انگلستان, تولد

اخذ تابعیت انگلستان از طریق تولد

اخذ تابعیت انگلستان از طریق تولد

موضوع اخذ تابعیت انگلستان از طریق تولد، موضوعی است که برای بسیاری از افراد که قصد اقامت در این کشور را دارند، مهم است و به دنبال کسب اطلاعات هر چه بیشتر در این باره هستند. در کل تابعیت یک کشور را داشتن می­ تواند رابطه ­ای سیاسی و البته معنوی در نظر گرفته شود که باعث ارتباط فرد با دولت یک کشور می­ شود و به تابعیت درآمدن به واسطه تولد، یکی از اصلی ­ترین انواع اخذ تابعیت یک کشور از جمله انگلستان است. تابعیت که با دو راه خاک و خون به دست می­ آید، با به دنیا آمدن فرد شروع می­ شود و در جریان زندگی می­ توان گفت: به صورت غیرارادی همراه اوست.

قانون Common Law در مورد اخذ تابعیت انگلستان از طریق تولد

در گذشته هنگامی که انگلستان یا بریتانیا، تبدیل به کشوری قدرتمند و بزرگ شد، شروع به گسترش مستعمرات خود کرد و به این ترتیب مناطقی از جمله: استرالیا، کانادا، نیوزلند و آفریقای جنوبی فعلی را به قلمرو خود افزود. قانون در آن زمان بدین گونه وضع شد که افرادی که در بریتانیا و کلیه کشورهای تحت قلمرو آن به دنیا می آمدند، بدون قید و شرط، تبعه انگلستان می ­شدند بدون این که لازم باشد والدینی بریتانیایی داشته باشند و همین گونه بود که ازدواج افراد خارجی و در ادامه تولد کودک آن­‌ها در قلمرو انگلستان باعث حصول تابعیت انگلستان برای فرزندشان می ­شد. این قانون که به اخذ تابعیت انگلستان از طریق تولد منجر می ­شد به اصل خاک معروف شد که در ادامه بیشتر مورد بحث قرار خواهد گرفت.

انواع روش­‌های اخذ تابعیت انگلستان از طریق تولد

افرادی که درباره چگونگی به تبعه انگلستان درآمدن کنجکاو هستند لازم است بدانند دو روش برای اخذ تابعیت انگلستان از طریق تولد وجود دارد، تابعیت خاک و تابعیت خون که در ادامه جزئیات آن توضیح داده خواهد شد:

درباره تابعیت خاک

یکی از راه ­های اخذ تابعیت انگلستان از طریق تولد، تابعیت خاک است. بر طبق این روش، کودکانی که در خاک انگلستان متولد می­ شوند برای همیشه تابعیت این کشور را دارند که هیچگاه قابل سلب شدن از آن‌­ها نیست (اصل تولد). بدین ترتیب طبق قانون کامن لا که قبلاً توضیح داده شد، افرادی که در خاک انگلستان متولد نشده ­اند نمی­ توانند تابع این کشور باشند به جز در موارد زیر:

فرد خود در خارج از خاک انگلستان متولد شده باشد‌، اما والدینی با اصلیت انگلیسی داشته باشد.

فرد در خارج از انگلستان به دنیا آمده باشد، اما پدری اصالت انگلیسی داشته باشد.

در سال 1984 قانون اخذ تابعیت انگلستان از طریق تولد تکمیل­ تر شد بدین صورت که:

کودکی که محل زندگی هر یک از پدر یا مادرش انگلستان باشد، تابع این کشور می ­­شود.

کودکی که هر یک از پدر یا مادر او تبعه انگلستان باشند، تابعیت این کشور را دارد.

اگر هر یک از والدین تابعیت یکی از کشورهای اروپایی و یا سوئیس را داشته باشند و کودک آن­‌ها از سال 2006 به بعد در انگلستان به دنیا آمده باشد، فرزندشان تابعیت انگلستان را پیدا می­ کند.

اگر کودکی در آسمان یا آب انگلستان یعنی در هواپیما یا کشتی متولد شود در واقع تابعیت این کشور را دارد. همچنین به دنیا آمدن در سفارت انگلستان نیز منجر به اخذ تابعیت انگلستان از طریق تولد می ­شود.

اگر کودک پدری نامشخص داشته باشد، اما در خاک انگلستان متولد شده باشد، تبعه انگلیس است.

درباره تابعیت خون یا اصل خون

در حال حاضر اخذ اقامت انگلستان از طریق خون امکان­پذیر است. تابعیت انگلستان از طریق خون به صورت­ های زیر می باشد:

اگر کودکی در خاک انگلستان به دنیا نیامده باشد، اما حداقل یکی از والدین او تبعه انگلیس باشند، تابعیت انگلستان را دارد.

اگر پدر و مادر کودکی به درستی مشخص نباشد، اما معلوم باشد که کودک به نحوی با خانواده ­ای انگلیسی تبار مرتبط است، آن کودک تابعیت انگلستان را دارد.

کودکی که در خاک انگلستان به دنیا نیامده، اما حداقل یکی از پدر یا مادر او از خدمتگزاران ملکه بریتانیا باشند، تبعه انگلستان محسوب می­ شود.

تابعیت انگلستان برای فرزند خوانده ­ها

اگر کودکی به عنوان فرزند خوانده توسط والدینی که لااقل یکی از آن­‌ها تبعه انگلستان باشد، پذیرفته شود (کودک کمتر از 18 سال سن داشته باشد)، خود نیز تبعه انگلستان محسوب می­ شود هر چند نمی ­تواند موفق به اخذ تابعیت انگلستان از طریق تولد شود. حتی در صورتی که فرزند خواندگی او لغو شود، تابعیت از او سلب نمی ­شود زیرا سلب تابعیت تقریباً در همه کشورها امری ناپسند محسوب می­ شود.

مراحل گرفتن اقامت و اخذ تابعیت انگلستان از طریق تولد

در ادامه ­ی بحث اخذ تابعیت انگلستان از طریق تولد، برای آگاهی از چگونگی و مراحل اخذ اقامت و تابعیت دوباره باید به دو اصل خاک و اصل خون برگردیم:

اصل خاک

در این مورد سه حالت وجود دارد:

اخذ اقامت و تابعیت فرزندی که والدین او قبل از به دنیا آمدنش، اقامت دائم یا تابعیت بریتانیا را داشته باشند:

طبق قوانین، اگر کودک بعد از سال 1983 در انگلستان به دنیا آمده باشد و پدر و مادر یا یکی از آن­‌ها از قبل تبعه انگلیس محسوب شده یا اقامت دائم این کشور را داشته باشد، شرایط لازم برای اخذ اقامت انگلستان را دارد. در این حالت، برای اخذ اقامت باید فرمی به نام MN1 تهیه شده و به اداره مهاجرت انگلستان تحویل داده شود. نکاتی که در این مورد باید رعایت شوند به شرح زیر است:

در برخی از کشورها قانون به این صورت است که اگر یکی از والدین کودک دارای ملیت آن کشور باشند، کودک به صورت ناخودآگاه ملیت همان کشور را کسب می ­کند. بنابر این برای اخذ اقامت انگلستان باید به این نکته توجه کرد که با گرفتن اقامت، ممکن است کودک تابعیت کشور قبلی را از دست بدهد.

اگر فرزند سن بیشتر از 17 سال و شش ماه داشته باشد باید جهت گرفتن اقامت برای بزرگسالان اقدام شود.

در مورد اخذ تابعیت انگلستان از طریق تولد می ­توان گفت: برای دسته­ ای از کودکان نیازی به ارائه درخواست برای اقامت نیست و این کودکان از ابتدا اقامت انگلستان را دارند و آن هم کودکانی هستند که والدین آن‌­ها هر دو تبعه انگلستان محسوب شوند و یا پیش از تولد کودک به مدت حداقل سه سال دارای اقامت دائم این کشور باشند و یا در حالت سوم از نیروهای نظامی بریتانیا باشند.

اخذ اقامت و تابعیت فرزندی که والدین او قبل از به دنیا آمدنش، اقامت دائم یا تابعیت بریتانیا را نداشته باشند:

اخذ اقامت برای این کودکان با شرایطی همراه است از جمله این که کودک حداقل تا سن ده سالگی را در انگلستان به سر برده باشد و خروج او از این کشور به صورت محدود باشد مگر این که دلیلی کاملاً موجه داشته باشد.

اصل خون

همان‌طور که قبلاً توضیح داده شد کودکی که پدر و مادری انگلیسی تبار داشته باشد، هر چند خارج از خاک بریتانیا به دنیا بیاید باز هم ناخودآگاه تابع این کشور به حساب می ­آید مگر این که مادر کودک انگلیسی تبار نباشد که در این حالت با ارائه فرم درخواست UKF والدین می ­توانند اقامت کودکشان را اخذ نمایند.

در پایان

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید همه روزه از ساعات 9 الی 17 با موسسه حقوقی آوات تماس گرفته و با وکلای مجرب ما مشاوره شوید. همچنین می توانید فرم ارزیابی مهاجرتی ما را پر کنید و از طریق آن مشاوران ما تمام شرایط شما را بررسی کرده و با شما تماس می گیرند و راه کارهای لازم را به شما عزیزان بیان می کنند.

به این نوشته امتیاز بدهید post

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *