای لازم را به شما عزیزان بیان می کنند.

5/5 - (3 امتیاز)

نوشته های مرتبط

یک دیدگاه ثبت کنید برای “تخصص دندانپزشکی در ترکیه

  1. نازنین گفت:

    سلام من باتوجه ک اطلاعاتی ک توی سایت های مختلف خوندم متوجه شدم ک پذیرش دانشگاه های دولتی در مقطع تخصص با آزمون DUS هستش ولی درمورد دانشگاه های خصوصی چیزی نگفتین.ایا پذیرش دانشگاه های خصوصی بدون آزمونه؟

    1. مدیر سایت گفت:

      سلام و درود
      تحصیل در برخی دانشگاهها بدون آزمون میباشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *