استرالیا

ویزای ساب کلاس 189 استرالیا

ویزای 189 استرالیا

یکی از روش های مهاجرت به استرالیا، اخذ ویزای کار است که انواع مختلفی دارد. بنابراین اگر در شغل و حرفه خود متخصص هستید و مهارت و دانش کافی دارید، می توانید با توجه به شرایط خود یکی از انواع ویزای کار استرالیا را انتخاب نموده و از این طریق اقامت استرالیا را دریافت کنید. یکی از ویژگی های مثبت ویزای کار استرالیا این است که از طریق آن می توان اقامت دائم دریافت کرد. برخی از انواع ویزای کار استرالیا به اسپانسر نیاز دارند اما بعضی از آنها به داشتن اسپانسر نیازی ندارند و صرفا دانش، مهارت و تخصص شما مد نظر قرار می گیرد، مانند ویزای 189 که یکی از پرطرفدارترین ویزاهای کار استرالیا است. در این مطلب به ویزای 189 استرالیا پرداخته ایم و به تمامی سوالات شما در مورد شرایط این ویزا، چگونگی اخذ آن، هزینه ویزا و مدت زمان صدور ویزا، پاسخ داده ایم.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه به مقاله ویزای کار استرالیا و انواع آن مراجعه نمایید.

ویزای 189 استرالیا چه نوع ویزایی است؟

ویزای 189 یا ویزای فرد ماهر و مستقل که به آن skilled independent visa- subclass 189 گفته می شود، یکی از انواع ویزای کار استرالیا است و بدلیل اینکه به اسپانسر نیاز ندارد و از طرفی ویزای اقامت دائم استرالیا است، جز یکی از ویزاهای کاری محبوب قرار می گیرد. ویزای 189 استرالیا برای افرادی صادر می شود که در زمینه شغلی خود مهارت های زیادی دارند و توانسته اند طبق سیستم امتیازبندی به امتیاز مورد قبول برسند. شما با دریافت ویزای 189 می توانید برای همیشه در استرالیا کار و زندگی کنید و همچنین به شما اجازه تحصیل در استرالیا و استفاده از تمامی امکانات و خدمات درمانی و رفاهی داده خواهد شد. همچنین بعد از 4 سال می توانید برای شهروندی استرالیا نیز اقدام نمایید. ویزای 189 استرالیا به دو استریم تقسیم می شود که عبارتند از:

  • سنجش امتیازات Points Tested Stream: در این استریم شما به اسپانسر نیاز ندارد و قرار نیست که کارفرمایی از استرالیا شما را برای موقعیت شغلی انتخاب کند. اما توجه داشته باشید همچنان برای ارسال درخواست ویزا باید دعوتنامه دریافت کنید. در واقع اگر بتوانید طبق سیستم امتیازبندی که از طرف ادامه مهاجرت استرالیا مشخص شده است، امتیاز مورد نیاز را دریافت کنید (حداقل امتیاز 65 است)، به شما دعوتنامه برای ارسال درخواست ویزای 189 داده خواهد شد.
  • شهروندان نیوزیلند New Zealand Stream: شهروندان نیوزلند که به مدت حداقل 5 سال با ویزای 444 در استرالیا کار و زندگی کرده اند، می توانند برای این استریم از ویزای 189 اقدام کنند تا اقامت دائم استرالیا را دریافت نمایند.

ویزای 189 استرالیا

شرایط ویزای 189 استرالیا چیست؟

اگر قصد دارید برای ویزای 189 استرالیا اقدام نمایید باید شرایط زیر را داشته باشید:

  • جهت اپلای برای ویزای کار 189 دعوتنامه دریافت کرده باشید.
  • در ارزیابی مهارت قبول شده باشید.
  • سن شما زیر 45 سال باشد.
  • امتیاز شما حداقل 65 باشد.

اگر بعد از دریافت دعوتنامه برای اپلای ویزا، 45 ساله شدید، همچنان به فرایند دریافت ویزا ادامه دهید زیرا در این صورت محدودیت سنی لحاظ نمی شود. اما اگر قبل از آن سن شما 45 سال باشد، نمی توانید برای این ویزا اقدام کنید.

سیستم امتیازبندی برای ویزای 189 استرالیا چگونه است؟

در ادامه جدولی قرار دارد که از طریق آن می توانید نحوه امتیازبندی را برای ویزا کاری 189 مشاهده نمایید. این جدول توسط وزارت امور داخلی استرالیا امور مربوط به مهاجرت و شهروندی تهیه شده است:

معیارهای سنجش امتیاز

سن

18 تا 25 سال 25 امتیاز
25 تا 35 سال 30 امتیاز
33 تا 40 سال 25 امتیاز
40 تا 45 سال 15 امتیاز

سطح زبان انگلیسی

سطح Competent معادل نمره 6 آیلتس 0 امتیاز
سطح Proficient معادل نمره 7 آیلتس 10 امتیاز
سطح Superior معادل نمره 8 آیلتس 20 امتیاز

سوابق کاری

3 سال سابقه کار (خارج از استرالیا) 0 امتیاز
3 تا 5 سال سابقه کار (خارج از استرالیا) 5 امتیاز
5 تا 8 سال سابقه کار (خارج از استرالیا) 10 امتیاز
بیش از 8 سال سابقه کار (خارج از استرالیا) 15 امتیاز
1 سال سابقه کار (در استرالیا) 0 امتیاز
3 سال سابقه کار (در استرالیا) 5 امتیاز
3 تا 5 سال سابقه کار (در استرالیا) 10 امتیاز
5 تا 8 سال سابقه کار (در استرالیا) 15 امتیاز
بیش از 8 سال سابقه کار (در استرالیا) 20 امتیاز

تحصیلات

مدرک دکترا 20 امتیاز
مدرک لیسانس 15 امتیاز
مدرک فوق لیسانس با گرایش ریسرچ 10 امتیاز
مدرک دیپلم 10 امتیاز
گواهی نامه یا تقدیرنامه های مرتبط با شغل 10 امتیاز
مدرک دکترا با 2 سال کار آکادمیک (از مراکز آموزشی استرالیا) 10 امتیاز
مدرک لیسانس، دیپلم و یا گواهی تجارت (از مراکز آموزشی استرالیا) 5 امتیاز
دوره یکساله آموزش حرفه ای و تخصصی در استرالیا 5 امتیاز
مدرک معتبر زبان انگلیسی از یک انجمن زبان مورد تایید 5 امتیاز
تحصیل در یکی از مقاطع برای دریافت لیسانس، دیپلم، گواهی نامه تحصیلی در یکی از مناطق استرالیا برای حداقل 1 سال 5 امتیاز

وضعیت تاهل

همسر زیر 45 سال با سطح زبان انگلیسی معادل 6 آیلتس، مهارت های شغلی مرتبط و برای موقعیت شغلی که در لیست مشاغل با مهارت است، گزینش شده باشد. 10 امتیاز
همسر با سطح زبان انگلیسی معادل 6 آیلتس 5 امتیاز
همسر شهروند استرالیا باشد و یا اقامت دائم استرالیا را داشته باشد 10 امتیاز
مجرد بودن 10 امتیاز

 

برای ویزای 189 استرالیا به چه مدارکی نیاز است؟

در زمان اقدام برای ویزای کاری 189 استرالیا به شما چک لیست کاملی از مدارک مورد نیاز داده خواهد شد. دقت نمایید که مدارک ارسالی شما کامل باشد زیرا هرگونه نقص در مدارک در زمان اپلای ویزا، می تواند باعث طولانی شدن فرایند اخذ ویزا شود. در این زمینه می توانید از وکلای مهاجرت راهنمایی بگیرید. در اینجا اصلی ترین مدارک مورد نیاز برای ویزای 189 استرالیا لیست شده است:

  • پاسپورت
  • کارت ملی
  • مدرک مربوط به تغییر نام یا نام خانوادگی (در صورت وجود)
  • مدرک زبان انگلیسی
  • مدارک تایید شخصیت (مانند نامه عدم سوء پیشینه و فرم تکمیل شده 80)
  • فرم تکمیل شده 956 (در صورتی که در فرایند اخذ ویزا از فردی مانند یک وکیل یا موسسه مهاجرتی کمک می گیرید)
  • مدرک ارزیابی مهارت
  • نامه شرح علایق یا Expression of interest (شرح تمام مهارت ها و توانایی ها بهمراه مدارک آن)

اگر همزمان اعضای خانوادتان نیز برای ویزا اقدام می کنند باید مدارک زیر را نیز تهیه کنید:

همسر:

  • مدارک شناسایی
  • مدارک تایید شخصیت
  • سند ازدواج
  • مدرک زبان انگلیسی برای سطح Functional (معادل نمره 4.5 آیلتس)

فرزندان زیر 18 سال:

  • مدارک شناسایی
  • شناسنامه
  • فرم رضایت والدین (فرم 1229)
  • اظهارنامه قانونی برای اجازه خروج از کشور

فرزندان بالای 18 سال:

  • مدارک شناسایی
  • مدارکی که نشان دهند به خانواده وابستگی دارند و زندگی مستقای ندارند
  • تکمیل فرم وابستگی (فرم 47a)
  • مدرک زبان انگلیسی برای سطح Functional (معادل نمره 4.5 آیلتس)

چگونه می توان برای ویزای 189 استرالیا اقدام کرد؟

جهت اقدام برای ویزای کاری 189 استرالیا باید مراحل زیر را انجام دهید:

  1. امتیاز شما باید به 65 برسد.
  2. شرحی از مهارت ها و توانایی های خود را سابمیت کنید.
  3. برای اپلای ویزا، دعوتنامه دریافت کنید.
  4. برای ویزای 189 اپلای کنید.

داشتن امتیاز 65:

برای دریافت ویزای کار 189 استرالیا باید براساس جدول امتیازبندی، به حداقل امتیاز 65 برسید. شما براساس مهارت ها و شرایطی که دارید می توانید امتیاز تقریبی خود را مشخص کنید. هرچه امتیاز شما بیشتر باشد، شانس دریافت دعوتنامه برای اپلای ویزای 189 بیشتر خواهد شد. برای محاسبه امتیاز خود می توانید به لینک زیر از سایت وزارت امور داخلی استرالیا مراجعه نمایید:

https://immi.homeaffairs.gov.au

شرحی از مهارت ها و توانمندی ها (EOI):

اگر امتیاز شما 65 به بالا است، می توانید وارد مرحله بعد شوید. برای ویزای 189 باید شرحی از مهارت ها و توانایی های خود را که به آن expression of interest- EOI گفته می شود، سابمیت کنید. بدین منظور باید EOI خود را در سامانه انتخاب مهارت یا SkillSelect ثبت کنید و EOI شما تا 2 سال در این سامانه ذخیره می شود، بنابراین باید مرتبا آن را آپدیت نگه دارید و اطلاعات ثبت شده خود را باتوجه به تجربیات و مهارت های جدید، بروزرسانی کنید.

در EOI باید شرح کامل تجربیات مرتبط، مهارت ها و تمامی مواردی که فکر می کنید برای نشان دادن توانایی های شما مهم است، بنویسید. اگر شما واجد شرایط باشید، از طریق SkillSelect برایتان دعوتنامه اپلای ویزا، صادر می شود. در صورتی که دو دعوتنامه دریافت کرده باشید و برای آنها اپلای نکرده باشید و یا اگر اپلای کنید و ویزا برای شما صادر شود، EOI حذف خواهد شد. توجه داشته باشید ثبت EOI به معنی دریافت حتمی دعوتنامه برای اپلای ویزا نیست. فقط برای افرادی دعوتنامه صادر می شود که مهارت ها و توانایی های زیادی داشته باشند.

ارزیابی مهارت برای ویزای 189 چگونه است؟

زمانی که شما برای ویزای کار 189 استرالیا اقدام کنید، باید گزارش مربوط به ارزیابی مهارت را سابمیت کنید که جز مدارک مورد نیاز است. این ارزیابی توسط یک مسئول متخصص انجام می شود. جهت تهیه این مدرک باید با مسئول مربوطه تماس بگیرید و وقتی را جهت ارزیابی مشخص کنید. بعد از انجام ارزیابی مهارت به شما گزارشی داده می شود که باید کپی آن را از طریق پورتال مانند سایر مدارک، آپلود نمایید.

توجه داشته باشید که گزارش ارزیابی مهارت دارای تاریخ اعتبار است و در زمان ارسال درخواست ویزا، باید اعتبار داشته باشد. توصیه می شود قبل از ارسال EOI برای دریافت این مدرک اقدام نمایید. نحوه محاسبه تاریخ اعتبار گزارش ارزیابی مهارت به شرح زیر است:

  • اگر در گزارش شما تاریخ اعتبار ذکر نشده باشد، این گزارش 3 سال اعتبار خواهد داشت.
  • اگر مدت اعتبار گزارش کمتر از 3 سال باشد، مسئول مربوطه مدت مشخص شده برای اعتبار گزارش را در آن قید می کند.
  • اگر اعتبار ذکر شده در گزارش بیش از 3 سال باشد، باز هم اعتبار گزارش ارزیابی مهارت 3 ساله در نظر گرفته می شود.

اداره مهاجرت استرالیا برای پزشکان، شماره نظام پزشکی را به عنوان ارزیابی مهارت درنظر می گیرد.

دریافت دعوتنامه برای اپلای ویزای 189:

اگر طبق امتیاز EOI خود، امتیاز کافی را کسب نمایید. SkillSelect بطور خودکار برای شما دعوتنامه صادر می کند. بعد از صدور دعوتنامه تا 60 روز فرصت دارید تا برای ویزای 189 اقدام کنید.

اپلای ویزای ویزای 189:

در این مرحله می توانید بصورت آنلاین و از طریق ImmiAccount (پورتال رسمی رسیدگی به ویزاهای استرالیا) برای ویزای 189 اپلای کنید. بدین منظور ابتدا باید وارد سامانه SkillSelect شوید و گزینه “اپلای برای ویزا” را انتخاب کنید تا شما را مستقیما به ImmiAccount وصل کند. در نهایت، مدارک مورد نیاز را در محل مشخص شده آپلود کرده و اپلیکیشن فی را پرداخت می کنید. در این مرحله پرونده را سابمیت کنید. پرداخت اپلیکیشن فی را فراموش نکنید زیرا در صورت عدم پرداخت، به پرونده شما رسیدگی نخواهد شد.

جمع بندی و نکات مهم

ویزای 189 استرالیا یکی از انواع ویزای کار استرالیا است که از طریق آن می توانید اقامت دائم استرالیا را دریافت نمایید. برای اخذ این ویزا به اسپانسر نیاز ندارید، در واقع نیازی نیست که یک شرکت یا کارفرمای استرالیایی شما را برای موقعیت شغلی خاصی انتخاب کند و اسپانسر شما شود. بلکه برای ویزای 189 مهارت ها و توانایی های شغلی شما مورد بررسی قرار می گیرد و اگر بتوانید طبق سیستم امتیازبندی به امتیاز 65 برسید می توانید برای ویزای 189 اقدام کنید. البته قبل از اقدام برای ویزا نیاز است که دعوتنامه اپلای برای ویزا برایتان صادر شود.

در پایان

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید همه روزه از ساعات 9 الی 17 با موسسه حقوقی آوات تماس گرفته و با وکلای مجرب ما مشاوره شوید. همچنین می توانید فرم ارزیابی مهاجرتی ما را پر کنید و از طریق آن مشاوران ما تمام شرایط شما را بررسی کرده و با شما تماس می گیرند و راه کارهای لازم را به شما عزیزان بیان می کنند.

 

سوالات متداول

1. چقدر طول می کشد تا ویزای 189 استرالیا صادر شود؟

فرایند اخذ ویزای 189 استرالیا حدود 2 سال طول می کشد. یعنی از زمانی که ویزای خود را اپلای می کنید تا زمانی که ویزا صادر شود حدود 2 سال زمان می برد. البته در مواردی پیش آمده که ویزا یکساله یا حتی چند ماهه صادر شده است. طبق اعلام اداره مهاجرت استرالیا مدت زمان بررسی ویزا و صدور آن به شرح زیر است:

  • 25 درصد متقاضیان ویزای 189 را 23 ماهه دریافت می کنند.
  • 50 درصد متقاضیان ویزای 189 را 25 ماهه دریافت می کنند.
  • 75 درصد متقاضیان ویزای 189 را 36 ماهه دریافت می کنند.
  • 90 درصد متقاضیان ویزای 189 را 39 ماهه دریافت می کنند.

2. هزینه ویزای 189 استرالیا چقدر است؟

  • هزینه اپلیکیشن فی ویزای کاری 189 استرالیا 4 هزار و 240 دلار استرالیا است. توجه داشته باشید که اگر اعضای خانواده نیز به عنوان همراه برای ویزا اقدام می کنند باید اپلیکیشن فی جداگانه برای هر فرد پرداخت شود. همچنین اگر اعضای خانواده شما که بالای 18 سال هستند نتوانند مدرک زبان انگلیسی ارائه دهند باید هزینه مربوط به قسط دوم را نیز که به ازای هر نفر 4 هزار و 890 دلار استرالیا است، پرداخت نمایید.

3. با ویزای 189 استرالیا اقامت دائم می گیرم؟

بله. ویزای کار 189 استرالیا یک ویزای دائم است و به شما اقامت دائم استرالیا داده می شود. برای چک کردن شرایط ویزای خود می توانید وارد سامانه آنلاین VEVO (Visa Entitlement Verification Online) شوید و با وارد کردن شماره ویزا، جزئیات ویزای شما نمایش داده می شود.

به دلیل اینکه ویزای 189 یک ویزای اقامت دائم استرالیا است، مزایای زیر را دارد:

  • به شما اجازه کار و تحصیل در استرالیا داده خواهد شد.
  • محدودیت منطقه ای برای این ویزا وجود ندارد و شما می توانید در هر جایی از استرالیا سکونت داشته باشید.
  • می توانید اسپانسر سایر بستگان خود شوید تا آنها هم به استرالیا مهاجرت کنند.
  • بعد از 4 سال می توانید برای شهروندی استرالیا اقدام کنید.
  • به مدت 5 سال اعتبار سفر بدون محدودیت به تمام نقاط دنیا را دارید.

4. برای دریافت این ویزا باید مدرک تحصیلی متناسب با سابقه ی شغلی باشد؟

  • بله. فرد متقاضی باید سابقه ی شغلی مرتبط با مدرک تحصیلی خود داشته باشد.

5. با دریافت ویزای 189 اقامت چند ساله به متقاضی داده می شود؟

  • با دریافت این ویزا اقامت 5 ساله به متقاضی تعلق می گیرد.

6. برای درخواست این ویزا حتما باید در کشور استرالیا حضور داشته باشیم؟

  • برای اقدام جهت اخذ این ویزا فرقی نمی کند در خاک استرالیا باشید یا بیرون از آن.

7. EOI چه مدت اعتبار دارد؟

  • اعتبار EOI دو سال می باشد.
5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *