ترکیه

تحصیل در مقطع دکتری در ترکیه

تحصیل در مقطع دکتری در ترکیه

تحصیل در ترکیه برای دانشجویان در مقاطع مختلف دانشگاهی، مزایای بسیاری به همراه دارد. تحصیل در رشته های پزشکی و دندانپزشکی و رشته های پیراپزشکی در ترکیه طرفداران بسیاری دارد. در ادامه به بررسی شرایط تحصیل در ترکیه در مقطع دکتری می پردازیم. با ما همراه باشید.

در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری زبان تحصیل در دانشگاه ها به صورت انگلیسی می باشد. البته لازم به ذکر است که هزینه تحصیل در ترکیه با توجه به معیارهای مختلف متفاوت است. به عنوان مثال گذراندن دوره های زبان انگلیسی در ترکیه هزینه های بالایی را در بر دارد اما زبان ترکی به این صورت نیست. از طرفی نیز تحصیل در دانشگاه های خصوصی ترکیه که از کیفیت بالایی برخوردار می باشند به نسبت بالاتر از هزینه تحصیل در دانشگاه های دولتی ترکیه می باشد.

البته هزینه های شهریه ی تحصیل در دانشگاه های دولتی ترکیه، پانصد تا دو هزار دلار در سال تخمین زده شده است که این مبلغ در مقطع دکتری مناسب می باشد. لازم است بیان شود که اخذ بورسیه تحصیلی در دانشگاه های دولتی ترکیه برای دانشجویان در مقطع دکتری راحت تر می باشد.

هزینه شهریه تحصیل در دانشگاه های خصوصی در ترکیه، شش هزار دلار تا پانزده هزار دلار در سال تخمین زده شده است که برای دانشجویان با پیشینه تحصیلی مناسب تخفیف شهریه ۲۵% و ۵۰% ارائه می گردد.

البته امکان تحصیل در دانشگاه های ترکیه برای مقاطع کارشناسی، به زبان ترکی و در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری به زبان انگلیسی وجود دارد. هم اکنون دانشجویان بین المللی زیادی در دانشگاه های ترکیه مشغول به تحصیل می­ باشند. این کشور در تلاش است تا با ایجاد نهاد های آموزشی با زبان های خارجی از نیروهای خارجی برای استخدام و انجام کار در این کشور بهره­ مند گردد.

همچنین مراکز آموزشی عالی در کشور ترکیه تحت نظارت آموزش و پرورش شورای عالی فعالیت می نماید و تمامی این مراکز طبق سیاست های دولت ترکیه عمل می­ نمایند و همین باعث شده است تا مراکز آموزش عالی بصورت کاملاً مدرن و بین المللی فعالیت نمایند.

شرایط تحصیل مقطع دکتری در ترکیه

طول دوره تحصیل دکترا در ترکیه معمولاً 3 تا 5 سال است و شروع سال تحصیلی در این مقطع در ماه های اکتبر، فوریه و ژوئیه می­ باشد.

اکثر برنامه ها و ساختار دکترا در ترکیه مشابه با ساختار و محتوای برنامه های دکترا در کشورهای اروپایی است. در دوره­ دکترا در ترکیه بیشترین تمرکز دانشجویان بر روی تحقیق و پایان نامه نویسی است. در صورت تأیید پایان نامه های دانشجویان توسط اساتید به آنان مدرک دکترا اعطا خواهد گردید. شرایط تحصیل دکترا در دانشگاه های ترکیه به شرح زیر است:

  • فارغ التحصیلی از دانشگاه معتبر
  • مرتبط بودن رشته لیسانس و فوق لیسانس
  • مقاله بین المللی
  • مدرک زبان خوب
  • معدل بالا
  • پرداختن ساعاتی به صورت پژوهش زیر نظر استاد راهنما

با در نظر گرفتن این نکته که کشور ترکیه در حال تلاش برای ورود به اتحادیه اروپا است، ساختار دوره دکتری در این کشور از فرآیند Bologna Process تبعیت می نماید. بنابراین، ساختار دوره دکتری در این کشور، به میزان زیادی به سایر کشورهای اروپائی شباهت دارد. به طور کلی، دوره دکتری در کشور ترکیه تحقیق بر روی پروژه ای خاص و ارائه پایان نامه تمرکز دارد.

مقاله پیشنهادی: معرفی دانشگاه های ترکیه

استاد راهنما (Supervisor)

برای تحصیل در این مقطع دانشجویان دکتری در کشور ترکیه،باید پایان نامه خود را در مقطع دکتری، تحت نظارت یک یا دو استاد راهنما که باید از اعضای هیئت علمی دانشگاه مورد نظرشان باشد، انجام دهند. استاد راهنما وظیفه نظارت بر امور آموزشی و تحقیقاتی دانشجو را برعهده دارد و همچنین بر روند انجام پایان نامه دانشجو نظارت دقیق و کامل داشته و به صورت دوره ای به دانشگاه گزارش ارائه می دهد.

ارزیابی (Assessment)

پایان نامه دکتری توسط کمیته ای متشکل از حداقل سه عضو هیئت علمی دانشگاه محل تحصیل دانشجو به همراه حداقل یک داور علمی خارجی مورد ارزیابی قرار می گیرد تا مشخص شود که آیا پایان نامه دانشجو شایسته دریافت مدرک دکتری هست یا خیر. دانشجو باید این موضوع را اثبات کند که پایان نامه او موضوعی جدید و اصیل بوده و تاثیر قابل ملاحظه ای در رشته مورد نظر دارد. دانشجو می بایست در نهایت از پایان نامه خود در برابر کمیته دکتری، سایر اعضای هیئت علمی و دانشجویان دکتری و خانواده و دوستان خود طی یک مراسم عمومی دفاع کند.

آزمون جامع (Proficiency Exam)

این آزمون در اوایل دوره تحصیلی دکتری برگزار می شود. سپس کمیته ارزیابی دانشگاه، پروپوزال پایان نامه دانشجو را از طریق آزمون کتبی و یک ارائه شفاهی مورد ارزیابی قرار می دهد.

Follow-up Exam

بعد از اینکه متقاضی با موفقیت آزمون جامع را پشت سر گذاشت و از پروپوزال پایان نامه خود دفاع کرد، می تواند دوره دکتری خود را به طور رسمی آغاز کند. همچنین دانشجو باید هر ۶ ماه، توسط Follow-up committee مورد ارزیابی قرار گیرد تا کیفیت پژوهش وی تضمین گردد.

Final Thesis Exam

زمانی که دانشجو پژوهش خود را به پایان رساند، پایان نامه آماده شده توسط Dissertation Jury مورد ارزیابی قرار می گیرد. این ارزیابی به آزمون Viva Voce انگلستان شباهت دارد.

مدارک لازم برای پذیرش مقطع دکتری در ترکیه

تحصیل در مقطع دکتری در ترکیه

  • ارائه فرم درخواست پذیرش تحصیلی در مقطع دکتری در ترکیه به صورت آن لاین
  • ارائه مدارک تحصیلی مورد نیاز در هر مقطع تحصیلی همراه با ریز نمرات قبولی به صورت ترجمه شده
  • اصل و کپی برابر اصل پاسپورت و به صورت ترجمه شده
  • ارائه اصل و کپی برابر اصل مدارک شناسایی به صورت ترجمه شده
  • ارائه مدرک زبان TOEFL نمره حداقل۷۹
  • ارائه نمره قبولی در زبان ترکی برای دوره های ترکی (BAU TURKMER / TOMER min B2  )
  • ارائه رزومه تحصیلی
  • کپی از پایان نامه کارشناسی ارشد و پروژه های انجام شده

دانشجویان خارجی برای ورود به کشور ترکیه و تحصیل در دانشگاه های ترکیه نیاز به اخذ ویزا دارند. متقاضیان تحصیل در ترکیه علاوه بر ارائه پاسپورت و پرداخت هزینه های مربوط به اخذ ویزا، باید ثابت نمایند که در یک برنامه شناخته شده تحصیلی در ترکیه پذیرفته شده اند.

از بررسی مدارک متقاضیان تحصیل در ترکیه گرفته و تا صدور ویزا، به مدت هشت ماه زمان بر خواهد بود. اعتبار ویزای صادر شده به ترکیه، یک ماه خواهد بود. البته دانشجویانی که در ترکیه اقامت دارند نیز می توانند با ارائه مدارک کپی از گذرنامه، ویزا و مدارک ثبت نام در دانشگاه برای دریافت اقامت دانشجویی در مقاطع تحصیلی مورد نیاز، اقدام نمایند.

مقاله پیشنهادی: تحصیل در ترکیه

اخذ بورسیه تحصیلی در ترکیه

یکی دیگر از مزیت های تحصیل در مقطع دکتری در ترکیه، اخذ بورسیه تحصیلی در ترکیه می باشد. دانشجویان می توانند با اخذ بورسیه تحصیلی در ترکیه، از شهریه رایگان، خوابگاه دانشجویی رایگان، پوشش بیمه ای رایگان و کمک هزینه تحصیلی به مبلغ هزار وششصد لیر ماهیانه، برخوردار باشند.

به طور مثال، دانشگاه کوچ استانبول، با در اختیار گذاشتن خوابگاه دانشجویی رایگان و شهریه رایگان، کمک هزینه ای به مبلغ سی هزار لیر نیز در اختیار دانشجویان مقطع دکتری قرار می دهد.

مزیت های تحصیل در مقطع دکتری در ترکیه

یکی از مزیت های تحصیل در ترکیه، اخذ مدرک تحصیلی معتبر و شناخته شده در رشته های علوم پزشکی و پیراپزشکی می باشد که مورد تایید دانشگاه های اروپایی و کشور هایی همچون انگلستان می باشد. دانشجویان بعد از اتمام تحصیل در مقطع دکتری در ترکیه، می توانند با اخذ ویزای کاری در اروپا، در شغل مورد نظر خود مشغول به کار شوند.

البته دانشجوهای دکتری و PHD نیز می توانند در حین تحصیل مشغول به کار باشند و در زمینه های دستیار و یا تکنسین پژوهشی مورد استفاده قرار بگیرند. همچنین ممکن است بعضی از دانشجویان به عنوان استاد یار به تدریس در مقطع دکتری بپردازند.

مهم ترین دلیل استقبال دانشجویان از تحصیل دکترا در ترکیه هزینه‌های پایین زندگی و شهریه مناسب دانشگاه های این کشور است. از دیگر دلایل تحصیل دکترا در ترکیه می توان به سیستم آموزشی مدرن این کشور اشاره کرد. سیستم آموزشی ترکیه کاملا منطبق بر استانداردهای سیستم آموزشی آمریکا می باشد و در تمامی رشته ها برای دانشجویان ممتاز امکان اخذ بورسیه تحصیلی توسط دانشگاه های آمریکایی و اروپایی در این کشور وجود دارد.

همچنین امکان تحصیل به زبان انگلیسی در ترکیه در مقطع دکترا وجود دارد. دانشگاه های ترکیه دارای اعتبار جهانی هستند که سطح آموزش های ارائه شده در دانشگاه های این کشور بالاتر از استاندارد است و دارای آموزش با کیفیت، اساتید موفق و سیستم آموزشی یکپارچه جهانی است.

در پایان

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید همه روزه از ساعات 9 الی 17 با موسسه حقوقی آوات تماس گرفته و با وکلای مجرب ما مشاوره شوید. همچنین می توانید فرم ارزیابی مهاجرتی ما را پر کنید و از طریق آن مشاوران ما تمام شرایط شما را بررسی کرده و با شما تماس می گیرند و راه کارهای لازم را به شما عزیزان بیان می کنند.

 

سوالات متداول

1. زبان تدریس در دانشگاه های ترکیه ترکی است یا انگلیسی؟

  • امکان تحصیل در دانشگاه های ترکیه برای مقاطع کارشناسی، به زبان ترکی و در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری به زبان انگلیسی وجود دارد.

2. هزینه دکترا در ترکیه چقدر است؟

  • هزینه های شهریه ی تحصیل در دانشگاه های دولتی ترکیه، پانصد تا دو هزار دلار در سال تخمین زده شده است که این مبلغ در مقطع دکتری مناسب می باشد و لازم است بیان شود که اخذ بورسیه تحصیلی در دانشگاه های دولتی ترکیه برای دانشجویان در مقطع دکتری راحت تر می باشد.

3. چگونه از دانشگاه ها در مقطع دکترا  در ترکیه پذیرش بگیریم؟

  • معمولاً فرایند اپلای دکتری برای کلیه دانشگاه ها یکسان نیست. بنابراین، الزامات، مدارک مورد نیاز و مهلت ارسال مدارک می تواند متناسب با هر دانشگاه متفاوت باشد. کلیه درخواست ها می بایست از طریق اینترنتی و پورتال رسمی دانشگاه مربوطه انجام شود.

4. آزمون زبان تومر(TOMER) چیست؟

  • آزمون تومر TOMER  یا دیپلم زبان ترکی برای دانشگاه های ترک زبان و دوزبانه در ترکیه برگزار می شود. این آزمون تحت نظر چهار دانشگاه آنکارا، غازی، استانبول و اژه برگزار می شود. آزمون دانشگاه آنکارا که با استانداردهای زبان آموزی اروپا سازگاری دارد اعتبار بیشتری از سایرین دارد. نمره قبولی در این آزمون C است.

5. آزمون ALES برای پذیرش در دوره دکترا ترکیه چه نوع آزمونی است؟

  • آزمون آلس ALES برای ورود به دوره کارشناسی ارشد و دکتری برگزار می شود. این آزمون یک بخش ریاضی و هوش و یک بخش ترکی استانبولی دارد. بسته به رشته و دانشگاه، مبنای پذیرش در این آزمون متفاوت است. برخی رشته ها نمره ریاضی بالاتر و برخی نمره ترکی بالاتر و برخی میانگین را نیاز دارند.

6. وضعیت بیمه دانشجویان دکترا چگونه است؟

  • تنها در صورت بورسیه تحصیلی از پرداخت هزینه های پزشکی خود معافمی شوید و در غیر این صورت پرداخت هزینه های پزشکی بر عهده خودتان است.

7. بورسیه دکترا در ترکیه چگونه است؟

  • دانشجویان می توانند با اخذ بورسیه تحصیلی در ترکیه شهریه رایگان، خوابگاه دانشجویی رایگان، پوشش بیمه ای رایگان و برخورداری از کمک هزینه تحصیلی به مبلغ هزار وششصد لیر ماهیانه، داشته باشند.

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *